Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Што матична имаш? Ако имаш некоја тапа, џабе ќе ти се и q9400 и 4870х2.

Расчепкај низ сетинзите за камерата.
Кога ќе ја приклучам преку софтверот што иди со цд-то со камерата е добро можи да се смени резолуцијата,но кога ќе отворам преку мсн повторно има многу голем зоом т.е ништо не е сменето.
А користам постара верзија на МСН 8.5 бета.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Ok fala decki na sovetot:D
i uste edno prasanje dali ima golema razlika pomegu WD green i black harddiskot
zatoa sto imam green i zadovolen sum no mi treba i nov da zemam eden
Ako moze i za ova sovet:wink:
Просечен корсиник нема да ја осети разликата измеѓу тие два модела, green има помалку rpm но мислам дека зависеше од колку е оптеретен дискот, троши помалку енергија (околку 5W), според мене овој диск е доста добар избор, black верзиите се повеќе за high end корисници.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Првото што ти го пишува 3 гигахерци ти е кој му е дифолт клок на процесорот, а после него тоа што ти пишува е на колку работи (пример после оверклокот што си го направил). Ти имаш двојадрен процесор (значи 1 процесор со 2 јадра), а не 2 процесори и не можеш посебно да ги клокаш јадрата...
Abe ok toj aj kako i da e.Sega ne mozit da klokovam nonstop na 3ghz e default.Sto pati probav i pak ne mozit eto i citas so programa probav ni so nea ne mozit pojke nesto zastiten e biosto kuznet so e.ZATO VIKAM KAZEJTE NEKOE CARE.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Abe ok toj aj kako i da e.Sega ne mozit da klokovam nonstop na 3ghz e default.Sto pati probav i pak ne mozit eto i citas so programa probav ni so nea ne mozit pojke nesto zastiten e biosto kuznet so e.ZATO VIKAM KAZEJTE NEKOE CARE.
Чаре, НЕ ЧЕПКАЈ.

И онака со 100 Мhz нема ништо да постигнеш (нема да осетиш разлика) освен да си сјебеш нешто обидувајќи се за повеќе.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Чаре, НЕ ЧЕПКАЈ.

И онака со 100 Мhz нема ништо да постигнеш (нема да осетиш разлика) освен да си сјебеш нешто обидувајќи се за повеќе.
убо ти велт јово не ѓибај зш некој ден ќе велиш боо се сјеба процесорот и ке ојш пак кај боро :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
убо ти велт јово не ѓибај зш некој ден ќе велиш боо се сјеба процесорот и ке ојш пак кај боро :)
ОФ ТОПИК:

Не не убав е мојот сега се држит не е сјебан.Кај мене не пишит дека имам едно јадро а имав две за разлика од некој ко тебе.То батето од битола ми кажа како да го наместам дека тој со сток го кренал 3,6 ено работат.И не се лути за ова ама ти ке ојш кај боро по нова графичка и монитор не јас.Немој да го сватиш ко навреда ова или нешто чалам прам.АЈ ПОЗЗ/,

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
ОФ ТОПИК:

Не не убав е мојот сега се држит не е сјебан.Кај мене не пишит дека имам едно јадро а имав две за разлика од некој ко тебе.То батето од битола ми кажа како да го наместам дека тој со сток го кренал 3,6 ено работат.И не се лути за ова ама ти ке ојш кај боро по нова графичка и монитор не јас.Немој да го сватиш ко навреда ова или нешто чалам прам.АЈ ПОЗЗ/,
да ама овај мојов екран има 12 години постар од тебе е ахахах бтњ графичката ова ми е прва шо ќе сменам а ти 3 до сега хахах ајде оверклок по џебот ахах.МИНИМУМ 50 ЕВРА

Член од
24 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Имам еден глупав проблем и сеуште не можам да најдам решение! На П.Ц. со Atlon II 240 X2 Мамето и слични такви флиперски игри кочат и не работат добро. Инаку компјутерот ги пројде сите хардверски тестови и ги игра сите понови игри без проблем. Кога се распрашав ми кажаа дека овој проблем постои само на двојадрени АМД процесори, но никој не понуди ефикасно решение. Помагајте! Благодарам однапред!

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
славко Пробај со AMD Dual Core Optimizer, ама ова ти е само ако имаш XP SP2, ако имаш некој понов оперативен систем не би требало да има проблеми.

Член од
24 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
славко Пробај со AMD Dual Core Optimizer, ама ова ти е само ако имаш XP SP2, ако имаш некој понов оперативен систем не би требало да има проблеми.
Да точно тој систем го имам. Сега го симнав програмчето па да видиме дали ќе успеам да го решам проблемот.

Ништо програмчето не успеа да го реши проблемот! Сега ми преостанува да инсталирам Win7? Ако имате некоја друга идеја ве молам споделете ја! Поздрав!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам Windows 7 и неколку пати до сега ми се има појавено на пуштање плав екран и најдоле пишува Dumping physical memory одбројува и се рестартира. После се појавува Start repair или Start windows normally и ако одберам normally пак истото се случува а repair најверојатно прави систем ресторе. Некогаш и го гасам па пак го пуштам бирам нормално и си се уклучува. На почеток ми се појавува прозорче каде пишува Windows has recovered from an unexpected shutdown и во details пишува
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1071

Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: 88C9F002
BCP2: 00000000
BCP3: 8BBCED34
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\010910-19437-01.dmp
C:\Users\User\AppData\Local\Temp\WER-48563-0.sysdata.xml

Чаре некое за ова...или да инсталирам нов Windows?

Член од
27 февруари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
0
Исклучи го едното јадро во процесите само на МАМЕ да работи само едно јадро.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам Windows 7 и неколку пати до сега ми се има појавено на пуштање плав екран и најдоле пишува Dumping physical memory одбројува и се рестартира. После се појавува Start repair или Start windows normally и ако одберам normally пак истото се случува а repair најверојатно прави систем ресторе. Некогаш и го гасам па пак го пуштам бирам нормално и си се уклучува. На почеток ми се појавува прозорче каде пишува Windows has recovered from an unexpected shutdown и во details пишува
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1071

Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: 88C9F002
BCP2: 00000000
BCP3: 8BBCED34
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\010910-19437-01.dmp
C:\Users\User\AppData\Local\Temp\WER-48563-0.sysdata.xml

Чаре некое за ова...или да инсталирам нов Windows?
Треба да го исклучиш автоматското рестартирање и да прочиташ што пишува на плавиот екран, т.е која е STOP пораката и кој системски фајл ја предизвикал. Тоа горе што го пиша неможе да биде од корист за наоѓање на проблемот.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Мене ми е исклучено едното јадро кај можит да го уклучам пак??велат во биос ама цел го пречепкав ненајдов и се наместив на default и пак истото ај ако можи некој нека ми објасни како тоа се прави...:salut:

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Сакам да прашам нешто. Веќе подолго време се размислувам да земам AMD Phenom 2 955 BE но ме мачи една дилема. Знам дека има подршка за DDR2 i DDR3 мемории, но гледајќи на нет видов дека матичните плочи за овој процесор работат вo dual chanel. Која е разликата 2x2GB DDR2 vs 2x2GB DDR3 во перформанси.

Уште нешто, каде во Скопје има Corsair рам мемории?

Kajgana Shop

На врв Bottom