Праведното за Бог е праведно и за човекот, секако ако ги следи Неговите заповеди!Pa ne se znae. ustvari lugevo ne znaat sto e pravilno a sto ne.
Напротив: луѓето итоа како знаат што е правилно а што не, ако ја следат волјата Божја, изразена во Неговите заповеди. За оние поединци, кои не Го прифаќаат Бога, им останува самораководењето по гласот од совеста, кој (глас) е глас Божји, вроден во душата од секој поединец.Pa ne se znae. ustvari lugevo ne znaat sto e pravilno a sto ne.
Ako nekoj ne veruva vo bog od razlicni pricini ne znaci deka pravi greski i gi prekrsuva 10 bozji zapovedi.
Jas toa ti se cudam. Ja obicno ko ne veruvam vo nesto voopste ne me ni zanima. Ti ovde ko da sakas da razubedis nekogo ili pak da si se opravdas sebesi zaradi toa sto si ateist. Sega ko ja da idam u tema za islam da im solam pamet. Neli nema logika. Onoj koj ne veruva vo Boga premnogu ocekuva od nego. Kako sto rekov mene mi e dovolno negovoto ucenje, postam koga mozam, idam u crkva koga mozam i si slavam dve slavi. Ete uste edna pozitivna rabota se slavite, vo ime na Boga lugeto se zblizuvaat komuniciraat i slicno. Sto bi rekle uste slavite ni ostanaa kako povod da se vidime. Znaci prvo treba da go razberes Boga pa za da veruvas. Jas fala Bogu toa go napraviv poprilicno rano i sreken sum zaradi toa. Vo sprotivno non stop ke me kopka vo dusata dali postoi, dali mozebi gresam sto ne veruvam i tako dalje.
А кај вас што се слави ме интересира бидејќи малку знам за исламот како религија, ако сакаш да ми објасниш малку.
Vo Islam se slavat dvete Bajrami. No za zal deneska vo Mk muslimanite preteruvat so svadbite kade sto investirat i mnogu pari.
I da veruvam i da ne veruvam sekogas ke s eprasuvam zosto.(zboruvam za bog) oti nema dokazi. NIkakvi. MOzebi tie sto veruvate vi se slucilo nesto sto ve nateralo da veruvate vo boga. od nekade ste go zaklucile toa. AMa jas neJas toa ti se cudam. Ja obicno ko ne veruvam vo nesto voopste ne me ni zanima. Ti ovde ko da sakas da razubedis nekogo ili pak da si se opravdas sebesi zaradi toa sto si ateist. Sega ko ja da idam u tema za islam da im solam pamet. Neli nema logika. Onoj koj ne veruva vo Boga premnogu ocekuva od nego. Kako sto rekov mene mi e dovolno negovoto ucenje, postam koga mozam, idam u crkva koga mozam i si slavam dve slavi. Ete uste edna pozitivna rabota se slavite, vo ime na Boga lugeto se zblizuvaat komuniciraat i slicno. Sto bi rekle uste slavite ni ostanaa kako povod da se vidime. Znaci prvo treba da go razberes Boga pa za da veruvas. Jas fala Bogu toa go napraviv poprilicno rano i sreken sum zaradi toa. Vo sprotivno non stop ke me kopka vo dusata dali postoi, dali mozebi gresam sto ne veruvam i tako dalje.
Odlicen ti e konceptot za veruvanje...mislam odlicno e toa sto ne ti trebaat cuda kako sto rece na eden od predhodnite postovi,no kazi mi dali vi e dozvoleno da pravite slavi za svei ovoj sveti onoj...dali vi e dozvoleno pokraj Boga da slavite nekoj drug?
I dali mislis deka e vo red da se vidis so najbliskite rodnini i prijateli samo radi tie svetci...ti teknuva da odish da gi posetish tie rodnini barem uste ednas godishno?
Атеист си, нормално е дека нема Бог. Премногу самодоверба не е на арно :smir:. Самокритика е решение на многу проблеми.I da veruvam i da ne veruvam sekogas ke s eprasuvam zosto.(zboruvam za bog) oti nema dokazi. NIkakvi. MOzebi tie sto veruvate vi se slucilo nesto sto ve nateralo da veruvate vo boga. od nekade ste go zaklucile toa. AMa jas ne
Убаво велиш Милојко. Кратко и јасно, а добро кажано. Ја отидов еднашка на темата за масони, прво со контра ставови. Ѕидарски ми објасни колку што може да се објасни за нечија припадност и колку што јас тоа можам да го разберам и толку. Не му велам идев повеќе контра. Не е ни потребно. Треба да се живее тој живот (на православен, на протестант, на муслиман или во некоја организација) за да се разбере. Повеќе убедување или разубедување.Jas toa ti se cudam. Ja obicno ko ne veruvam vo nesto voopste ne me ni zanima. Ti ovde ko da sakas da razubedis nekogo ili pak da si se opravdas sebesi zaradi toa sto si ateist. Sega ko ja da idam u tema za islam da im solam pamet. Neli nema logika. Onoj koj ne veruva vo Boga premnogu ocekuva od nego. Kako sto rekov mene mi e dovolno negovoto ucenje, postam koga mozam, idam u crkva koga mozam i si slavam dve slavi. Ete uste edna pozitivna rabota se slavite, vo ime na Boga lugeto se zblizuvaat komuniciraat i slicno. Sto bi rekle uste slavite ni ostanaa kako povod da se vidime. Znaci prvo treba da go razberes Boga pa za da veruvas. Jas fala Bogu toa go napraviv poprilicno rano i sreken sum zaradi toa. Vo sprotivno non stop ke me kopka vo dusata dali postoi, dali mozebi gresam sto ne veruvam i tako dalje.
кога сите луѓе би живееле според Божјите заповеди не би постоело повредувањето. Страданието во многу зависи од нас.Па Господ ДОПУШТА страданје значи до него е, да не сака нема да допушта.