Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Може некој да ми помогне поточно да ми најде драјвери за Матична Асус M2N-X? Јас слегнав едни од асус од страната ама не сум сигурен дали се тие? А и да не се тие точно за таа Матична ќе фатат?Побрзо ве молам ми треба итно....:):) ФАЛА
Ако не си сигурен дали се тие не си играј...во најдобар случај компјутерот ќе одбие да ги инсталира...во најлош.....

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Дечки, што би требало да значи ова? Секогаш кога ќе кликнам на некој фајл од типот на setup.exe , ми пишува следното: "Error: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect." или "NSIS Error: Error launching installer."

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Надгради го виндовс инсталер.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Сакам да го форматирам компјутерот, може ли да ги зачувам некако bookmarks шо ги имам на firefox?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сакам да го форматирам компјутерот, може ли да ги зачувам некако bookmarks шо ги имам на firefox?
Може...експортирај ги во Д, или сними ги ги на УСБ, ЦД...нема ваљда и Д да го форматираш, нема потреба. Под услов да имаш Д.
Имаш и опција експортираната ХТМЛ датотека да ја аплоадираш на интернет и после пак да си ја симнеш.
После форматирањето само ќе и направиш импорт-увоз.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Може...експортирај ги во Д, или сними ги ги на УСБ, ЦД...нема ваљда и Д да го форматираш, нема потреба. Под услов да имаш Д.
Имаш и опција експортираната ХТМЛ датотека да ја аплоадираш на интернет и после пак да си ја симнеш.
После форматирањето само ќе и направиш импорт-увоз.
Не го форматирам Д, таму ќе ги снимам. Фала.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Надгради го виндовс инсталер.
Да ама јас немав ставено виндовс инсталер (воопшто немав кај мене, не знам зошто) и кога сакав да го инсталирам (земав од интернет 3,0 верзијата) , повторно ми се појавува истото што го споменав или пак ми пишува дека верзијата што ја ставам е постара од оваа на компјутерот.
Патем, не знам дали има врска ова, но го имам надградено оперативниот систем во SP3.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ама јас немав ставено виндовс инсталер (воопшто немав кај мене, не знам зошто) и кога сакав да го инсталирам (земав од интернет 3,0 верзијата) , повторно ми се појавува истото што го споменав или пак ми пишува дека верзијата што ја ставам е постара од оваа на компјутерот.
Патем, не знам дали има врска ова, но го имам надградено оперативниот систем во SP3.
Епа не би требало да го имаш овој проблем. Нешто ти е FUCKED UP :)
Мене еднаш така ми праеше со windows installer ама во еророт пишуваше баш точно која верзија ми треба да ја симнам. Пробај со постара, некоја 2.3, 2.5... нешто така.

И овој проблем треба да ти се јавува кога стартуваш *.msi фајлови, а не *.exe фајлови.

Пробај и со Registry Mechanic, Registry Booster или Registry Repair да скенираш и да си ги средиш регистрите.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ако не си сигурен дали се тие не си играј...во најдобар случај компјутерот ќе одбие да ги инсталира...во најлош.....
Се среди работа добро е....:)

С

Спенсер

Гостин
зашо ми прај вака бе??еве сега листам по форумов и TASKBAR-от доле шо е ке ми се заглави,неможе ни една иконка да кликнам (ни старт ни нишо),а компјутерот си работи, можам да правам шо сакам, и за да го направам морам CTRL+ALT+DELETE па VIEW па REFRESH, и дури тогаш ке ми се откочи таскбарот, имам Windows Xp sp3
anyone??

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Go instalirav Spyware Terminator i gleajte so mi naprvi na mozilata mi ja unisti
care za ova nema 90 % izgleda vecer ke mora pak da go formatiram kompjuterov

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
Go instalirav Spyware Terminator i gleajte so mi naprvi na mozilata mi ja unisti
care za ova nema 90 % izgleda vecer ke mora pak da go formatiram kompjuterov
пробај првен со system restore пред да губиш 5 саати за форматирање за џабе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom