Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
А да го пастирам негде или како ?
kodot sto ti go napisav go kopiras i go pastiras vo note pad.. i pravis save so ekstenzija .reg na pozadina na primer...
i posle.. toa sto ke ti se pojavi na pozadina go startuvas...
ides yes , pa ok .. i gotovo
i posle probaj dali ti raboti toa show hidden files and folders

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
kodot sto ti go napisav go kopiras i go pastiras vo note pad.. i pravis save so ekstenzija .reg na pozadina na primer...
i posle.. toa sto ke ti se pojavi na pozadina go startuvas...
ides yes , pa ok .. i gotovo
i posle probaj dali ti raboti toa show hidden files and folders
СРЕДЕНО фала многу.
Ме спаси од маки - отварав фолдер и пишував адреса па кога ќе влезев во хајдованиот фолдер правев десен клик и отштиклирав хајд, (ама ако се работеше за слика или друго тогаш потешко) Фала уште еднаш

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
СРЕДЕНО фала многу.
Ме спаси од маки - отварав фолдер и пишував адреса па кога ќе влезев во хајдованиот фолдер правев десен клик и отштиклирав хајд, (ама ако се работеше за слика или друго тогаш потешко) Фала уште еднаш
np :)

D

Deleted member 12196

Гостин
Во Windows CD-ромот не реже. Не постои опција send to. Во Linux работи нормално. Може ли да се реши овој проблем без преинсталирање на Windows-от?

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Ако добро те разбрав, треба да идеш во My Computer -> десен клик на цд-ромот и ќе видиш таб Burning (мислам) и во тој таб треба го овозможиш (Windows) режењето. Е тогаш ќе имаш Send To DVD ром blabla. Или пак инсталирај си некоја друга апликација за режење.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
problemmmmm :)
instalirav nov anti virus - kaspersky, zasto so pandata pak go zakaciov onoj sto nemozes da gledas hidden files and folders...
i go pustiv rabotese.. najde 7 zaebancii... gi sredi...
i posle zavrsuvanjeto so rabota.. idam vo my computer probuvam da vlezam vo "C" i mi vika : "Choose the program you want to use to open this file"
i nemozam da vlezam ni so desen klik open, ni dva klika, ni enter... samo gore vo adresa ako napisam C:/
care nekoe ?
nekoj za ova??? ne znae nikoj nisto ??/

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Вака имам две прашања - 1. Зашто кога го исклучувам компјутерот ми се појавува ова првава слика што е

2. зашто на некоја страница ми се појавува ова вторава слика и кога ќе стиснам да не се праќа ми се исклучуваат сите страници што сум ги отворила и многу ме нервира тоа.

Attachments

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Прво дали имаш анти вирус ????
Второ - за првата слика може да ти е од вирус.
Трето - Интернет експлрерот ти е расипан па ти се исклучува сеедно дали ти си кликнала на Don't send или не.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
[/url][/IMG]
Дечки ај ако знае некој нека каже што може да се направи да го средам е-мејлов,несакам да го сменам,моментлно треба да го користам овој е-мејл,али има некој spam,незнам се појави најгоре во inbox едно плаво знаменце(flagged) и кога праќам нешто на некој друг или не стигнува или стигнува во bulk,a кај мене се изгуби тоа bulk и на негово место сега пишува spam.
Незнам пробав со еден програм али бараше да внесам POP3 али не знаев кај да го најдам тоа..........

Ако знае некој.......
Фала!

R

reactive89

Гостин
nekoj za ova??? ne znae nikoj nisto ??/
Сакаш да кажеш оти воопшто неможеш да влезеш во C:/ ?
Тоа е веќе чудна работа... али ипак Касперски ти беше едно време екстра антивирус, но го расипаа... врз основа на тоа... мислам оти може да ти е избришан некој .dll фајл или некој .sys фајл...

Али може и да не е до тоа, првин кажи ми дали сакаш да кажеш дека на било кој начин неможеш да влезеш во C:/? А пробаше на адресната линија да пишеш пример C:/ Program files/? Па да видиш дал ќе иде во програм фајлс... :smir:

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Како можам да го тргнам (да не се појавува) она Now, you can safely turn off your computer (или како и да е текстот), што се појавува при исклучување на компјутерот?
Не дека е проблем, ама ме нервира.. морам да го чекам.

Ах, имам и уште нешто: Кога инсталирам/бришам Nero 8 (Nero 8.1, Nero 8.2), тој се снима половично, а не се брише преку Add-Remove, туку сред процедура за инсталирање/бришење, јавува дека XML Parser-от е застарен или не е инсталиран. Спуштив најнова верзија на Parser-от, ја инсталирав и пак исто..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Наум ке го бараш фајлот logos.sys, oтвори го со paint и таму ке го видиш истиот текст, црна позадина портокалеви букви. Можеш да ги избоиш да бидат црни, или да си напишеш нешто на кирилица. Не верувам дека ке можеш да го избришиш. Можеби друг знае некоја друга цака...

P

Princ

Гостин
Како можам да го тргнам (да не се појавува) она Now, you can safely turn off your computer (или како и да е текстот), што се појавува при исклучување на компјутерот?
Не дека е проблем, ама ме нервира.. морам да го чекам.
Можно е да е хардверско подесување или на Windows.
Јас ќе ти дадам упатство за подесувања на Windows XP.

Десен клик на десктоп и одбери Properties. Кликни на Screen Saver табот па на Power копчето. Кликни на APM табот (ако го нема, значи проблемот е во хардверската конфигурација и треба во BIOS да уклучиш APM, ако воопшто ја имаш таа опција) и штиклирај го Enable Advanced Power Management Support па стисни ОК.
Пробај да го исклучиш сега и кажи исход.

За вториот проблем јас не можам да ти помогнам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom