Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
даунлодирав еден филм во MP4 формат со GOMplayer не го отвара, со BS го отвара ама имам проблем со преводот, буквите не ги покажува убаво, давам десен клик сабтајтлс нема ништо, одам options - preferens од таму да го сменам преводот неможе не се менува ништо....на кирилица го покажува преводот
Напрај го преводот да ти се отвара преку Notepad и од таму напрај го на Central European или како ке ти одговара. Мислам дека ке се среди проблемот нема потреба од бришење на ништо.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
ок е биде направих го...преку load subtitles уредо беше се излеваше си преводо

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Имам проблем ....
Брат ми е чепкал на ком и сега немам звук изгледа ги е избришал драјверите еве погледнете ... .

Не ми дава ништо да направам се е затворено ај кој знае или ако е до драјвери од кај да ги синмам кој знае нека ми помогне ве молам ....

P

Princ

Гостин
Sorry na latinicata.
Имам проблем ....
Брат ми е чепкал на ком и сега немам звук изгледа ги е избришал драјверите еве погледнете ... .

Не ми дава ништо да направам се е затворено ај кој знае или ако е до драјвери од кај да ги синмам кој знае нека ми помогне ве молам ....
Zvucnata e posebna ili integrirana vo maticnata ploca?
Ako e integrirana, kazi ni koj model na maticna ja imas za da najdeme drajveri.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Sorry na latinicata.

Zvucnata e posebna ili integrirana vo maticnata ploca?
Ako e integrirana, kazi ni koj model na maticna ja imas za da najdeme drajveri.
Немам појма како да видам дали е Звучната или Интергралната ...
Едноставно немам звук никаде. ... ништо не можам да пуштам на компјутер ....
И кажи право како да видам кој модел е да најдете ве молам многу ми треба за после ... плссссссссс

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Немам појма како да видам дали е Звучната или Интергралната ...
Едноставно немам звук никаде. ... ништо не можам да пуштам на компјутер ....
И кажи право како да видам кој модел е да најдете ве молам многу ми треба за после ... плссссссссс
Доколку кучиштето ти е вертикално, а сите конектори на звучната, обично три, ти се во една вертикална линија, тогаш ти е интегрирана, доколку не се, тогаш не ти е интегрирана на матичната...

А постојат повеќе програми да видиш кој модел ти е матичната, на пример: http://www.gtopala.com/siw-download.html

Инаку, обидисе да ги инсталираш драјверите за звучната од цд то со драјвери и поддршка за матичната, веројатно го имаш...

Инаку, не ги обвинувајте помладите и понеискусните корисници на компјутерот за секој проблем настанат во него.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
ТАПА сум ништо не разбирам .... објаснете ми поубаво на пример сега немам звук јас сакам да имам знам дека брат ми ги избриша дрјаверите како да ги најдам преку интерет да ги синмам и д аимам звук извинете ке ве помачам ај ви се молам многу ми е потребен звукот ... малее ... објасне те ми поубаво..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ТАПА сум ништо не разбирам .... објаснете ми поубаво на пример сега немам звук јас сакам да имам знам дека брат ми ги избриша дрјаверите како да ги најдам преку интерет да ги синмам и д аимам звук извинете ке ве помачам ај ви се молам многу ми е потребен звукот ... малее ... објасне те ми поубаво..
Имаш ли цедиња што ти ги дадоа заедно со компјутерот? Ако имаш такви, едно од нив е со драјвери за матичната и се што е интегрирано на неа. Стави го тоа, и од менито најди да инсталираш драјвери за звук. Пробај вака дали ќе може.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Имаш ли цедиња што ти ги дадоа заедно со компјутерот? Ако имаш такви, едно од нив е со драјвери за матичната и се што е интегрирано на неа. Стави го тоа, и од менито најди да инсталираш драјвери за звук. Пробај вака дали ќе може.
Ги барав нема ги ако има друг начин кажувајте што да правам или кажете нешто модел да ви кажам дека да одам да видам и ке ви кажам вие да ми најдете драјвери ...
ви се молам помогнете ми ......

P

Princ

Гостин
Ова е звучна картичка

А ова е звучна картичка интегрирана на матичната плоча

Најдесно е звучната, очигледно е.

Е сега, види на твојот компјутер од позади, како е позиционирана звучната? Како на првата слика, или како на втората? Дали зеленото, розевото и синото дупче се до дупчињата за USB или десетина сантиметри подолу?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ги барав нема ги ако има друг начин кажувајте што да правам или кажете нешто модел да ви кажам дека да одам да видам и ке ви кажам вие да ми најдете драјвери ...
ви се молам помогнете ми ......
Колку ти е стар компјутерот (матичната)?

Прибај симни некоја верзија на Realtek Sound Drivers, пиши на гоогле. Може ќе се усреќиш, а ако не се тие, ништо нема да зезнеш.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Вака сега ке одам да земам мобилниот да сликам одзади и вие ке видите ок.. аинаку комојутер е земен за Нова Година .... не се разбирам во матични сега ке сликам и ке видите почекајте ....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сега ке одам да земам мобилниот да сликам одзади и вие ке видите ок.. аинаку комојутер е земен за Нова Година .... не се разбирам во матични сега ке сликам и ке видите почекајте ....
Пробај симни го ова, инсталирај го, види дали ќе имаш звук.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Еве една слика ....

Еве друга .....

Мислам дека на оваа по можете да видите право ставени се и пипките од слушалките а на првата не се ..

Корун ова го пуштив да се симнува кога ке се симне ке инсталирам и ке ви кажам но еве слики од зад на кукиштето што ми е ...

P

Princ

Гостин
Интегрирана звучна картичка... Види со програмот која матична плоча ја имаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom