Овој тука идиот е еден од најголемите непријатели на Македонија.
Србите посакуваат во Македонија конфликт помеѓу Македонците и Албанците, за да докажат дека животот со Албанците е невозможен, за да со тоа си ги подобрат позциите пред светската јавност. Нашите инетереси се сосем различни од српските на тој план.nene srbite definitivno
ama se mise cini srbija ke stane kako nokia
) .problemot so albancite najmnogu od se ni go posakuvaa srbite i kako edvaj da cekaaa nekoj konflikt pomegju albancite.a nisto cudno da i nivni sluzbi rovarat niz makedonija
ebemliga
e aj dokazimu toa na srbomanite kako SWEDENOV I ZEVSUSСрбите посакуваат во Македонија конфликт помеѓу Македонците и Албанците, за да докажат дека животот со Албанците е невозможен, за да со тоа си ги подобрат позциите пред светската јавност. Нашите инетереси се сосем различни од српските на тој план.
Па добро си ме разбрал. Тоа сакав да го кажам. Србија и Грција се традиционални пријатели, сојузници... од дамешни времиња. Дури и роднински врски - на пример, принцот Караѓорѓевиќ е оженет со Гркиња. СПЦ не се директни виновници за проблемот на МПЦ - ако некој може да го реши проблемот, тоа е Вартоломеј ама сигурно дека нема да го реши пошо е Грк. СПЦ е само една од многуте православни цркви што не не' признава. Не дека ги бранам само сакам да кажам дека тоа е еден шамар за нас. И не знам што сите запнале Србија. И бугарската православна црква не не' признава, ПЛУС Бугарија како држава не ни го признава јазикот. Тоа се ДВА шамара, за разлика од СПЦ.toa sto vikaat deka zenite se mnogu komplcirani izgleda ke da e tocno, kako sea jas ne razbiram toa sto go kazuvas. se potrudiv i dojdov do ovoj zaklucok: srbite ni se prijateli, ama posto se prijateli i so grcite pa ete resile da ni pravat problemi. taka jet ili ke da sum greska
A na posledniot Kralj Karadzordzevic zena mu bese romanka.Па добро си ме разбрал. Тоа сакав да го кажам. Србија и Грција се традиционални пријатели, сојузници... од дамешни времиња. Дури и роднински врски - на пример, принцот Караѓорѓевиќ е оженет со Гркиња. СПЦ не се директни виновници за проблемот на МПЦ - ако некој може да го реши проблемот, тоа е Вартоломеј ама сигурно дека нема да го реши пошо е Грк. СПЦ е само една од многуте православни цркви што не не' признава. Не дека ги бранам само сакам да кажам дека тоа е еден шамар за нас. И не знам што сите запнале Србија. И бугарската православна црква не не' признава, ПЛУС Бугарија како држава не ни го признава јазикот. Тоа се ДВА шамара, за разлика од СПЦ.![]()
aj tise molamПа добро си ме разбрал. Тоа сакав да го кажам. Србија и Грција се традиционални пријатели, сојузници... од дамешни времиња. Дури и роднински врски - на пример, принцот Караѓорѓевиќ е оженет со Гркиња. СПЦ не се директни виновници за проблемот на МПЦ - ако некој може да го реши проблемот, тоа е Вартоломеј ама сигурно дека нема да го реши пошо е Грк. СПЦ е само една од многуте православни цркви што не не' признава. Не дека ги бранам само сакам да кажам дека тоа е еден шамар за нас. И не знам што сите запнале Србија. И бугарската православна црква не не' признава, ПЛУС Бугарија како држава не ни го признава јазикот. Тоа се ДВА шамара, за разлика од СПЦ.![]()
Ne si korekten SWEDEN, dokolku podrzuvas i se pronaogjas vo radikalni nacionalisticki srpski stavovi koi sto rabotat na steta na Makedonija togas ostavi na strana dvolicnosta i proizjasni se dal si so Makedonija ili protiv. Dokolku mislis deka so plukanje na zemjava ke se storis pogolem srbin si vo golema zabluda i se sto ke dobies e netrpelivost i gnev, a dokolku cesno si gi branis stavovite(kako Zevsus) bez provokacii kon Makedonija jas ke zastanam na tvoja strana i ke te branam,kako sto go storiv toa na nekolku pati koga choporot bugarski te napagjase!
Inace celava tema e totalno idiotska i nitu eden odgovor nema da ja zadovoli vistinata !
Pozdrav:salut:
KOj e praven nacin da vlijae drzava na crkva ? Zbori ili ne lupetaj te molam ne sakam da te teram u tri pizde lepe materine ajde te molam zbori kazi praven nacinaj tise molamSPC NEBILE DIREKTNI VINOVNICI ZA PROBLEMOT?..srpskata vlada e vinvona, a SPC i te kako e e vlijatelna , i so toa e isto taka vinovna .razlika ima sto srpskata crkva go imenuva vraniskovski kako svoj egzarh a ne bugarski . kako srpski egzarh vo makedonija . napravi razlika .nemoja da mislis deka gi branam bugarite .