Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Добро е напојувањето, а ако зимаш, земи 9800 зашто 9600 не е многу различна (да не речам ич) од сегашната што ја имаш.
Не е баш така, 9600gt има високи перформанци и е блиску до 8800gt/9800gt, па прашање е дали да се дадат 2000+ за многу мала разлика. 8600gt не ја ни спомнувам. :)

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
9800GT и 8800GT се скоро исти, разликата е во тоа што 9800 е мобилна и е наменета главно за лаптопи и tri-SLI поддршка.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68

Сакам да го намалам System C, 20 GB.. што да пишам во тоа ?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Зошто да го намалиш ??? не ми е јасно иначе се пишува во MB

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака се прави ама тебе не ти дава да го поделиш aј пишими мсн ти го средам " ke probam ''

EDIT :

Во Enter The amount od sprece to shrink in MB пиши 482 и треба да ти даде за нова партиција

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Пак јас :nesum: Ставам CD во двд ромот и идам my computer и не ми го чита цедето (Не е до цедето со 4891741 цедеа пробав, а и ромот супер работи ништо не му е)
Help?
П.с. проблемов ми се појави од кога чепкав нешто со PowerISO. отидов десен клик на System C, и идам PowerISO па drivers и додадов уште 1 драјвер, и после го тргнав и сеа не ги отвара цедеата :S:S:mad::mad: и сеа избришав и PowerISо и се... и пак не чита :mad::mad::mad:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пак јас :nesum: Ставам CD во двд ромот и идам my computer и не ми го чита цедето (Не е до цедето со 4891741 цедеа пробав, а и ромот супер работи ништо не му е)
Help?
П.с. проблемов ми се појави од кога чепкав нешто со PowerISO. отидов десен клик на System C, и идам PowerISO па drivers и додадов уште 1 драјвер, и после го тргнав и сеа не ги отвара цедеата :S:S:mad::mad: и сеа избришав и PowerISо и се... и пак не чита :mad::mad::mad:
Сигурен си дека во My Computer тоа што го гледаш е твојот DVD-ROM а не виртуелниот?

За да провериш, дај му десен клик и EJECT, ако се отвори, значи тој е и ти е рикнат. Ако не се отвори, тогаш си го тргнал некако и пробај преку Device Manager да го вратиш.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Сигурен си дека во My Computer тоа што го гледаш е твојот DVD-ROM а не виртуелниот?

За да провериш, дај му десен клик и EJECT, ако се отвори, значи тој е и ти е рикнат. Ако не се отвори, тогаш си го тргнал некако и пробај преку Device Manager да го вратиш.
СУм го тргнал -.- не се отвара, иначе фала многу брат! сеа ке пробам во дивај менаџер

Само како да го вратам :S

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
СУм го тргнал -.- не се отвара, иначе фала многу брат! сеа ке пробам во дивај менаџер

Device Manager -> CD/DVD Rom Drives -> треба пред твојот двд ром да стои извичник....оди на неги и оди на -> Driver -> Update Driver!!!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Прво преку PowerISO тргни ги сите виртуелни драјвови.

Во Device Manager влези во DVD/CD-ROM Drives и таму треба да ти е DVD-ROMот. Дај му десен клик на него и ENABLE. Ако немаш опција ENABLE дај му UNINSTALL и рестартирај го РС и ќе се стави самиот.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Device Manager -> CD/DVD Rom Drives -> треба пред твојот двд ром да стои извичник....оди на неги и оди на -> Driver -> Update Driver!!!
Нема извичник :S П.с. има јас десен клик на ромот идам properties па идам update driver и не ми го дава во my computer пак тоа ромот :S дајте кажете друг начин ако може?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Нема извичник :S П.с. има јас десен клик на ромот идам properties па идам update driver и не ми го дава во my computer пак тоа ромот :S дајте кажете друг начин ако може?
Проба како штоти кажа Корун??????

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Пробав како што ми кажа Корун, се направив како што треба и после ми се уклучува компјутерот и доле (кај иконите кај саатот) ми се инсталира тоа драјверот, нели ромот... и ми вика driver wasn't installed sucesly.
Да не има некој друг начин? :S

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
не ска да отвори PDF files

Имам проблем
по форматирањето на компјутерот, не сака да ми отвара pdf фајлови, и ниту да ги симне
претпоставувам треба да се симне нешто
може да ми кажете што и се да ми дадете ЛИНК, затоа што сум тапа во компјтери
фала однапред

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom