Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
абе у друга соба истио монитор не се тресе. Не е до него.
Проблем може да прави и ако на еден продолжен кабел ти е приклучен мониторот,куќиштето и уште некој уред.Јас имав таков сличен проблем,кога на еден продолжен кабел имав приклучео два монитори и две куќишта

Член од
8 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
79
-.- ондак мора да има нешто магнетиризано до него
звучник нешто
некој калем
нешто :)

мистерија? :|*
мистерија ќе да е. :toe:

има ле шанси да е од печката(електрична, и малце е поголема)?
На 2 метра од мониторо е.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
мистерија ќе да е. :toe:

има ле шанси да е од печката(електрична, и малце е поголема)?
На 2 метра од мониторо е.
Проблем може да прави и ако на еден продолжен кабел ти е приклучен мониторот,куќиштето и уште некој уред.Јас имав таков сличен проблем,кога на еден продолжен кабел имав приклучео два монитори и две куќишта
провери ова што збори фрејзер и пиши

Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Сакам да прашам дали може да се поврам компјутер со интегрирана графичка со LCD телевизор, LG HDTV. Ако има некој начин ве молам дајте одговор ми треба побрзо.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
сам се оправи. Ништо не сам му правил, престана да се тесе. btw фала
Јачина на напон, нема друго ... ако ти се повтори пробај во WC таму имаш малку потрошувачи а и пријатно е :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ај да ви турим едно питање дечки...

кај сестра ми има безжична тастатура и маус Гембирд КБС 1400 се е океј само маусов ептен дупи некад.. кочи сам сецка некад неќе да профункционира а у курои врагови триста тракатанци му се дешаваат... после рестарт од централа си работи нај нормално едно 5тина минути и па ке почне да дупи... шо е работава некоја оправка нешо може да ми каже некој или послабо?

едит: еве ви и слика

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

кај сестра ми има безжична тастатура и маус Гембирд КБС 1400 се е океј само маусов ептен дупи некад.. кочи сам сецка некад неќе да профункционира а у курои врагови триста тракатанци му се дешаваат... после рестарт од централа си работи нај нормално едно 5тина минути и па ке почне да дупи... шо е работава некоја оправка нешо може да ми каже некој или послабо?

Батери Азиз?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.964
Поени од реакции
8.626
Ај да си го кажам мојот проблем, Имам виндоус виста и почна да ми кочи, симнав една програма уиндоус доктор и брзината се врати како што си беше, проблемот е сега што се има избришано нешто коешто овозможува да се сврзува компјутерот и принтерот и сега принтерот не ми работи, 3 пати го инсталирам драјверот за принтерот и пак не бива. Чаре?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да прашам дали може да се поврам компјутер со интегрирана графичка со LCD телевизор, LG HDTV. Ако има некој начин ве молам дајте одговор ми треба побрзо.
Па имаш ли излез од компјутерот за телевизор? (99% немаш)

1. Проба на друг РС?
2. Проба да ги избришеш ИЛИ инсталираш драјверите за нив (ако ги има)?
3. Проба на истиот РС со други тастатура и маус?

Направи ги сите три точки, па после пиши.

Ај да си го кажам мојот проблем, Имам виндоус виста и почна да ми кочи, симнав една програма уиндоус доктор и брзината се врати како што си беше, проблемот е сега што се има избришано нешто коешто овозможува да се сврзува компјутерот и принтерот и сега принтерот не ми работи, 3 пати го инсталирам драјверот за принтерот и пак не бива. Чаре?
Не треба само да инсталираш драјвери, треба и ДА ГИ БРИШЕШ. Избриши се што имаш инсталирано за принтерот, и драјвери и програми за него, откачи го од РС и рестартирај го РС.

После (ако е на USB) стави го на друг USB порт (значи не на тој што бил до сега) и инсталирај драјвери од почеток, пожелно е да си најдеш најнови драјвери од интернет.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Може ако се работи за понов компјутер т.е. понова матична која би имала HDMI или DVI излез.

С

Спенсер

Гостин
полека полека,сите УСБ влезови ми откажаа... прво предниот лев,па предниот десен... сеа откажа и еден одпозади... што е работава бе???ццц да не треба заради едни УСБ влезови да зеам нова матична??? а за кантава пц тоа не го праам па крај на светот да е...:pos2:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Рестарт копчето на куќиштето не ми функционира... Кликот е добар, но нема резултат од истиот. Дали има нешто што можам сам да направам за да го решам проблемот? :nesum:

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
можеш на жички да го направиш или пак да си купиш тастер и да го наместиш на негово место или било каде:smir:
за секој случај види да не ти е откачено од матичната некако, некоја виша сила :D

Член од
12 декември 2009
Мислења
137
Поени од реакции
31
Дечки, имам ЕПТЕН стар компјутер и сакам да му земам рам, али страв ми е да не се заебам ако земам више. Матична: IBM 679231G
Другите ствари мислам не се битни за тоа...
Молам помош :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom