Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
24 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Исклучи го едното јадро во процесите само на МАМЕ да работи само едно јадро.
Инсталирав win7 и проблемот се реши. Ама сега имам друг проблем. Ако го оставам компјутерот да си поработи по некој сат се исклучува самиот. Дали се работи за некој сетингс или што?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Инсталирав win7 и проблемот се реши. Ама сега имам друг проблем. Ако го оставам компјутерот да си поработи по некој сат се исклучува самиот. Дали се работи за некој сетингс или што?
А во тој саат чепкаш нешто, било што?

Провери си во Power Settings како ти е наместено, дали да се исклучува после одреден период.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Ми треба совет за добро напојување до 2000 денари. Земав Ati Radeon HD4850 и мислам дека моето 450W кинеско напајање нема да биде доволно :)

С

Спенсер

Гостин
се заеба батеријата на лаптопот на татко ми... причина- 24/7 уклучен лаптоп у струја... сеа држи 3-5мин само... чаре?? да се опрај некако...или нова само, 80еур...

лаптоп- Фуџитсу Сименс амило ли 1705...

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Ми треба совет за добро напојување до 2000 денари. Земав Ati Radeon HD4850 и мислам дека моето 450W кинеско напајање нема да биде доволно :)
Jас ти го препорачувам eXtreme Power 460W од Cooler Master, е сега цената е повисока и е негде околу 3500денари.

Сакам да прашам нешто. Веќе подолго време се размислувам да земам AMD Phenom 2 955 BE но ме мачи една дилема. Знам дека има подршка за DDR2 i DDR3 мемории, но гледајќи на нет видов дека матичните плочи за овој процесор работат вo dual chanel. Која е разликата 2x2GB DDR2 vs 2x2GB DDR3 во перформанси.

Уште нешто, каде во Скопје има Corsair рам мемории?
Мислам дека во реален свет разликата е занемарлива, само benchmark програмите ќе осетат некаква разлика.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Сакам да прашам нешто. Веќе подолго време се размислувам да земам AMD Phenom 2 955 BE но ме мачи една дилема. Знам дека има подршка за DDR2 i DDR3 мемории, но гледајќи на нет видов дека матичните плочи за овој процесор работат вo dual chanel. Која е разликата 2x2GB DDR2 vs 2x2GB DDR3 во перформанси.

Па ако можеш да земеш со ддр3 меморија оди на таа опција, едноставно понова побрза меморија за иста цена.
А матична немој комбинирана да земаш, земи само со ддр3.

Да не ти се виоски температурите на некој компоненти како порцесор.
Види со ова програмче
http://cpuid.com/hwmonitor.php

Нема добро за таа сума, кај напојувања или до 1000 шит, или над 3000.

се заеба батеријата на лаптопот на татко ми... причина- 24/7 уклучен лаптоп у струја... сеа држи 3-5мин само... чаре?? да се опрај некако...или нова само, 80еур...

лаптоп- Фуџитсу Сименс амило ли 1705...
Нова батерија, нема шанси стара да се поправи, едноставно секоја батерија е потрошен материјал.

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
@ Arioth ... Corsair има во ДДком компјутери...ddcom.com.mk

D

Deleted member 12196

Гостин
Може ли меморијата делумно да прегори, па од 256 МВ да останат само 96 МВ? Или ја „прегоре“ сервисерот што требаше да инсталира драјвер за звучната картичка? Напоменувам дека компјутерот е полн со вируси па не прима ниту драјвер. (Се работи за туѓ компјутер. Мојот е вакциниран и покриен со заштитна маска.)

?

..........

Гостин
Може ли меморијата делумно да прегори, па од 256 МВ да останат само 96 МВ? Или ја „прегоре“ сервисерот што требаше да инсталира драјвер за звучната картичка? Напоменувам дека компјутерот е полн со вируси па не прима ниту драјвер. (Се работи за туѓ компјутер. Мојот е вакциниран и покриен со заштитна маска.)
Не прегорува делумно, сигурно од вирусите е, нели затоа и се вируси, маме ебаат

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави...:salut:
НА кој процесор тоа ти е исклучено едното јадро ??? малце по детално ?

Разликата во реални преформанси е 5 до 10 проценти ... Али во секој случај сега во моментов не се исплаќа да земеш ддр2 поради простата причина што е на иста цена со ддр3 а е побрз . Плус новите порцесори на АМД ке се на АМ3 сокет до 2011 а подршката за ддр2 ке нема по излегвањето на 8хх чипсетите за месец два . Така да подобро е да земиш АМ3 со ДДР3 бидејки понатаму ти дава можност за упгрејд на ЦПУ .

Рам ако гори гори цела плочка или евентуално работи цела ама показва грешки на лошите адреси ... немози да изгори половично .
Освен тоа кога инсталира драјвери не го отвара компјутерот за да може да нанесе некаква штета на рамот . Така да целиот муабет е малце безсмислен .

D

DartWader

Гостин
Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави...:salut:
Ако имаш Windows 7 пробај вака

Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu.
Now type msconfig in there and press Enter Key to open up the System Configuration Window. Click on the Boot tab in there.

Now after doing the above step click the ” Advanced Options ” button. The Boot Advanced Options Window will then pop up.
Tick the check box saying “Number of Processors“. Now click on the drop down box and select the maximum number of processor cores (might be 2 or more).
Press ” OK ”
Click ” Apply “and then on ” OK ” and thats it.

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Која фирма кај нас носи ASUS i Gigabyte матични плочи?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
ASUS во сет и мебиус, Gigabyte во мебиус и конико.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
79
Поени од реакции
1
Problem so pc: i me interesira nesto

imam procesor 64 x2 dual core 4200 2.21 GHz

e sega preku bios mi postignuva temperatura do 50stepeni kako treba da mi bide podesena temperaturata na kolku stepeni da se restartira posto na sekoj 10 min mi se restartira pc i format praven i pak se restartira ili pak imam zakaceno nekoje gubre so ne treba ?poz fala

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па отвори куќиште, удри му генералка, и послеако пак прави кажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom