Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Pa temata se vika : Zaso bog dopusta stradanje , t.e ako postoi...

prv fakt : dokazi za negovo postoenje nema , i nitu ke ima , edinstveno nesto sto "drzi voda " za fanaticite e Biblijata .

2 fakt: Ne postoi , pa zatoa "dopusta" stradanje .

3fakt :se e prirodno , bolestite , smrtta , zivotot .

Za site fakti gore , ja imas istorijata , biohemijata , fizikata , ako nesto te buni , bi trebalo da znes so se , t.e ako imas zavrseno sredno ili barem osnovno ...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хммммм....ги заборави детските јасли за бебиња до 2 годишна возраст...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1, Мојата вера не е факт
2. Твоите ставови не се факт.
Е па сеа, кај се фактите?

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
1, Мојата вера не е факт
Ak otvojata vera ne e FAKT , togas e FIKCIJA .

PA ocekuvan odgovor , mozda trebase da pisam , Alah i GREAT ili GOD ALMIGHTY ...

toa ke bese fakt..?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1, Мојата вера не е факт
За цитатот ни беше муабетот.
Патем кажано, имам факултетско образование, дипломиран со оценка 10 кај врвни професори во Македонија. Онака. чисто за информација.

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
За цитатот ни беше муабетот.
Патем кажано, имам факултетско образование, дипломиран со оценка 10 кај врвни професори во Макединија. Онака. чисто за информација.
Bravo , bravo a sto rabotis ?

I sto obrazovanie , Toelogija ??

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Архитектонски факултет. Тоа значи дека не сум теолог (така се пишува).

Член од
4 јануари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ја немам читано библијата. Би сакал да ја прочитам не затоа што сум верник и дека верувам во “БОГ“, туку порадисуштината на зборовите напишани во неа, кои до сега барем што се однесува до мене, никој ги нема сватено.
На правите верници никогаш не сум им го одзел правото да веруваат. Тоа е нивна животна филозофија и ја почитувам, само неќам да ја наметнуваат (како што некои прават, вклучувајќи ја тука и црквата).
Се додека човекот самиот не сознае за своето постоење, за тоа што е, за тоа на што тој припаѓа, дека тој е “маченик“ како и сите други на светов, било тоа да го признале или не, нема да мрдне од место и ќе остане во вечен мрак т.е незнаење.
Лично мислам дека Бог не постои, бог сме сите ние. Тој или тие што ја пишувале Библијата многу добро знаеле за тоа што го пишувале само не се надевале дека народот е толку прост.
BTW и јас сум од архитектонски факултет па што има тоа врска?

Едно прашање за СИТЕ: Сите ли се деца божји? Мислам и муслиманите, будистите,јеховините сведоци, мормоните,скиентолозите и други секти, подсекти и квази бљувотини ширум светов.
Оти ако не е така, тогаш треба многу да се замислиме. МНОГУ.
:smir:

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Да, животните знаат дека Бог постои!
Еве Ви еден случај.
Кај еден светогорски монах (од нашево време!) доаѓа еден надуван/горделив доктор и му вели на монахот една генијална мисла, велејќи: „Бог не постои!„ А монахот му се обраќа на еден мал гуштер (животинка) и му вели:„Дали Бог постои?„ А гуштерот се потркева на нозе и прави поклон! Монахот му вели на докторот:„Ете гледаш, бессловесните животни знаат за Бог а ти незанеш!„. Животните знаат дека постои човекот оти тие се создадени заради Адам и се создадени да му служат на Адам!
(А веќе читам иронични ставови од некои од форумџиитее...)
nekako ova da go stavime na naslovna ...:)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Да, животните знаат дека Бог постои!
Еве Ви еден случај.
Кај еден светогорски монах (од нашево време!) доаѓа еден надуван/горделив доктор и му вели на монахот една генијална мисла, велејќи: „Бог не постои!„ А монахот му се обраќа на еден мал гуштер (животинка) и му вели:„Дали Бог постои?„ А гуштерот се потркева на нозе и прави поклон! Монахот му вели на докторот:„Ете гледаш, бессловесните животни знаат за Бог а ти незанеш!„. Животните знаат дека постои човекот оти тие се создадени заради Адам и се создадени да му служат на Адам!
(А веќе читам иронични ставови од некои од форумџиитее...)

ЖИВТИ СВЕ!!!!

И после ќе прашаш што не ни одговара од православието! Сите живи суштества се создадени за да коегзистираме заедно, а не за да го служат човекот. Треба да се почитува макар и мравка да е, затоа што секое животинче и инсект и билка има одредена улога во еко-системот и ако некоја алка се наруши, си ја загрозуваме и сопствената егзистенција.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Господ се наоѓа во сите од нас

Секој за себе е Господ!!!Со секоја сторена одлука, сторена помош, кажан мил збор му ја олеснуваме работата на Господ...Работи по чудни но по свои патишта...

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Секој за себе е Господ!!!Со секоја сторена одлука, сторена помош, кажан мил збор му ја олеснуваме работата на Господ...Работи по чудни но по свои патишта...
Секој, сам се направил она што сега е, сам избрал што сака да биде?!?

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
Зошто има толку болка на светов?

Зошто умре мама?
Зошто има земјотреси? Поплави?
Зошто ракот не ги промашува ни децата?
Зошто војни, тероризам?
Реални ли се вестиве? Што се случува со светов?
Каде е Бог во сето ова?
КАДЕ Е БОГ?!!
Младичу,бог го нема. Едноставно не постои. Затоа се случуваат вакви срања во светов. Оти го нема...

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Посмешно е да веруваш во Бог, отколку во Дедо Мраз дека постои.
Стварно смешно е, ама децата од мали нозе се учат да веруваат во Бог, не ни размислуваат околу тоа, одат во цркви, се молат, палат свеќи..
Не ни помислат: Зошто верувам во Бог? Има докази дека постои?

Kajgana Shop

На врв Bottom