Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Во контрол панел, кога ќе го отвориш add/remove, на тој прозорец од лево имаш Add/remove windows components. Кликни на тоа, и таму побарај го IE, избриши го, и после најди си хакнат IE7, по торенти или негде...
ОК тоа бидна го избришав IE 7 слегнав еден хакнат IE пак 7-цата ама не сака да се инсталира, мислам дека бара лиценциран Windows, а хакнат е, како е можно тоа? BTW имам Windows Indigo што мислам дека е направен во комбинација од Vista и Windows XP SP2. Можно е тоа да е проблемот? Windows Indigo е хакнат може да се апдејтира и од него автоматски ми беше инсталиран IE 7 (тој што ми правеше проблеми)...:toe::toe:

Ама ајде во секој случај ке слегнам повеке IE па ке пробувам кој ке се фати...Фала за помошта....:vozbud::pos2:

И уште нешто, дајте ми код за NOD32 Smart Security 3.0.551.0 што работи оти 100 кода пробав и ниеден не фати...
BTW ако знае некој нека напише што е разликата помеѓу NOD32 AntiVirus и Smart Security??????THX:pos2::pos2::vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ОК тоа бидна го избришав IE 7 слегнав еден хакнат IE пак 7-цата ама не сака да се инсталира, мислам дека бара лиценциран Windows, а хакнат е, како е можно тоа? BTW имам Windows Indigo што мислам дека е направен во комбинација од Vista и Windows XP SP2. Можно е тоа да е проблемот? Windows Indigo е хакнат може да се апдејтира и од него автоматски ми беше инсталиран IE 7 (тој што ми правеше проблеми)...:toe::toe:

Ама ајде во секој случај ке слегнам повеке IE па ке пробувам кој ке се фати...Фала за помошта....:vozbud::pos2:

И уште нешто, дајте ми код за NOD32 Smart Security 3.0.551.0 што работи оти 100 кода пробав и ниеден не фати...
BTW ако знае некој нека напише што е разликата помеѓу NOD32 AntiVirus и Smart Security??????THX:pos2::pos2::vozbud:

IE ако си го симнал хакнат, во него има упатство како се инсталира. Прво треба еден апдерјт, па бат фајл, па...... си пишува таму што и како треба...

Кодови за NOD32 3.0 ти пратив по ПП. :)

Antivirus ima samo antivirus.

Smart Security има firewall, antivirus, antispyware, antispam module. Што значи Smart Securoty e многу подобро.

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Иам нВидиа 8600 гт 512 мб рам со тв аут нормално и поврзувам со ТВ преку S-Video кабелче и се е ок дава слика топ не трепка само што неам боја на тв-то...може некој да помогне да ми каже како да го оправам чудово?:toe: Наместено е на ПАЛ иначем ама пробав и со НТСЦ ама неќе:tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Иам нВидиа 8600 гт 512 мб рам со тв аут нормално и поврзувам со ТВ преку S-Video кабелче и се е ок дава слика топ не трепка само што неам боја на тв-то...може некој да помогне да ми каже како да го оправам чудово?:toe: Наместено е на ПАЛ иначем ама пробав и со НТСЦ ама неќе:tapp:
Поновиве верзии на драјвери имаат некој глуп проблем. На постарите драјвери (пример 77.77), местиш PAL, местиш таму дека користиш S-VIDEO кабел (без разлика дали е тој или не) и се си е топ.

А поновиве бараат телевизорот баш да ти поддржува и PAL и NTSC.
Пример мојот у соба ми е стар ТВ, имам 8800GT, и никако неможам боја да наместам кога го уклучувам со РС, и затоа се правам преку стариот РС кој имa FX 5200 и 77.77 драјвери.

И кога ќе го пуштам некоја NTSC игра преку сони 2, ми ја дава црно бела :)

Чаре (сеа за сеа), приклучи го РС на некој понов ТВ (не ме сваќај ПЛАЗМА или такви ствари :) )

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Па нов е твто бе брат тоа ме чуди...ама го прилкучувам со кабелче значи со по еден пин (жутиот видео пинот) а белиот и црвениот пин ги немам.Ја колку што знам тоа е за аудио..или сум грешка ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па нов е твто бе брат тоа ме чуди...ама го прилкучувам со кабелче значи со по еден пин (жутиот видео пинот) а белиот и црвениот пин ги немам.Ја колку што знам тоа е за аудио..или сум грешка ?
Не си грешка, тие се аудио (лев и десен стерео звук). Другар има NEO телевизор со рамен екран од 3500 ден. (нов е толку од техномаркет) и се си е супер. Кај мене дома само од стариот РС имам слика во боја. Пробај инсталирај постари драјвери за графичката, па види што ќе биде.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Драги и Мили Кајганџии... Јас сеуште не најдов лек за мојот проблем(тргање,т.е. оттарасување од ебаниот пасворд) ... Корун проба да ми помогне,за што сум му благодарен ама тоа не помогна....Некој Дали знае како ПЕРМАНЕНТНО ! да го тргнам пасвордот? Ајде Компјутерџии...:nesum:

Cyber Knight

House music
Член од
16 мај 2007
Мислења
785
Поени од реакции
186
Не си грешка, тие се аудио (лев и десен стерео звук). Другар има NEO телевизор со рамен екран од 3500 ден. (нов е толку од техномаркет) и се си е супер. Кај мене дома само од стариот РС имам слика во боја. Пробај инсталирај постари драјвери за графичката, па види што ќе биде.
фала на совет брат ке се обидам:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Драги и Мили Кајганџии... Јас сеуште не најдов лек за мојот проблем(тргање,т.е. оттарасување од ебаниот пасворд) ... Корун проба да ми помогне,за што сум му благодарен ама тоа не помогна....Некој Дали знае како ПЕРМАНЕНТНО ! да го тргнам пасвордот? Ајде Компјутерџии...:nesum:
Да ти помогнам ПАК пошто изгледа не си го прочитал ова:

За да стигнеш до формат, треба да го заебеш у ПМ, а не само pass да смениш :)

Ова треба да го напраиш:

1) Оди во Start -> Run
2) Пиши control userpasswords2 и стисни ОК
3) Тука само одштиклирај го Users must enter user name or password to use this computer
4) Напрај му рестарт на компјутерот
5) Нема 5то :helou:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го пробав ова,не се секирај...Не успеа...Јавува некој ерор на старт и морам да укуцам пас за да влезам
Ама прво исклучи го пасс како што ти кажав, па после напрај го ова преку RUN.

Иначе баш вака се прави. Пробав дома, ставив и пасс и све.... Отидов на ова преку RUN, и се си е ОК сеа...

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ај уште мала помош во врска со две прашања:
1. На Windows XP при дефрагментирање неколку фрагментирани фајлови (две-три црвени цртички) никако да се дефрагментираат т.е. да ги снема. Што е финтата ?
2. На Windows Vista Home Premium, се обидувам да направам дефрагментација, арно ама покрај тоа што бескрајно трае, нема ниту слика за состојбата пред и после дефрагментација. Така треба или правам некоја грешка ?

П.С. Корун, го инсталирав SP3 na XP и да ти кажам засега сум задоволен. Брзината на работата на PC драстично се зголеми.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај уште мала помош во врска со две прашања:
1. На Windows XP при дефрагментирање неколку фрагментирани фајлови (две-три црвени цртички) никако да се дефрагментираат т.е. да ги снема. Што е финтата ?
2. На Windows Vista Home Premium, се обидувам да направам дефрагментација, арно ама покрај тоа што бескрајно трае, нема ниту слика за состојбата пред и после дефрагментација. Така треба или правам некоја грешка ?

П.С. Корун, го инсталирав SP3 na XP и да ти кажам засега сум задоволен. Брзината на работата на PC драстично се зголеми.
1) Можно е да ти е заебан хард дискот (само можно е). Пробај да го дефрагментираш со Power Defragmenter, јас со него праам дефрагмент, многу е добар. А и како што читав сегде, вградениот диск дефрагментер на Windows што е, не го бива.

2) Пробај со истиов Powe Defragmenter и на вистата.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
здраво ми треба сериски број на неколку програми пошо ја ги имам триал верзија и сеа ми траат месец дена кажете некои страни кај може да најдам програми со сериски број мене ми требаат за fast folders,netlimiter i ACDsee tnx

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
здраво ми треба сериски број на неколку програми пошо ја ги имам триал верзија и сеа ми траат месец дена кажете некои страни кај може да најдам програми со сериски број мене ми требаат за fast folders,netlimiter i ACDsee tnx
Абе тие програмчињата имаат и бројчиња на верзиите ај кажи кои па ако ги имам по ПП.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom