Како изгледал Исус?

Ne e crnec. Isus bil evrein, a ti si videl crn evrein? Sigurno ne. Epa gledaj sega Gospod e duhovna licnost, no ima lice i negovoto lice e covecko. E sega toj sozdal edna rasa. Ne znaeme tocno koja rasa. E sega nekoi pocnale da ziveat vo Juzna Amerika, nekoi vo Evropa, nekoi vo Azija. I poradi klimata tie dobile razlicna boja na kozata.

Не е точно. Има црнци Евреи. Уште пред н.е., во Етиопија, Кралицата од Саба и останати. Етиопската цивилизација пред да го прими Христијанството, била еврејска.

А ако ве интересира физичкиот изглед на Христос, погледнете го покровот од Торино.

Isus bil secen (obrezan), Isus ne jadel svinsko, Isus ne se krstel, Isus nikad ne rekol deka bog nitu deka e sin bozji...

Isus bil secen (obrezan), Isus ne jadel svinsko, Isus ne se krstel, Isus nikad ne rekol deka bog nitu deka e sin bozji...
Druze znaci samo da pobedis na sekoj mozen nacin gledas da go napravis toa. Kaj pisuva deka ne jadel svinsko, kaj prisuva deka ne se krstel, kaj pisuva deka ne kazal deka e sin Bozji, za obrezuvanjeto da, bil obrezan, no toa se slucuvalo vo sekoja familija togas.

pa ne jadel svinsko posto bil evrein a evreite ne jadat svinsko, ne se krstel toa e fakat i deka ne rekol deka e bog nitu sin na sam sebe i toa e fakat a izleal po ikonive gleam inace ne se ni znae da li bil bas takov.

pa ne jadel svinsko posto bil evrein a evreite ne jadat svinsko, ne se krstel toa e fakat i deka ne rekol deka e bog nitu sin na sam sebe i toa e fakat a izleal po ikonive gleam inace ne se ni znae da li bil bas takov.

Да, не рекол дека е син сам на себе. Дали можеби нешто си прочитал околу тоа дали рекол дека е син божји? А за изгледот веќе напишав , видете го покровот од Торино.

epa ako Isus e bog i sin bozji toas e sin na sam sebe, svakas, u simvolot na verata pisuva deka isus e bog i sin bozji, toa e visa matematika.

shroud.jpg

ova e pokrovot od torino
Shroud-of-Turin.jpg

Abe ti si glup ili treniras. Od kaj si siguren deka ne se krstel, koga Jovan go krstel vo Jordan, a kako ne kazuva deka ne e sin Bozji. Kazuva "Sekoj sto odi kaj tatko mi odi preku mene" (ili nesto slicno, mozno e da sum greska), znaci kazuva deka e sin Bozji.

Abe ti si glup ili treniras. Od kaj si siguren deka ne se krstel, koga Jovan go krstel vo Jordan, a kako ne kazuva deka ne e sin Bozji. Kazuva "Sekoj sto odi kaj tatko mi odi preku mene" (ili nesto slicno, mozno e da sum greska), znaci kazuva deka e sin Bozji.

ех ех ех сеа и ти од која туршија го извади ова
:wink:

abe neka vi tekne koga na krstot vika: tatko prosti im,neznaat sto pravat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom