Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можеш бе :). Инсталирај го убунтуто, за него ќе ти треба друга партиција swat3 мислам дека беше. Одкоа ќе заврши инсталацијата, при подигањето на компјутерот ќе ти ги покаже и двата ОС и ќе можеш да избереш кој да го користеш.
ext2/ext3 :]

swap e nesto drugo.
Побарај си на интернет Live CD од Ubuntu и немода ни да го инсталираш за да видиш како е. Само го ставаш цедето, праиш BOOT преку него и ти се подига Ubuntu и работи си, разгледај што е како е.
Ok e toa ama taka ne mozes da vidis sto e Linux ustvari. Treba da go koristis podolgo vreme za da mozes da razvies nekoe mislenje. Baska od CD raboti epten sporo.

На компјутерот имам инсталирано ХР, а сега сакам да инсталирам Убунту, да видам како изгледа. Дали е тоа можно, без да се брише XP? Т.е. да имам 2 оперативни система и при вклучување да ми дава опција да одберам кој ќе го користам.

И, дали мора да се двата на иста партиција или може на различни? Фала.
Ako imas instalirano XP i sakas posle toa Ubuntu (vo tvojot slucaj) togas mozes, a ako imas Ubuntu i sakas XP, ke treba da procepkas uste nesto.

Помош.
- Барам драјвери за
TOSHIBA Satellite L300-19F

Помагајте

Оди на страната на Тошиба, и барај го European driver. Би требало да завршеш работа.

Вака ај хелп за мене, видете ги двата скриншота мислам ќе ви стане јасно што е проблемот.

И јас на мојот му инсталирав XP одма, не можев да ја поднесам вистата.
Ист модел имаме, претпоставувам и твојот е од Т-хоум.
Вака, јас ги имам симнато потребните за XP. Ако сакаш и ако имаш време, 1 саат на пример, ќе ги зипувам сите и ќе ги качам на нет како пакет па ќе ти пратам линк по ПП да ги симнеш.
Ако не сакаш да ме чекаш, симни си ги од овде
http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/home.jsp#
Portables во првиот квадрат
Satellite во вториот
L300 најди го во листата

Ako ic ne ti ja otvora, mavnii format Fat32

На сите партиции така покажува, а неможам да мавнам формат сите работи ми се таму. Знаеш што значи над 130 гига фајлови да отидат у неповрат... бтв, компјутеров е тазе реинсталиран

ke se naucite poleka poleka koj e najdobar anti virus gledam kaspersky kaj tebe, toa ti e virus 100%

resycled/boot.com

By: webmaster | Under: Worm 20 Sep

resycled/boot.com is a worm that propagates on local fixed and removable USB drives. resycled/boot.com may infect drives via autorun.inf file it created that runs a command each time the drive is accessed. Malicious files will be copied to a drives attached on infected computer.
Aliases:
Trojan Horse SHeur.CODS
Risk Level: Low
File Size: Varies
Affected System: Windows
Symptoms:
1. Appears a message “resycled/boot.com is not a valid Win32 application
2. Presence of autorun.inf files on root of drive

toa ti e dokaz

a za da go resis probaj vaka

Open a cmd prompt. Start > Run... [type in] cmd > Ok
At the prompt, enter the following two commands:

attrib -h -r -s C:\Autorun.inf

del C:\Autorun.inf

ke se naucite poleka poleka koj e najdobar anti virus gledam kaspersky kaj tebe, toa ti e virus 100%

Абе знам дека е вирус, и дека бил у local disk C. Али не го бев приметил тоа, и сега откако заврши реинсталирањето local disk C е во ред и го отвара најнормално а во оние другите партиции нешто останало... е сега тоа како да се среди ? инаку можам да ги отворам партициите преку run, ама не е тоа решението...

Абе знам дека е вирус, и дека бил у local disk C. Али не го бев приметил тоа, и сега откако заврши реинсталирањето local disk C е во ред и го отвара најнормално а во оние другите партиции нешто останало... е сега тоа како да се среди ? инаку можам да ги отворам партициите преку run, ама не е тоа решението...

probaj na nacinot sto ti go pisav gore samo mesto c ke stavis d e f ili tamu kolku particii imas

a i moja preporaka izbisi kaspersky zemi si 30 dneven eset nod 32 od oficijalnata strana go brise ovoj virus kako od zaebancija

probaj na nacinot sto ti go pisav gore samo mesto c ke stavis d e f ili tamu kolku particii imas

a i moja preporaka izbisi kaspersky zemi si 30 dneven eset nod 32 od oficijalnata strana go brise ovoj virus kako od zaebancija

Абе и јас погуглав, го најдов ова. Пробав ама ништо :toe:
И тројан хантер неможе да го препознае овој тројанец, а пишува дека е од LOW RISK :tapp:. Во секој случај фала.

едит: Покажува File not found

more covek kakov trojan drndrn proba so esetnod 32 smart ,priznavam samo od oficijalnata strana sega simnat so najnovi updajti onie crakuvanive so kojznae kakvi updejti ne

edit:Kaspersky sto go koristis znaci ne bil dovolen da go spreci da vlezi ovoj virus,zatoa jas velam ESET THE BEST
probaj ke se uveris

На компјутерот имам инсталирано ХР, а сега сакам да инсталирам Убунту, да видам како изгледа. Дали е тоа можно, без да се брише XP? Т.е. да имам 2 оперативни система и при вклучување да ми дава опција да одберам кој ќе го користам.

И, дали мора да се двата на иста партиција или може на различни? Фала.

Другар препорацливо е да имаш уште две партиции освен C\ . Едната нормална а другата треба да биде миниум 8 GB или МБ мислам. Убунтуто ке ти биде инсталирано на нив а не на C\ . И кога ќе го инсталираш Убунтуто обавезно да одис на "Advanced" oти ко шо знам инаку ти брише се шо имаш на хардот (Ти кажувам од лично искуство).
ПС. Ако не си многу многу запознаен со Линукс мој совет ти е да не го инсталираш оти колку е корисен толку и ке те заебе.
ПозЗ...

more covek kakov trojan drndrn proba so esetnod 32 smart ,priznavam samo od oficijalnata strana sega simnat so najnovi updajti onie crakuvanive so kojznae kakvi updejti ne

edit:Kaspersky sto go koristis znaci ne bil dovolen da go spreci da vlezi ovoj virus,zatoa jas velam ESET THE BEST
probaj ke se uveris

Го симнувам, па ќе пробам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom