Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Еволуција не е усовршување. Еволуција нема формула. Еволуција не трае не почнува и нема рокови. Парамециумот има живот вечен. Тој оставен во услови со доволно храна ќе живее вечно. Човекот не. А милиони луѓе копнеат за живот вечен дури и измислуваат богови во таа желба. Парамециумот нема црква, не верува но има живот вечен. Камелеонот може да ја смени бојата и да се стопи со околината, човекот не може, Тапирот има најголем кур во однос на тело. Милиони луѓе патат од комлекс на мал пенис, На ајкулата му расте нов заб за секој скршен или паднат, милиони луѓе патат од проблеми со заби и беззабност.....

Човекот не е ништо посебно во однос со другите живи створови, секој жив створ си има некоја карактеристика која се развила со тек на време. Ние имаме интелигенција. Но ние со таа интелигенција не можеме да преживееме поплава и 5 минути под вода како некоја “глупа“ риба.

Прво разбери ја еволуцијата и што таа значи па после прашај се “ошто човекот не се сменал во последни 10.000 години, (иако има промени но тоа откако ќе ги совладаш основите) зошто мажите имаат гради со брадавици а не даваат млеко (која е поента на еден така женски орган кај мажите), а зошто бактерија која пред 50 години можела да с еубие со антибиотик денес не може? што се сменало кај таа бактерија ?

Прочитај, размисли па јави се.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
од Адам и Ева настанале.
зошто сега од мајмун не стане човек?????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дали човекот (мајмунот) имал некои посебни предиспозиции за такво нешто.
Дали во денешната природна околина ни е супер па затоа не продолжуваме да еволуираме. ( извини треба милиони години)

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]A verojatnosta za slucajnoto formiranje na celiot covekov hromozom, koj go sodrzi celiot zbir na geni e zbunuvacki i varira od 10 na -12 000 000 i 10 na -24 000 000. KAKO SHTO IZGLEDA SLUCAJNOTO POJAVUVANJE NA COVEKOT NE E POVERAJATNO, OD MOZNOSTA SO EKSPLOZIJA VO PECATNICA BUKVITE DA SE PODREDAT VO SVETSKA ENCIKLOPEDIJA.[/FONT]
Имал.......еве една....екстремитет со многу подвижни и способни прсти, со кои можел да работи...

А тоа со веројатноста е веќе стар и излитен изговор......има само две реални опции за случување на некој настан, или ќе се случи или нема да се случи.
Која е веројатноста да добиеш на лотарија, огромно мали се шансите но за некој се 100%...е тоа ти е еволуцијата...не добиваат сите,само ретките исклучоци.

Друго никој не вика дека е завршена еволуцијата...тоа е многу бавен процес кој трае и ќе трае. Не дава резултати сега и веднаш.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Jaс сум сигурен дека има трета опција која е вистинската! Ама има премногу да се зборува по таа тема и затоа нема да зборувам за тоа!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
од Адам и Ева настанале.
зошто сега од мајмун не стане човек?????
Никогаш човекот не настанал од мајмун. Тоа и не го кажува теоријата на еволуцијата.
Отвори книги прочитај што се кажува за еволуцијата па напиши текст. Вака само гледам дека дискутираш за нешто кое не го познаваш.

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Еволуција не е усовршување. Еволуција нема формула. Еволуција не трае не почнува и нема рокови. Парамециумот има живот вечен. Тој оставен во услови со доволно храна ќе живее вечно. Човекот не. А милиони луѓе копнеат за живот вечен дури и измислуваат богови во таа желба. Парамециумот нема црква, не верува но има живот вечен. Камелеонот може да ја смени бојата и да се стопи со околината, човекот не може, Тапирот има најголем кур во однос на тело. Милиони луѓе патат од комлекс на мал пенис, На ајкулата му расте нов заб за секој скршен или паднат, милиони луѓе патат од проблеми со заби и беззабност.....

Човекот не е ништо посебно во однос со другите живи створови, секој жив створ си има некоја карактеристика која се развила со тек на време. Ние имаме интелигенција. Но ние со таа интелигенција не можеме да преживееме поплава и 5 минути под вода како некоја “глупа“ риба.

Прво разбери ја еволуцијата и што таа значи па после прашај се “ошто човекот не се сменал во последни 10.000 години, (иако има промени но тоа откако ќе ги совладаш основите) зошто мажите имаат гради со брадавици а не даваат млеко (која е поента на еден така женски орган кај мажите), а зошто бактерија која пред 50 години можела да с еубие со антибиотик денес не може? што се сменало кај таа бактерија ?

Прочитај, размисли па јави се.

Во ред можеме да спориме до утре но ајде прво да видиме кој е тој што нешто не разбира и не дозволува туѓо мислење.
ТЕ МОЛАМ ОДГОВОРИ МИ НА ПРЕТХОДНО ПОСТАВЕНИТЕ ПРАШАЊА (ВО ПРЕТХОДНИТЕ ПОСТОВИ) И КЕ МЕ УБЕДИШ ВО ЕВОЛУЦИЈАТА

И уште нешто
Нашата вселена, нели, настанала по првобитната гоооолема експлозија.(понатаму си разбрал, јас можеби сум бегал од тие часови па не ми се јасни овие неколку многу прости работи па те молам објасни ми ги, ќе ти бидам благодарен, извини што се обраќам на Ти)

1. Што ја предизвикало таа експлозија
2. Од каде потекнува масата која експлодирала
3. Што имало пред тоа
4. Каде е крајот на вселената
5. Доколку го има што има после него
6. Самиот знаеш дека во експлозија и на многу високи температури (кои притоа траат мноооогу години) не може да преживее ама баш ништо нам денес познато.
7. Доколку и би преживеало:uvo: зошто по пат на „еволуцијата„ не сме ги задржале тие толку позитивни особини (НЕЛИ УСПЕВААТ САМО НАЈСПОСОБНИТЕ, па зарем еволуцијата би ги отфрлила овие толку позитивни гени кои ни дозволуваат да опстанеме и во најсурови услови)

ТЕ МОЛАМ одговори ми на овие прашања со аргументи ( со арте- факти) и навистина ќе ме убедиш дека сме настанале од животно

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Jaс сум сигурен дека има трета опција која е вистинската! Ама има премногу да се зборува по таа тема и затоа нема да зборувам за тоа!
Ќе го поздравам! На шо ти личи воа на nintendo ли? трета опција???

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Абе остај го човекот...веројатно мислел на теоријата за панспермија, која сакале или неќеле се повеќе се наметнува.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Ова со доказиве е така, но многу теми имаше и докази против со видеа. Е сега за линк... много је. Во делот од видеото (1 ипол минута) фино кажа. Онли ту посибилитис. Можности, веројатности, теории... секогаш може да се калкулира со се. Одамна ми беа постовите, сега треба и јас да барам опозит видеа на ова, а на нет ги има барем цел куп. И ќе се затрупаме со видеа на некоиси самоуверени докажувачи на едното или другото, врз основа на нивното предзнаење за проблематиките. А доколку вака добро баратаат со хромозомите, геномите... зошто сеуште не се одредени факторите на однесување, болести... сеуште се сомневаат на одредени гени, но не знаат кои се тие. Но за ова се целосно уверени дека е така и ги убедуваат другите дека е така. Впрочем целта на овој тип е да ги омаловажи католичките учења (така самиот тој кажува во водеово), значи нема цел да објасни туку да ги побие католиците.

А за еволуција преку паѓање на влакна и келавост-кој кажа погоре... значи келавите се многу на повисока скала од влакнестите. Доообро, да знам. Ова беше факт.
Btw, типов е католик :) Еволуцијата е веројатност не е факт. Секогаш постои можност дека може да сме настанале на друг начин. Само има некои луѓе што им е преку глава од луѓето кои велат дека сме настанале од некој креатор со оваа логика = ако не е еволуцијата, тогаш СИГУРНО е некој интелегентен креатор.

Додуше чек>>WTF? Ти го свати контекстов на видеово? Значи рекле дека има ДВЕ МОЖНОСТИ И ГИ ТЕСТИРАЛЕ ТИЕ МОЖНОСТИ. Откриле дека вистината е "можноста" според теоријата на еволуцијата тоа значи дека таа "можност" станала вистина. Ти бре како намерно да ги отфрлаш сите работи што се кажани во корист на еволуцијата. Ако сакаш да веруваш во Господ верувај никој не те спречува. Ни јас не верувам 100% во теоријата на еволуцијата.

Во ред можеме да спориме до утре но ајде прво да видиме кој е тој што нешто не разбира и не дозволува туѓо мислење.
ТЕ МОЛАМ ОДГОВОРИ МИ НА ПРЕТХОДНО ПОСТАВЕНИТЕ ПРАШАЊА (ВО ПРЕТХОДНИТЕ ПОСТОВИ) И КЕ МЕ УБЕДИШ ВО ЕВОЛУЦИЈАТА

И уште нешто
Нашата вселена, нели, настанала по првобитната гоооолема експлозија.(понатаму си разбрал, јас можеби сум бегал од тие часови па не ми се јасни овие неколку многу прости работи па те молам објасни ми ги, ќе ти бидам благодарен, извини што се обраќам на Ти)

1. Што ја предизвикало таа експлозија
2. Од каде потекнува масата која експлодирала
3. Што имало пред тоа
4. Каде е крајот на вселената
5. Доколку го има што има после него
6. Самиот знаеш дека во експлозија и на многу високи температури (кои притоа траат мноооогу години) не може да преживее ама баш ништо нам денес познато.
7. Доколку и би преживеало:uvo: зошто по пат на „еволуцијата„ не сме ги задржале тие толку позитивни особини (НЕЛИ УСПЕВААТ САМО НАЈСПОСОБНИТЕ, па зарем еволуцијата би ги отфрлила овие толку позитивни гени кои ни дозволуваат да опстанеме и во најсурови услови)

ТЕ МОЛАМ одговори ми на овие прашања со аргументи ( со арте- факти) и навистина ќе ме убедиш дека сме настанале од животно
Не разбирам докт. зашто прашуваш прашања кои немаат никаква e***на врска со еволуцијата? Еволуцијата само кажува како сме еволвирале...не од што или како сме настанале или како настанал светот. Иди прашај ги космолозите (или како и да се викаат) тие се занимаваат со ова прашање.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
е заради вакви луѓе не ми се троши време на пишување озбилни ствари по форумот! Нема смисла, кога некому сакаш да му покажеш нешто ново, а тој гледа само во една точка и не го потргнува погледот од неа .....
Ова беше премногу :eek:ftopic: :), ама морав да го напишам:tapp::tapp:

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.232
Поени од реакции
337
Јас лично сум атеист така да оваа адам ева 7 дена чуда и глупости ич не ми држи вода. За еволуција човеколики мајмун малце поверојатно е, јебија еволуција се е можно ама никогаш со сигурност нема да дознаеме..

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Јас лично сум атеист така да оваа адам ева 7 дена чуда и глупости ич не ми држи вода. За еволуција човеколики мајмун малце поверојатно е, јебија еволуција се е можно ама никогаш со сигурност нема да дознаеме..
Затоа е пожелно сите верувања и слични работи да ги третираш како rule of thumb а не како апсолутни вистини :)

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Не разбирам докт. зашто прашуваш прашања кои немаат никаква e***на врска со еволуцијата? Еволуцијата само кажува како сме еволвирале...не од што или како сме настанале или како настанал светот. Иди прашај ги космолозите (или како и да се викаат) тие се занимаваат со ова прашање.[/quote]

Дури да почнеме да еволуираме требало нешто е..но да се случи, секое зошто бара затоа

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A каква врска има настанок на вселенета со големиот прасак и еволуција? едно е астрономија а друго биологија. Премногу се растргнуваш помеѓу теми, зато и те бунат. Овде гледам дека е тема за еволуција и то специфично дали човекот настанал од адам или од мајмун. Еволуцијата вели:
Ни од адам ни од мајмун. веќе се уморив објаснувајќи му на децата овде дека према теоријата на еволуциате човекот не нестанал од мајмун, али како што велиш бегање од часови и нечитање ги создава овие ситуации а пред се што некој кој ниту се помачил да се запознаи со темата, да прочита малку литература за неа, одеднаш е спремен и орен истата да ја напаѓа и побива.

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
A каква врска има настанок на вселенета со големиот прасак и еволуција? едно е астрономија а друго биологија. Премногу се растргнуваш помеѓу теми, зато и те бунат. Овде гледам дека е тема за еволуција и то специфично дали човекот настанал од адам или од мајмун. Еволуцијата вели:
Ни од адам ни од мајмун. веќе се уморив објаснувајќи му на децата овде дека према теоријата на еволуциате човекот не нестанал од мајмун, али како што велиш бегање од часови и нечитање ги создава овие ситуации а пред се што некој кој ниту се помачил да се запознаи со темата, да прочита малку литература за неа, одеднаш е спремен и орен истата да ја напаѓа и побива.
Во ред, (би требало да знаеш кога нешто е кажано МЕТАФОРИЧНО ) можеби се расфрлам со поими но имав за цел да ти поставам неколку прашања кои по редот на настаните би требало да доведат до еволуцијата( вода - едноклеточни организми- па повеќеклеточни - па водоземци vs риби - итн. тоа беше еволуција нели) , зборуваме за почетоците на организмите, но ти велиш сега нешто контрадикторно и самиот се негираш -
Еволуцијата вели:Ни од адам ни од мајмун.

1.Никаде не сретнав дека према теоријата на еволуцијата не сме настанале од мајмуни, извини јас така учев (односно ми раскажуваа, нели бегав од часови)
ЦИТИРАЈ МИ ОД КАДЕ ПАК СЕГА ОВА (од која книга , од кој научник)
2. сепак не ми одговори на претходно поставените прашања.

(Но сепак, бидејќи сум Христијанин ти простувам :smir: за немањето , т.е за незнаењето на одговорите на поставените прашања)

Лет 3 , те молам јави се ( Венера ја повикува Земја)
З`с не ми одговори на прашањата:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom