Зајче
Бело, и тоа!
- Член од
- 13 септември 2008
- Мислења
- 3.439
- Поени од реакции
- 3.945
Еве, еве и еве. Овие мене ми фаќаат око, имам и уште еден ама тој е 59 илјади.може некој да ми каже....за 500-600 евра добар лаптоп или персонален компјутер???
Еве, еве и еве. Овие мене ми фаќаат око, имам и уште еден ама тој е 59 илјади.може некој да ми каже....за 500-600 евра добар лаптоп или персонален компјутер???
Не сум сигурен на таа плоча дали има додатни cha fan излези (напојувања).Види разгледај ја убаво плочата или отвори го проспектот,таму ги има одбележано сите места за додатни кулери.сакам да ставам вентилатор на куќиштето за да влегува студен воздух за подобро ладење но незнам каде да го стојам на матичната плоча ( еве слика од неа ако некои знае нека каже каде да го спојам ( овде дека е обележано со црвено на сликата е споен вентилаторот од кулерот )
сакам да ставам вентилатор на куќиштето за да влегува студен воздух за подобро ладење но незнам каде да го стојам на матичната плоча ( еве слика од неа ако некои знае нека каже каде да го спојам ( овде дека е обележано со црвено на сликата е споен вентилаторот од кулерот )
па за домашна употреба..и да можам по некое игриче на него =]Просечен лаптоп за тие пари и солиден декстоп,изборот е твој според она за што ќе го користиш?
Кога веќе ќе купиш вентилатор за на куќиште, нема да треба да го уклучуваш директ на матичната, туку на кабелот за струја, ист како тој што ти оди во хард диск / CD-ROMсакам да ставам вентилатор на куќиштето за да влегува студен воздух за подобро ладење но незнам каде да го стојам на матичната плоча ( еве слика од неа ако некои знае нека каже каде да го спојам ( овде дека е обележано со црвено на сликата е споен вентилаторот од кулерот )
Купи си КВАЛИТЕТЕН (позлатен) кабел за да го поврзеш мониторот со куќиштето. Јас го имав истиот проблем, си купив кабел (950 ден. = 1.5 метри, HQ кабел, позлатен) и ми се позлати мониторот Како да сум купил нов монитор, 19 пати подобра слика вади од претходно, почистаЕве веќе некое време сликата на мониторот ми "игра". Значи се тресе сликата. Не знам поинаку како да објаснам.Пробав да снимам за да Ви покажам ама е неуспешно пошто се појавуваат оние препознатливи линии кога се снима/слика во мониторот.
Се работи за Samsung SyncMaster 793DF.
Пробав и со degauss џабе е. Чаре некој ако знае нека каже. Фала! :smir:
Иначе пробав и со друг монитор.На него не се појавува тоа тресење. Меѓутоа сега ми се врзани двата на еден до еден и кога ќе почне Самсунгот да се тресе како да го префаќа и другиов и кај него се јавува истото но послабо према на Самсунгот.
А дека VGA кабелот е фиксиран за мониторот?Купи си КВАЛИТЕТЕН (позлатен) кабел за да го поврзеш мониторот со куќиштето. Јас го имав истиот проблем, си купив кабел (950 ден. = 1.5 метри, HQ кабел, позлатен) и ми се позлати мониторот Како да сум купил нов монитор, 19 пати подобра слика вади од претходно, почиста
И гледај да не користиш конвертери за кабелот т.е. ако графичката е со DVI излез, а мониторот со VGA влез, земи си HQ Cable DVI to VGA, значи директно поврзување. Перверзии
Нов монитор, и онака твојот е шит ту д макс. Евтини се сеа да те мочам.А дека VGA кабелот е фиксиран за мониторот?
Е да бе че ги редам ко за на излог.Два ги иам ебаго! :smir:Нов монитор, и онака твојот е шит ту д макс. Евтини се сеа да те мочам.
Другаи една мала помош.
- Имам LapTop со Linux OS, 10инчи ми е LapTop-от значи нема CD-ROM.
А јас сакам да му вметнам Windoes XP, пробав со надворешен CD-ROM и не го препознава самиот Linux тој CD-ROM. Чаре ???
Слични се (50-100 ден. разлика) и не ти се исплати да зимаш толку мал хард диск. Пример, 160 GB ти е 2200 ден. а дупло поголем хард т.е. 320 GB ти е околу 2400 ден. Моја препорака, земи си барем 500 GB.сакам да купам хард диск во најблиската продавница прашав и од 160 гб western digital е 2200 ден. дали цените насекаде се исти?