Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам проблем со еден фајл, не ми дава да го избришам.. Кога ќе идам делит ми вика „Cannot delete file: Cannot read from the source file or disk“
Помош некој како да го избришам? :kesa:
Влези во Safe Mode и избриши го.

Почна да ми се појавува Generic Host for 32.....или како и да беше некаде имаше тема ама неможам да барам брзам да го средам ако може некој да ме упати на таа тема или да каже решение???????

Колку познато само звучи :) ... носи го директно на сервис и кажи им да ти сменат матична плоча, ќе ти заштеди многу нерви и изгубено време :helou:

Ако треба да мењам матична боље нов компјутер ќе си купам :)

532v6t.jpg

Oд денеска почна да ми излага ова... Хелп ениуан? :nesum:

Слегни го ова и ова и инсталирај ги и треба да биде.
Нели сето тоа - од апдејти за виндовс може да се реши со СП3, да не си ризикува да му излезе онаа досадната порака за да го купи софтверот :smir:

Почна да ми се појавува Generic Host for 32.....или како и да беше некаде имаше тема ама неможам да барам брзам да го средам ако може некој да ме упати на таа тема или да каже решение???????

532v6t.jpg

Oд денеска почна да ми излага ова... Хелп ениуан? :nesum:

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

Нели сето тоа - од апдејти за виндовс може да се реши со СП3, да не си ризикува да му излезе онаа досадната порака за да го купи софтверот :smir:

И да излезе таа порака, после и за неа ќе најдеме решение :)

Иам проблем со мсн.
Ја имав бета верзијата од 9-ката, и ми рече за да продолжам да го користам треба да му направам апдејт, али апдејтот не можеше, требало да е на виста или икспе(шо стварно не ми е јасно, јас користам икс пе)нвм, не можеше да го инсталирам то, и скроз го избришав мсн-от за да инсталирам некоја постара верзија.. али не ми ја прифаќаше 8.5 бидејки наводно сум имала понова верзија во пц?! а све избришав, и со add or remove programs, и сите папки во ц со виндоус лајф или мсн...

и пробав исто да ја инсталирам таа верзијата корун што ја имаше ставено на темата за мсн, али ми се појавуват ова "A networ error occured while attepmpting to read from the file ...."

хелп :nesum:

Иам проблем со мсн.
Ја имав бета верзијата од 9-ката, и ми рече за да продолжам да го користам треба да му направам апдејт, али апдејтот не можеше, требало да е на виста или икспе(шо стварно не ми е јасно, јас користам икс пе)нвм, не можеше да го инсталирам то, и скроз го избришав мсн-от за да инсталирам некоја постара верзија.. али не ми ја прифаќаше 8.5 бидејки наводно сум имала понова верзија во пц?! а све избришав, и со add or remove programs, и сите папки во ц со виндоус лајф или мсн...

и пробав исто да ја инсталирам таа верзијата корун што ја имаше ставено на темата за мсн, али ми се појавуват ова "A networ error occured while attepmpting to read from the file ...."

хелп :nesum:

Хмм... до сега како што знам јас со System Restore неможеш да го решиш проблемот, со некој Uninstaler исто така неможеш да го решиш проблемот, преку Add or Remove не постои нешто именувано како MSN или нешто слично... што значи ни од таму неможеш да го решиш проблемот (ова на многумина им се случило). Дај кажи кој error ти го дава кога се пушташ на MSN (доколку воопшто имаш некакво мсн) или пак кој error ти го дава при инсталирање на некоја си постара верзија на MSN. Па така да видиме што би можеле да направиме. :/

Едит: Упсс... sorry не сум видел дека си пишала кој error ти го дава. Ќе побарам сеа да видам дали би можело некако да се реши.

untitled.JPG
ова веќе кажав погоре, ми се појавуват ко ќе пробам да ја инсталирам новата верзија

error.JPG
а ова е за 8.5

ова веќе кажав погоре, ми се појавуват ко ќе пробам да ја инсталирам новата верзија

а ова е за 8.5

Вака сега ... симни го ОВА програмче, потоа инсталирај го, одкако ќе го инсталираш, одкако ќе го инсталираш, оди во Start > All Programs > Windows Install Clean Up. Тука треба да ти се појави ова:

InstClnUpPrgmList.png

Тука ќе го најдеш MSN-то и неговите апдејти (би требало да ги има), ќе ги селектираш и ќе стиснеш Remove.

Потоа ќе го рестартираш компјутерот и би требало одкако ќе го направиш ова да ти се избриши MSN-то и неговите апдејти и со самото тоа би можела да си инсталираш друго MSN.

Се надевам дека со ова би се решил проблемот :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom