Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.315
- Поени од реакции
- 12.322
Многу пишување и нема логика да се чита, па само ќе искоментирам на копираниот текст од @Некој_Си_Чорбаџија: Бог го одложува својот суд, зашто чека уште некои да се покајат и да се спасат!
Дали сите ќе чека тој Бог да се спасат, веќе родени, и оние што би се родиле?
И што ќе се случи ако тој Бог одлучи доста е Луѓе ме напиздивте, јас решив да ништам? Што ќе биде со оние што немале време ни простор за да се покајат заради овие или оние причини? Ние секогаш бараме причини нели...
Или пак веќе постои Закон и предодредени патеки, за кои ние не сме свесни, спремни од некој Бог, па што и да правиме, се знае дека ќе биде КРАЈ НА СВЕТОТ со идењето на некој си нов Месија?
Ова можеби ви нема врска со Зло, страдање и Правдина, но видете подорбо во прашањата!
П.С. Ова е ако постои бог... а ако не постои, се добива она Природата не е праведна но секогаш е точна, независна од мислењето и ставот на некој поединец, ниту пак од ставот на целото човештво
А ако постои Бог, и тој е Се(што опфаќа и се што не е), тогаш бог е и природата, а бидејќи науката кажа се е Енергија, Бог е и тоа. А бидејќи и ние сме природа, и ние сме Бог. А ако мислите пак дека духовното е различно од она Се, се лажете. Сега вие видете дали има Зло или нема.
Сепак зависи како ви е поубаво на душата и колку разбира разумот.
Зависно од тоа како ќе си одговорите на прашањата погоре, ќе осознаете дека дали има зло или не, зависи од самите вас!
Дали сите ќе чека тој Бог да се спасат, веќе родени, и оние што би се родиле?
И што ќе се случи ако тој Бог одлучи доста е Луѓе ме напиздивте, јас решив да ништам? Што ќе биде со оние што немале време ни простор за да се покајат заради овие или оние причини? Ние секогаш бараме причини нели...
Или пак веќе постои Закон и предодредени патеки, за кои ние не сме свесни, спремни од некој Бог, па што и да правиме, се знае дека ќе биде КРАЈ НА СВЕТОТ со идењето на некој си нов Месија?
Ова можеби ви нема врска со Зло, страдање и Правдина, но видете подорбо во прашањата!
П.С. Ова е ако постои бог... а ако не постои, се добива она Природата не е праведна но секогаш е точна, независна од мислењето и ставот на некој поединец, ниту пак од ставот на целото човештво
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Сепак зависи како ви е поубаво на душата и колку разбира разумот.
Зависно од тоа како ќе си одговорите на прашањата погоре, ќе осознаете дека дали има зло или не, зависи од самите вас!