Награда за "успешните приватизери" на Македонија

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Па добро, и на ДПМНЕ може да му се случи еднаш да погреши...

Инаку, ако добро се сеќавам, ДПМНЕ го најавуваа Трипуна и како нивни иден кандидат за претседател на Македонија!
Што одма не го ставија за Претседател , не вака четири години ни утепа кретенот, кога одам надвор кога ги гледам како се средени главните градови одма ми текнува за несреќава и неговото - Од Скопје ќе направам метропола, а уствари од Метропол направи б2б диско за син му - врвниот успех на коњот.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Тоа беа најглупите избори што можеа да постојат од осамостојувањето на Скопје па навака...Од Марс се гледаше дека Трифун го сака тоа место само за да ги лапне Кермес, Метропол и Типо на плоштад и пар други привлечни локации....Од друга страна пак, го имаш Пенов кој си го купи цел ГТЦ и испра еден куп пари упропастувајќи го плоштадот....

Јас на тие ибори не гласав од причина што - немав избор...
Пенов остави резултати, што до ден денес ми користат мене лично. Можел и повеќе, доста работи ги правеше при крајот од мандатот но неколку мостови, кејот и велосипедската стаза од МЕПСО до Влае, Проширени булевари, Заобиколници како онаа позади Влае и Ѓорче се конкретни резултати.
Ако ВМРО го кандидираа ќе добиеше 100% така? Тоа е партискиот , а не граѓанскиот менталитет на Македонија, што не кочи најмногу.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Па ако не се сеќаваш добро, ВМРО и го донесе него на таа позиција...:wink:
Аууу се покажа вистина било дека народот има слабо паметење.
Е тогаш оправдано - пошто се важи познататот ганстерско јас ти дадов - јас ти земам. :icon_lol:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Тоа беа најглупите избори што можеа да постојат од осамостојувањето на Скопје па навака...Од Марс се гледаше дека Трифун го сака тоа место само за да ги лапне Кермес, Метропол и Типо на плоштад и пар други привлечни локации....Од друга страна пак, го имаш Пенов кој си го купи цел ГТЦ и испра еден куп пари упропастувајќи го плоштадот....

Што одма не го ставија за Претседател , не вака четири години ни утепа кретенот, кога одам надвор кога ги гледам како се средени главните градови одма ми текнува за несреќава и неговото - Од Скопје ќе направам метропола, а уствари од Метропол направи б2б диско за син му - врвниот успех на коњот.
Па ако не се сеќаваш добро, ВМРО и го донесе него на таа позиција...:wink:
Аууу се покажа вистина било дека народот има слабо паметење.
Е тогаш оправдано - пошто се важи познататот ганстерско јас ти дадов - јас ти земам. :icon_lol:
Значи како констатација произлегува да не се гласа за некој кого ВМРО предлага на некоја позначајна функција.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Значи како констатација произлегува да не се гласа за некој кого ВМРО предлага на некоја позначајна функција.
Не е секогаш така, вчера возам кола и ја слушам Бонева на некое радио како откако станала политичар со Опел Корса од 1994-та (мислам кажа бензинец) поминала 180,000км и тоа се за неколку години.
Капу скидам. Мене би ме мрзело да цепам Струмица - Скопје - Струмица секој ден бе, би барал барем некоја Цесна или Хеликоптер ако сум веќе ВИП, а женава скромна беше во целото интервју и ако ништо друго барем еве докажала дека Опел си го оправдува она: Германец си е Германец. :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не е секогаш така, вчера возам кола и ја слушам Бонева на некое радио како откако станала политичар со Опел Корса од 1994-та (мислам кажа бензинец) поминала 180,000км и тоа се за неколку години.
Капу скидам. Мене би ме мрзело да цепам Струмица - Скопје - Струмица секој ден бе, би барал барем некоја Цесна или Хеликоптер ако сум веќе ВИП, а женава скромна беше во целото интервју и ако ништо друго барем еве докажала дека Опел си го оправдува она: Германец си е Германец. :)
Tака е,но никако да сврти накај Прилеп,тутунарите што ги лажеше за да ја изберат да стане политичар,ќе ја наденат на кол.:)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Јас заради ракометот мислев човекот е патриот па сигурно ќе направи нешто за градот. Со толку контакти во Австрија и со примери како функционираат западните метрополи мислам дека е потешко ништо да не правиш отколку да ги подобриш работите.

Тотален промашај...

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Vi secudam,za Trifun.Tolku vi seci ili samo zaboravate?
Toj samiot si tepa i ce tepase duri i da bese od Sds.
A deka ne go biva...pa to go pokaza i vo kampanja,ne znaese 2 zbora da vrzi...
Sepak pederski se sopkite od Vmro otkako se delija.

ps Temata bese za drugo. Khv e strucna rab. i bas i ne mozi tuk taka da se praj muabet.
Neka bidat dobri so mene,pa sto sakaat...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vi secudam,za Trifun.Tolku vi seci ili samo zaboravate?
Toj samiot si tepa i ce tepase duri i da bese od Sds.
A deka ne go biva...pa to go pokaza i vo kampanja,ne znaese 2 zbora da vrzi...
Sepak pederski se sopkite od Vmro otkako se delija.

ps Temata bese za drugo. Khv e strucna rab. i bas i ne mozi tuk taka da se praj muabet.
Neka bidat dobri so mene,pa sto sakaat...
Имаш право сепак темата беше дека ВМРО продолжува да ги наградува криминалците од предходниот состав на владата кога ЛуБчо беше премиер.Тоа се гледа и од фактот што дотичната Марина Кавракова му беше заменичка на Даравелски кој уште се плаши да се врати во Македонија затоа што имаше "ептен големи" заслуги.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Tака е,но никако да сврти накај Прилеп,тутунарите што ги лажеше за да ја изберат да стане политичар,ќе ја наденат на кол.:)
A zosto na kol...tolku ti se BLENTAVI toa TUTUNARITE :):)?????

180000 KM.: 12 GOD = 15000 GODISNO ....jas vozam POVEKE OD DUPLO OD TOA godisno cel zivot za svoj trosok i od svoj dzeb pa ne se falam..., a ne sum ni profesionalen politicar ..ni prfesionalen vozac....LAZE GOSPOGJATA APLA :):)!!! uste starata Corsa ja vozi ???? toa bi bilo veke nesto...t.e. VEST....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A zosto na kol...tolku ti se BLENTAVI toa TUTUNARITE :):)?????

180000 KM.: 12 GOD = 15000 GODISNO ....jas vozam POVEKE OD DUPLO OD TOA godisno cel zivot za svoj trosok i od svoj dzeb pa ne se falam..., a ne sum ni profesionalen politicar ..ni prfesionalen vozac....LAZE GOSPOGJATA APLA :):)!!! uste starata Corsa ja vozi ???? toa bi bilo veke nesto...t.e. VEST....
Па има разни колови,тутунарскиве се така 20-30 сантиметри и ја чекаат Бонева.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
AJ NE MAFTAJ 20-30 cm...........PA NE KE MOZEVTE SO SPAKLA DA JA ODLEPITE OD PRILEP DA BESE TOA VISTINA.....:):)!!!

Aбе за оваа беше темава:

Предлогот на Владата, нов претседател на КХВ да биде Марина Кавракова, помошник-директор за финансии во Царинската управа, треба в понеделник да се најде на собраниска седница. Многумина со контроверза гледаат на изборот Кавракова да раководи со институција што треба да има висока доза на независност, поради нејзиниот минат партиски труд.
Кавракова беше потписник на буџетската сметка во царина и советник во кабинетот на Драган Даравелски за време на неговиот директорски мандат. Во судските процеси против него, неколкупати беше повикувана како сведок. Како кадар на ВМРО-ДПМНЕ, беше директор во Агенцијата за приватизација во период кога голем дел од општествениот капитал во државните компании се продаваше со големи дисконти. Извесно време Кавракова беше член на Советот на НБМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom