Помош, проблеми, прашања, совети...

B

Blacks

Гостин
Кој е најдобриот процесор којшто може да се купи за NF-CK804 (Socket 940) nvidia nforce 4 chipset?

TheMask

SσвεR SαŋTα
Член од
28 февруари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Zosto koga stavam vo dvd-rom/cd-rom ponekogas mi se restartira kompjuterot ili mi se gasi? Se slucuva ponekojpat ne sekojpat. So moze da mu e?

Член од
8 јуни 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Еден приказ на проектор, а друг на екран на компјутер?

Здраво,
ми треба помош околу поврзувањето на проектор со лаптоп (Dell ),
односно со приказот.

Ми треба, да речеме видео конференција да ја пушам да се гледа на проекторот (Аcer) , а во исто време да може да работам нешто сосем различно на компјутерот, но тоа што го работам да не се гледа на проекторот.
Имаше некои начини за Power Point презентација, но не ми треба за презентација, туку за тоа шо напишав погоре.

Тханк ѕоу ин адванце :vozbud:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кој е најдобриот процесор којшто може да се купи за NF-CK804 (Socket 940) nvidia nforce 4 chipset?
Боље не купувај ич:pos2: Се зезам, сокет 940 е сокет AM2, има дуалкор Атлони од 3000 до 5000 денари што вршат работа.

Здраво,
ми треба помош околу поврзувањето на проектор со лаптоп (Dell ),
односно со приказот.

Ми треба, да речеме видео конференција да ја пушам да се гледа на проекторот (Аcer) , а во исто време да може да работам нешто сосем различно на компјутерот, но тоа што го работам да не се гледа на проекторот.
Имаше некои начини за Power Point презентација, но не ми треба за презентација, туку за тоа шо напишав погоре.

Тханк ѕоу ин адванце :vozbud:
Компјутерот го гледа проекторот како втор монитор, а два монитора на 1 PC не е воопшто тешко да наместиш. Се мести кај софтверот за графичката, и процесот е различен кај Интел, Нвидиа и АМД, така да додека не ни кажеш каква графичка имаш, помош имаш само до тука.

Член од
8 јуни 2009
Мислења
16
Поени од реакции
0
Компјутерот го гледа проекторот како втор монитор, а два монитора на 1 PC не е воопшто тешко да наместиш. Се мести кај софтверот за графичката, и процесот е различен кај Интел, Нвидиа и АМД, така да додека не ни кажеш каква графичка имаш, помош имаш само до тука.
Ова пробував да го направам кај другар :vozbud: мислам дека има интел интегрирана графичка

B

Blacks

Гостин
Боље не купувај ич:pos2: Се зезам, сокет 940 е сокет AM2, има дуалкор Атлони од 3000 до 5000 денари што вршат работа.
Па тоа е проблемот. Колку што знам јас АМ3 процесорите се факат на AM2 i AM2+ матични плочи (но не сум сигурен) еве исто цитат од wikipedia
As AM3 processors also support DDR2, they are backwards-compatible with Socket AM2/AM2+, contingent upon a BIOS update for the motherboard. Manufacturers including Asus,[6] Gigabyte,[7] and others have labeled existing AM2/AM2+ boards as being "AM3 Ready" or similar, indicating that BIOS support is provided for the specified boards. This allows existing AM2/AM2+ systems to upgrade the CPU without having to upgrade any other components.
колку што можам да разберам во текстот од wiki ам2 и ам2+ се компитабилни плочи со ам3 процесори.. но исто така пишува дека треба да имаш упгрејд на биосот.. а за мојата плоча досега не сум успеал да најдам никаков биос упдејт.. btw WinFast ми е плочата.

Ако плочата е компитабилна со АМ3 тогаш би можел да ставам дури quad corePhenom II X4 965 Black Edition2 што мислам дека е "LOL" не реално! да се фати на ваква стара плоча.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Sakam da ja kupam MB MSI P4N SLI-FI od riverosft 2223 den e.Dali e uba.Inace imam Intel penitum D procesor 3ghz i ne planiram da go menvam dali odgovarat.I dali mozit nekako da ja kupam preku smetka,na pr da ja poracam preku tel i da uplatam pari preku smetka.FALA,

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Sakam da ja kupam MB MSI P4N SLI-FI od riverosft 2223 den e.Dali e uba.Inace imam Intel penitum D procesor 3ghz i ne planiram da go menvam dali odgovarat.I dali mozit nekako da ja kupam preku smetka,na pr da ja poracam preku tel i da uplatam pari preku smetka.FALA,

Не си ги фрлај џабе парите, ништо нема да добиеш, а ќе си полесен за 2000ден.
Доколку ти изгорела матичната, најди подобро нешто најефтино колку да ти држи до нов компјутер.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Веќе глава ме заболе од промени во конфигурации...
Да ми каже некој дали има голема разлика помеѓу:

MB MSI P45 и MB ASUS P45 CHIP;
RAM 4GB APACER 800 и RAM 2GB KINGSTONE c16 (вториов во два дела ставен за да дојде 4ГБ);

И дали има разлика помеѓу samsung sync master P2250 (негде и P2250h го среќавам) и P2250N
:jaj:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Веќе глава ме заболе од промени во конфигурации...
Да ми каже некој дали има голема разлика помеѓу:

MB MSI P45 и MB ASUS P45 CHIP;
RAM 4GB APACER 800 и RAM 2GB KINGSTONE c16 (вториов во два дела ставен за да дојде 4ГБ);
:jaj:
Такви модели на матични плочи нема. И MSI и ASUS имаат повеќе со p45.
Кажи точнен модел.
За мемориите, и двете се ОК. Втората комбинација 2x2GB ќе работи во Dual Channel што треба да биде за малку побрзо (тешко забележливо) одколку првата комбинација.
-------------------------------------------------------

Иначе, сега не вреди да се купува било што од P45/48/Core2 Duo/Quad платформата.
Вчера гледав цени, Core2Quad (тоа што останало, q9550) е поскап од Core i5-750. Е за едно 2500 денари поскап....

Јас имам п45 со DuoE8400 и џоа планирав оваа година надоградба на нешто со 4 јадра и појака графичка (пример radeon hd5850). И си велам, Core 2 Quad q9650 работи на ист такт како Е8400 па со него нема да се изгуби во апликациите кои не знаат да го користат сите јадра. И ко гледам цени, па тестови. :icon_eek:
Изгледа, најдобро да си останам на ова па од кога навистина ќе почни да биди слаба машина, тогаш да му ја мислам.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.173
Поени од реакции
846
Од тепка ги земав цените, може не се точни, не сум проверил. Инаку јас не пазарувам хардвер, имам луѓе што ми вршат работа:smir:

А совет за поевтини цени: Неможам да ти кажам фирма, затоа што секаде е различно, Анхоч имаат најевтини процесори на пример, Нико имаа најевтин рам на времето и така натаму. Ама фирми што можам да ти ги препорачам се Анхоч, Сет, Нико(ако можеш да се справиш со екстремно лоша услуга, имаат доста ретки Кулермастер и Логитек парчиња) ииии не ми текнуваат појќе. Нормално за малопродажба праиме муабет, дистрибуција е друга приказна.
Благодарам за одговорот,да во право си за лошата услуга,влегов еднаш во СЕТ во ГТЦ и тешко дека пак ќе влезам(се понашаат како да сакаш да им открадеш нешто!). Инаку сум од Радовиш и планирам да отворам фирма за хардвер со сервис па би ти бил благодарен и ако ми дадеш некој совет во врска со дистрибуција(мислам на она-кој се главните дилери во МК со најдобри услови и цени и тоа).:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom