Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Прво и најважно, бидејќи е најчеста грешка со NTLDR: сосема случајно, да не имаш дискета во компјутерот заборавено?
Касперски, ние што десетина години работиме со компјутери знаеме како изгледа таа грешка, конкурс за илустратор на постови уште се нема отворено на форумов.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Прво и најважно, бидејќи е најчеста грешка со NTLDR: сосема случајно, да не имаш дискета во компјутерот заборавено?.
Не дискета немам заборавено, бутот е прво цд, па хард па после флопи.

Друго чаре

P

Princ

Гостин
Разгледај го линков, највише тој ќе ти помогне наместо чекор по чекор да пробуваме :)
Ако пак ништо не направиш, пиши па ќе видиме што може натаму.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Разгледај го линков, највише тој ќе ти помогне наместо чекор по чекор да пробуваме :)
Ако пак ништо не направиш, пиши па ќе видиме што може натаму.
Фала Princ линков веке го разгледав и јас ама како единствено решение ми се гледат аку инсталирам убунту да ги извлечам сите потребни работи од другата партиција па ке мора да го форматирам цел хард диск па така јово на ново, аку несака и така ке се бара друго чаре.

Аку има некој некоја идеја како да се реши проблемов слободно нека каже :wink:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
јас иам проблем и неам појма како да го решам....неможам да глеам клипови на YouTube асално...порано можеше а сеа кога ќе го пуштам иако е лоадирано (барот е цел црвен) си гледам едно 3-4 секунди, па самотот застанува, па пакпродолжува по некоја секуннда глеам нови 4-5 секунди..па пак застанува..и натаму знаете :D ...појма неам до што е.....ХЕЛП

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
јас иам проблем и неам појма како да го решам....неможам да глеам клипови на YouTube асално...порано можеше а сеа кога ќе го пуштам иако е лоадирано (барот е цел црвен) си гледам едно 3-4 секунди, па самотот застанува, па пакпродолжува по некоја секуннда глеам нови 4-5 секунди..па пак застанува..и натаму знаете :D ...појма неам до што е.....ХЕЛП
Неколку постови поназад имаше детално објаснето што и како треба да направиш со Adobe Flash Player-от за Firefox.
Иначе инсталирај си IE Tab Add-On за Firefox, и клиповите ќе ги отвараш како преку IE

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Фала Princ линков веке го разгледав и јас ама како единствено решение ми се гледат аку инсталирам убунту да ги извлечам сите потребни работи од другата партиција па ке мора да го форматирам цел хард диск па така јово на ново, аку несака и така ке се бара друго чаре.

Аку има некој некоја идеја како да се реши проблемов слободно нека каже :wink:
Во предходнио пост напиша дека имаш проблем со бутирањето на ОС-евите..
Затоа прво инсталирај Виндовс а потоа Линукс па ќе немаш проблем.
Инаку ако е прво линуксот инсталиран виндовсот после тоа ја заебува работата.
А да ги извлечеш подадоците можеш и преку ливе ЦД

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Неколку постови поназад имаше детално објаснето што и како треба да направиш со Adobe Flash Player-от за Firefox.
Иначе инсталирај си IE Tab Add-On за Firefox, и клиповите ќе ги отвараш како преку IE
ха...Adobe Flash Player-от ми е во ред...го преинсталирав...мислиш не ми текна на тоа.... и викаш да стаам IE Tab Add-On за Firefox, да сакав IE ќе користев IE, но сакам Мозила и нејкам да бегам од проблемите сакам да ги решам (with all respect, no offense)

P.S. ако иам 16 год. и прашувам преку пост на интернет незначи дека сум труба у компјутери:jaj:

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Во предходнио пост напиша дека имаш проблем со бутирањето на ОС-евите..
Затоа прво инсталирај Виндовс а потоа Линукс па ќе немаш проблем.
Инаку ако е прво линуксот инсталиран виндовсот после тоа ја заебува работата.
А да ги извлечеш подадоците можеш и преку ливе ЦД
Несака ни така, пробав само ХР да ставам пак несака.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ха...Adobe Flash Player-от ми е во ред...го преинсталирав...мислиш не ми текна на тоа.... и викаш да стаам IE Tab Add-On за Firefox, да сакав IE ќе користев IE, но сакам Мозила и нејкам да бегам од проблемите сакам да ги решам (with all respect, no offense)

P.S. ако иам 16 год. и прашувам преку пост на интернет незначи дека сум труба у компјутери:jaj:

Зашто си толку сигурен дека Adobe Player-от (ти) е во ред? Да беше така едноставно, дали ќе те посочев да побараш неколку постови поназад за ДЕТАЛНО објаснето упатство како да го преинсталираш и со тоа да го оправиш проблемот????

Со IE Tab ќе си останеш на FF и воедно ќе имаш IE подлога.
Бегање од проблемот е да баталиш FF и да се префриш на IE.

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
Имам прашање во врска со Ексел. Конкретно, дали воопшто постои х и у оска на 3Д пита?
Или професорката не била при себе кога составувала задачи за матура? :pos2:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
BSPlayer ми прави нешто проблеми на некој филмови не ми дава звук кога ке ги пуштам????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
BSPlayer ми прави нешто проблеми на некој филмови не ми дава звук кога ке ги пуштам????
Избриши ги сите кодеци што ги имаш инсталирано, симни го најновиот K-Lite FULL кодек, и при инсталација одбери Lots Of Stuff.
Второ, место BSPlayer, земи си GOM Player, според мене (а и многу други) најдобриот плеер сега за сега...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom