Како изгледал Исус?

izgledal kako obicen coek !!!
I sigurno postoel no isto taka bil obicen covek!!!
moe mislene :salut:

исус бил ОБИЧЕН човек,:uvo: или само синот божји нашиот спасител
исто ќе да е а? :uvo:

Ja mislam deka gospod e vo sekoj od nas duhot na chovekot, a spored legendite mozebi imal covecki lik.

Нема ниеден материјален доказ дека воопшто постоел а камоли како изгледал...

Pa kako , hmm... Gospod :) , neli site sme po negov lik praveni , pa taka i negovoto milo since .

Нема ниеден материјален доказ дека воопшто постоел а камоли како изгледал...

За Исус има повеќе историски докази дека постоел отколку што има за тебе докази дека постоиш :)

Па имаше шајки по рацете и нозете....ааа не бе грешка сум Пинокио беше тој.

Ne e dobro sto si igrate majtao so Toj sto te sozdal, bidejki nama pricita da te ima a se e pd lubov kako kriterium na postoenje i megusebno zaednicarenje. Isus e semo eden del od Tri ipostansnoto i nerazdelno Bozestvo seamo eden del sustinski ist so Otecot i Duhot Sveti.

Сакаш да кажеш дека Господ се клонирал себеи три пати? Има смисла тогаш.
А како изгледал Исус и дали постоел е ирелевантно. Дури и дали имал натприродни моќи е небитно, битно е што бил човек со идеа и заради таа идеа го приковале Евреите за крст. Пу, јазк...
Ако постоел, тогаша најверојатно не се разликувал многу од останатите Евреи во тоа време. Најверојатно бил неухранет поради општите услови во тоа време, брада и коса иделе рука под рука тогаш, се шетал облечен у врќа за компири или некоја слична ткаенина коај бил во мода и тн.

Сакаш да кажеш дека Господ се клонирал себеи три пати? Има смисла тогаш.
А како изгледал Исус и дали постоел е ирелевантно. Дури и дали имал натприродни моќи е небитно, битно е што бил човек со идеа и заради таа идеа го приковале Евреите за крст. Пу, јазк...
Ако постоел, тогаша најверојатно не се разликувал многу од останатите Евреи во тоа време. Најверојатно бил неухранет поради општите услови во тоа време, брада и коса иделе рука под рука тогаш, се шетал облечен у врќа за компири или некоја слична ткаенина коај бил во мода и тн.

Хмммм..еве уште една доза богохулење...

За Исус има повеќе историски докази дека постоел отколку што има за тебе докази дека постоиш :)

Би бил просветлен ако ми посочиш на некои докази по можност да бидат материјални зашто не верувам во некоја книга што може секој да ја напишал...

А за болдираното... едноставно глупаво е нели?

Uuuuu, the big bad atheist...

Клонирањето во првата реченица е актот на богохулење? Пошто гледам дека генерално се слагаме за останатото.

Иначе апсолутно не ми пречи ако богохулам, ама ако ти пречи или се наоѓап навреде од мојот претходен пост, се извинувам.

Nesto blizu do hipik od 70-desetite ...

Dolga kosa , druzenje so "Mary Jaine" , kuliranje , prepovedanje , i koga ke se napusele , lecele luge i letale nad voda ...

Pa odblizu vaka nesto bi izgledal spored mene...

Uuuuu, the big bad atheist...

Клонирањето во првата реченица е актот на богохулење? Пошто гледам дека генерално се слагаме за останатото.

Иначе апсолутно не ми пречи ако богохулам, ама ако ти пречи или се наоѓап навреде од мојот претходен пост, се извинувам.

Ничие богохулење не ми пречи. оти за мене е битно моето а не туѓото однесување. За оние кои веруваат, навредите се добредојдени, оти покажуваат на чија страна е вистината. „Ќе бидете намразени од сите, заради Моето име...„ вели Христос. „Јас Сум вистината, патот и животот„. вели Он.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom