Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам проблем
по форматирањето на компјутерот, не сака да ми отвара pdf фајлови, и ниту да ги симне
претпоставувам треба да се симне нешто
може да ми кажете што и се да ми дадете ЛИНК, затоа што сум тапа во компјтери
фала однапред

Foxit Reader

Јас би ти го препорачал Foxit Reader наместо Adobe Reader затоа што Foxit не го умара компјутерот и премалце зафаќа (3,5MB).

Симни го, инсталирај го и потоа ќе можеш да отвараш .pdf фајлови.

Пробав како што ми кажа Корун, се направив како што треба и после ми се уклучува компјутерот и доле (кај иконите кај саатот) ми се инсталира тоа драјверот, нели ромот... и ми вика driver wasn't installed sucesly.
Да не има некој друг начин? :S
И ми се појавува доле во кош едно: Driver Software Installation
И во него вика: Please consult with your device manufacturer for assistance getting the device installed.
ASUS DRW-1814BL ATA Device Failed

Help?

И во него вика: Please consult with your device manufacturer for assistance getting the device installed.

Help?

Start > Десен клик на MyComputer и иди на Propertis > Hardware > Device Manager > DVD/CD-ROM Drivers и во тоа што ќе ти се појави (да речеме Pionir DVD RW) иди на десен клик е Enable и рестарт на компјутерот. Ако пак несака, дај скриншот од Device Manager од DVD/CD Rom делот.

Help?

Друже ај земи симни и инсталирај ова, направи рестарт и кажи што ќе направиш:helou:

Друже ај земи симни и инсталирај ова, направи рестарт и кажи што ќе направиш:helou:
No Driver Match! вика. иначе еве сриншат.
Untitled-6.jpg

No Driver Match! вика. иначе еве сриншат.
Untitled-6.jpg

Како што кажа Корун, ако немаш опција Enable, иди направи му Uninstall на PowerISO и рестартирај го компјутерот. Би требало да сам да си се нормализира.

Бато може ти рикнал DVD-Rom-от за да бидеш сигурен стави Windows vista или XP пробај да ботираш ако го пријави дека има CD тогаш не е рикнат , а и ногу варијанти ти кажаа пријателиве па со ниокоја не успеја да го вратиш назат пошто гледам дека си мал да не ти е откачен кабелот ATA T.E SATA па да не чепкаш ти пробај направи му апдате на на DVD-rom па ако не биде пробај System Restore , да не имаш чепкано и у BIOS па од таму да ти е исклучен ???

Бато може ти рикнал DVD-Rom-от за да бидеш сигурен стави Windows vista или XP пробај да ботираш ако го пријави дека има CD тогаш не е рикнат , а и ногу варијанти ти кажаа пријателиве па со ниокоја не успеја да го вратиш назат пошто гледам дека си мал да не ти е откачен кабелот ATA T.E SATA па да не чепкаш ти пробај направи му апдате на на DVD-rom па ако не биде пробај System Restore , да не имаш чепкано и у BIOS па од таму да ти е исклучен ???
Ништо немам чепкано. Само по грешка сум ја тргнал иконата од MY Computer, и не знам како да ја вратам.

На стартување на компјутер со свежи инсталиран XP, ми ја јавува оваа порака
“Your system is low on virtual memory”

Конфигурацијата не е нешто најнај, но сепак ги исполнува recommended стандардите за XP. Пробував мануелно да ги сетирам вредностите на меморијата според формулата што ја најдов на гуглајќи initial size = ram*1.5 а максималната *3. И да, пејџингот е 0mb :S?

Никако, како и да ја сетирам. После рестартот повторно се појавува тој проблем, кој не дозволува покренување на било какви апликации. Пробав и со формат и нова инсталација. Исто. Чаре?

На стартување на компјутер со свежи инсталиран XP, ми ја јавува оваа порака
“Your system is low on virtual memory”

Конфигурацијата не е нешто најнај, но сепак ги исполнува recommended стандардите за XP. Пробував мануелно да ги сетирам вредностите на меморијата според формулата што ја најдов на гуглајќи initial size = ram*1.5 а максималната *3. И да, пејџингот е 0mb :S?

Никако, како и да ја сетирам. После рестартот повторно се појавува тој проблем, кој не дозволува покренување на било какви апликации. Пробав и со формат и нова инсталација. Исто. Чаре?

Јове, вака сеа... иди:

Start > на MyComputer иди десен клик па Propertis > Advanced > во делот Performance иди на Settings > после иди на табот Advanced па после иди на Change и тука зголеми ја меморијата и иди на Set па на Ok (кај мене на 1gb вака е подесено 1536 со 3072).

Би требало да не ти ја јавува таа порака после зголемувањето на меморијата.

Јове, вака сеа... иди:

Start > на MyComputer иди десен клик па Propertis > Advanced > во делот Performance иди на Settings > после иди на табот Advanced па после иди на Change и тука зголеми ја меморијата и иди на Set па на Ok (кај мене на 1gb вака е подесено 1536 со 3072).

Би требало да не ти ја јавува таа порака после зголемувањето на меморијата.

Другар ти кажав дека тоа веќе го пробав, по формула оди тоа. Џабе, исто.

1024*1.5 = 1536
1024 треба по 3 да се помножи = 3072.

Сето е сетирано и пак имам проблем.

low_on_memory3b.gif

да не ти рикнал едниот рам ? ??

Другар ти кажав дека тоа веќе го пробав, по формула оди тоа. Џабе, исто.

1024*1.5 = 1536
1024 треба по 3 да се помножи = 3072.

Сето е сетирано и пак имам проблем.

Јове, проба со друга меморија ?

Дали и како може да го вратам компјутерот назад за 3-4 часа(ми кажаа дека имало и таква опција)...ако може побрзо итно ми е...

Мислиш на System Restore

Start all programs --->Accessories---->System Tools ---->System Restore

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom