Риболов

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае каде може во Скопје да се најде нов карбуратор за мотор за чамец TOMOС 4?
Во продавници или ако некој продава xD

се надевам некој ќе кажи како ја започна сезоната:helou:

Во животот никогаш не сум пробал да ловам риба. Понекогаш ми е интересно кога гледам некои вакви емисии но немам мерак да земам јас тоа да го правам. Можеби еден ден ќе ме фати мерак но до тогаш останува знак ?

Појди само еднаш на риболов, фати некоја риба, осети како трза на раката и гарантирано стануваш риболовец :helou:

се надевам некој ќе кажи како ја започна сезоната:helou:

Радика, преполнето корито, на влив(има финта/баг кога ќе дојдат чувари дека е време на мрест, неможат да те казнат зошто има 1 чувар за на Радика, 1 чувар за на Дебарско = вливот е неутрал) фрлав на пец со мушица, искочи 1 кленче за 15 мин шетање, па пробав на бел црв нормал и почнаа плашки да излагаат, ништо посебно, имало мноооогу подобри денови.

Радика, преполнето корито, на влив(има финта/баг кога ќе дојдат чувари дека е време на мрест, неможат да те казнат зошто има 1 чувар за на Радика, 1 чувар за на Дебарско = вливот е неутрал) фрлав на пец со мушица, искочи 1 кленче за 15 мин шетање, па пробав на бел црв нормал и почнаа плашки да излагаат, ништо посебно, имало мноооогу подобри денови.
пробај на скакулец-мрзливец,ако знаеш.....нешто се покрупни од обичниот скакулец и не можат да скокаат повеќе од 20 сантиметри негде-затоа и го добиле веројатно името.....кленот не може да одолее на овој мамец ова време

frlete blinker na radika da vidite so ke vi se desi.:D

Да со тато од мали нозе ... во кањонот на Радика ... мала бев на памтам многу ама интересно ми беше.:smir:

ajde ako ima nekoj od kumanovo sto saka da idemo da fakjamo ribe da mi pravi drustvo :D ?

Пред 5-6 години ми беше омилено хоби, но веќе не ми интересен многу, многу.

Jas sum od Ohrid i pred da se iselime vo Kanada jadica fativ samo ednas dodeka mojot soprug ne me gledase, ja zafrliv i ja spletkav (masinkata bese bajkaster-cekrk).ja ostaviv i ne mu kazav. Toj po odredeno vreme se vrati i bez da si ja proveri masinkata, racunajki deka e ista kako sto si ja ostavil ja zafrli vo ezeroto, se iskina i jadica se otkaci olovo i .....bese smesno da se gleda vo negovoto iznenadeno lice i jas prsnav vo nesopirlivo zarazno smeenje.
Koga se doselivme vo Kanada okolu nas voda kolku sakas, raj za nego. Eden den otkrivajki go gradot vlegovme vo prodavnica za koristeni raboti i toj najde nekoja jadica od deda Noeta i rece deka ja kupuva za mene. Jas se nasmeav no sepak ja donesovme doma. Sledniot pat koga odese na ribi ja ponesovme i nea dodeka jas bev naoruzana so mojot MP3 i debela kniga koja sakav da ja cituckam dodeka toj lovi riba.
Negoviot predlog da probam da lovam riba go prifativ kolku da mu go napravam kefot i.....
Sega znam deka vo pocetokot bev smesna, jadicata ja frlav poveke vo visina otkolku vo dalecina,nemav oset dali imam riba na jadicata, kosa mi se digase od pomislata da stavam crvi na jadica a za ripcinja mamci da ne prajme muabet, ne znaev da si otkacam riba od jadica pa na sekoe go gnjavev nego aj otkaci mi riba aj zakaci mi crvec. Edno moram da priznam toj imase tolku strplivost so mene vo objasnuvanje i povtoruvanje so mecka od planina da bev ke naucev.
Denes sum ribolovec so propisna oprema i soodvetno iskustvo. Glanc nov "Ugly stick" stap so golema izdrzlivost i svitlivost i prekrasna bessumna "Abu Garsija" masinka so 6 lageri, so sopstvena kutija za vestacki mamki od sekakov vid. Uzivam lovejki kraj nego i gi sakam momentite koga i razgovorot megu nas zapira. Ribolovot za nas e eden nacin da si gi napolnime bateriite, nosi smirenost i praznenje na mozokot. Koga sme kraj voda zaboraveni se site problemi, obvrski dogovori, ostanuvame samo nie i rekata sto nosi se negativno od nas.
Sepak nekoi raboti ne se promenija, i den denes ne gi sakam masinkite cekrci bidejki sekogas ima moznost da ti se spletkaat ako si nevnimatelen, taka da ako lovam so niv ne mozam da uzivam vo ribarenjeto, postojano razmisluvam dali ke mi se spletka. Ne go zasakav lovenjeto na mraz vo tesna mala dupka bidejki ne gledam protok na voda i nekako kako da nema harmonija so prirodata okolu mene, a za studot sto ke go osekas nemam komentar. Ovde lovat so 3 jadici zakaceni kako elki i so golemi olova koi strujata na rekata potesko gi nosi a jas sepak najuspesna sum "na dolga" so edna jadica i so potpolna kontrola na sekoe treperenje na zilata.
Od ribite koi ovde gi ima go obozavam lovenjeto na Bas koj e dosta borben i isklucitelno vkusen i lovenjeto na stuka so koja treba da se pomacis za da ja dovleckas do bregot. Inace prisaten e i somot i krapot ama ne se predizvik zatoa sto gi vlecam ko cigli. Pastrmkata znae da bide interesna za lov od breg so musicarenje a ne sum bila na lov na losos ama i toa e vo plan.
Tolku za sega moi ribarski drugari

ако сакате да споделите дел од вашите искуства можете да го направите ТУКА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom