Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Albanija e neprijatel broj 1 - Golema Albanija plan vecen koj go ostvaruvaat preku nekoi shabani i sharplaninci !

Bugarija broj 2 pasosi 200 000 plus , ne te smeta za narod , sve e ovde Bugarsko , Delcev e Bugarin, sandanski e bugarin i slicni paroli

Grcija broj 3 ime ne priznava , znaeme n epriznava te kochi u EU kako saka... no ne ti ja saka teritorijata niti narodot saka samo da ne im cepkash u Egejskiot del i imotite , a indirektno cepkanje e so imeto, Aleksandar i drugoto sto se inatime so niv

Srbija ne e neprijatel ne e zainteresirana samo ponekad igra pederski so crkvata radi Grcite inaku nema nikakvi teritorijalni pretenzii a nema ni pretenzii kon naselenieto nikoj ne rekol deka e Srpsko , niti bara nisto od toa ... ako lazam neka demantira nekoj . E sea sto bilo porano 1945 ne me interesira jas zboram za AKTUELNATA SITUACIJA NA TErenot

Povelete izlozete stav

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
а шо да ти реплицирам кога викаш србија ни е пријател
еднаш ти реков ``српски задоена`` си ти викаше не си сега пак крекаш за србија како некаков пријател
проблемот со мпц е световно прашање - тоа е прашање од важност за нацијата ако не ти признават црква не ти признават народ
Реков дека Србија (државата) не ни прави проблеми, а не дека ни е пријател. Не ни е пријател, а знаеш зашто? Зашто даваме изјави дека ќе го признаеме Косово како независна држава. Не го читај тоа што сакаш да го пишува. :smir:

И не, не е световно прашање. ЦРКОВНО ПРАШАЊЕ е. Црквата не ја признава нашата црква. А народот не се поистоветува со црквата поради тоа што Македонија е држава во која црквата и државата се одвоени. Српските политичари рекоа дека нема Србија како држава проблем со нашата црква. И не е САМО СПЦ таа што не ни ја признава црквата; НИЕДНА православна црква не ја признава МПЦ. Значи, ни БУГАРСКАТА, ни ГРЧКАТА, ни РУСКАТА.................

Е сега, ако разгледаме пак, Бугарија и Грција ни праат проблеми и со црквата и со јазикот, односно името. :helou:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Albanija e neprijatel broj 1 - Golema Albanija plan vecen koj go ostvaruvaat preku nekoi shabani i sharplaninci !

Bugarija broj 2 pasosi 200 000 plus , ne te smeta za narod , sve e ovde Bugarsko , Delcev e Bugarin, sandanski e bugarin i slicni paroli

Grcija broj 3 ime ne priznava , znaeme n epriznava te kochi u EU kako saka... no ne ti ja saka teritorijata niti narodot saka samo da ne im cepkash u Egejskiot del i imotite , a indirektno cepkanje e so imeto, Aleksandar i drugoto sto se inatime so niv

Srbija ne e neprijatel ne e zainteresirana samo ponekad igra pederski so crkvata radi Grcite inaku nema nikakvi teritorijalni pretenzii a nema ni pretenzii kon naselenieto nikoj ne rekol deka e Srpsko , niti bara nisto od toa ... ako lazam neka demantira nekoj . E sea sto bilo porano 1945 ne me interesira jas zboram za AKTUELNATA SITUACIJA NA TErenot

Povelete izlozete stav
1. ок тоа е точно
2. не дека и бг са многу фер према нас али треба да ги стваеме на 4 место-лузери
3. грција море ќе е на делба со албанија они све наше нејќат
4. е србија викаш не е непријател и не искажуваат територијални претензии према нас
епа како тоа манастиорт прохор пчински одеднаш бива српска територија
шешељ у 91 кога да се деле македонија на тв рекол
дајте ми један батаљон тенкова да средим те јужносрбијанце шта хоче да праве државу(киро глигоров го има потврдено ова)
нема пријатели и готово
комшиите на нас само ни поралуваат да ни умре козата

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Реков дека Србија (државата) не ни прави проблеми, а не дека ни е пријател. Не ни е пријател, а знаеш зашто? Зашто даваме изјави дека ќе го признаеме Косово како независна држава. Не го читај тоа што сакаш да го пишува. :smir:

И не, не е световно прашање. ЦРКОВНО ПРАШАЊЕ е. Црквата не ја признава нашата црква. А народот не се поистоветува со црквата поради тоа што Македонија е држава во која црквата и државата се одвоени. Српските политичари рекоа дека нема Србија како држава проблем со нашата црква. И не е САМО СПЦ таа што не ни ја признава црквата; НИЕДНА православна црква не ја признава МПЦ. Значи, ни БУГАРСКАТА, ни ГРЧКАТА, ни РУСКАТА.................

Е сега, ако разгледаме пак, Бугарија и Грција ни праат проблеми и со црквата и со јазикот, односно името. :helou:
изјави за признавање на косово кој дава знае се -б.ц.
заправо мпц е призната од романската коптската а за другите не не признават
а дека србите не го признават нашиот народ тоа е факт
македонците се нарекувани јужносрбијанци чокалии итн.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Prohor pchinski potpisal Makedonec deka e Srpska teritorija, makedonski politicar ne Seselj ...ne Vuk Draskovic ...Makedonec i sto sakas sea da ti go vratat ?

Pa rekol Sheshelj i sto sea dosol so bataljon ? Ne dosol... Eden politicar rekol 91 ke dojde da onevozmozi toa u Prohor pcinski i sea ...odma nato zlikovci

Jas mislam deka si ti tezok bugaras druze aj kazi zasto mislis realno deka bugarite se pogolemi prijateli od srbite bas da cujam

ZBORAM SEGA AKTUELNA POLITIKA

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
KOj fakt be ne te priznava ko narod ?

Kaj pisue toa u oficijalen dokument ?

Si videl sRBIN DA DOJDE TUKA NA FORUM DA TI SERE NE SI MAKEDONEC TUKU SI sRBIN ILI NE DAJ BOZE bUGAR ?

JA OD DRUGA STRANA SUM VIDEL DOSTA bUIGARI NA FORUM KOI TOA GO PRAVELE I KE GO PRAVAT ...

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
изјави за признавање на косово кој дава знае се -б.ц.
заправо мпц е призната од романската коптската а за другите не не признават
а дека србите не го признават нашиот народ тоа е факт
македонците се нарекувани јужносрбијанци чокалии итн.
Колку си необјективен леле мајко...

Не, Бранко рече дека за Косово ќе го имаме оној став што ќе го има меѓународната заедница. Груевски се истрча (кога Русија сеуште немаше ваква остра реакција) и рече дека ќе го признаеме како независна држава. Провери кај сакаш.

НЕОФИЦИЈАЛНО сите не' викаат некако. АМА:

1. Бугарите ОФИЦИЈАЛНО не' нарекуваат БУГАРИ, или за тебе не е страшно?

2. Грците ОФИЦИЈАЛНО име не ни признаваат.

И за тебе Србите се проблем, а? Биди реален. На Србите може само за СПЦ да им замериме - али пак, тоа е поради Грчката православна црква.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
викаш бугараш сум, а?
зашто бугарите са поголеми пријатели од србите затоа што
пред 2 светска војна качаците у западна македонија правеа зулуми а србите ич кур не им дремеше
за време на 2 светска војна после 43 кога бг ја зема западна мак од италија качаците не смееја да мрднат
за време војна 2001 бг дава тенкови ќе речеш не исправни али тие тенкови завршија прилично добра работа у тетовско и кумановско
србите со малио прст не мрднаа кога Албанците преминуваа српско-македонска граница(не преку косово)
од србија не знам дали уопште сме признати као држава(ако сме кажи датум) а бг први не признаа (на 15 јануари 1992)
за тоа дали не признават како македонци или не знаел дедо ми(на 6-7 год) кога српскио даскал го претепал оти вај кажал дека е македонец а вај ги терал децата да кажат дека се јужносрбијанци
не сум видел србин да дрнда против македонија на македонски форум али сум видел шо дрндаа на форумо на црвена звезда(потражи низ форумот ќе најдеш)
п.с. полошо е и од бугарското
башка ти мене тежок бугараш ја тебе тежок србоман

N

n/a

Гостин
Дечки....меѓународната политика е и те како комплексна и заебана ствар...а Македонија нажалост има многу непријатели и се наоѓа во многу незавидна надворешно-политичка положба.
Капак...секогаш ставаат некој полуобразуван селски идиот за министер за надворешни работи,`сем автогол со умисла никако другчие не може да си го објаснам истото!

Кога велам комплексно...зимам у предвид и тоа дека секоја една изјава и анкета може да биде претставена за `меродавна` од некои од квази новинарите во соседниве земји...па уште повеќе ќе ги закрвиме односите.

А тоа не ни е целта...ние немаме интерес да имаме проблем и нерешени односи во било која сфера со ниеден од нашите `добри` соседи.
Така да...одморете со директните ставови по прашањево...секаде,во секоја земја па и во нашиве соседни има гоод анд бад гајс....
ќе мора да си ги решаваме проблемите по важност и со такт...у моментот кога некој од добрите момци ќе биде на позиција кај соседиве.
Секој еден од нашите соседи,сакал или не...ќе мора да разбере и прифати дека со непризнавањето на Македонија и македонскиот народ ја бутка несвесно и неговата кола у провалија,и баш ради тоа ќе им е паметно да разберат час поскоро дека од status quo никој не гледа аир и сите губиме.
Генерално....никого не може да смениме...:toe: ..така да у тој дел анкетава и искажувањава тука немаат смисол.
(затоа и јас се зезам по темава).

N

n/a

Гостин
Кижо...иди бе еби се!
Од кога бе металците почнаа да расправаат политика?
Ај терај работа таму да не ти објаснам у кратки црти колку се два и два...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Колку си необјективен леле мајко...

Не, Бранко рече дека за Косово ќе го имаме оној став што ќе го има меѓународната заедница. Груевски се истрча (кога Русија сеуште немаше ваква остра реакција) и рече дека ќе го признаеме како независна држава. Провери кај сакаш.

НЕОФИЦИЈАЛНО сите не' викаат некако. АМА:

1. Бугарите ОФИЦИЈАЛНО не' нарекуваат БУГАРИ, или за тебе не е страшно?

2. Грците ОФИЦИЈАЛНО име не ни признаваат.

И за тебе Србите се проблем, а? Биди реален. На Србите може само за СПЦ да им замериме - али пак, тоа е поради Грчката православна црква.
значи ја сум необјективен
незнам кој е необјективен некако ми го браниш б.ц. а го напаѓаш грујо
официјално грците не не нарекуват никако па на никој гајле не му е
а за тебе бугарите се проблем?
а викаш се е поради грчката православна црква
епа како да сметаш за пријател некој што се сојузе со твојот најголем непријател?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Кижо...иди бе еби се!
Од кога бе металците почнаа да расправаат политика?
Ај терај работа таму да не ти објаснам у кратки црти колку се два и два...
а од кога сељаците почнаа да расправат за политика?
п.с. не кижо него е кизо

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Metalecu od Asparuhovo ...

rekov AKTUELNA POLITIKA SEGA ne pred 45 ta ... dedo ti pa dedo ti ostaj go sea dedoti na mira ...

Sea ti kazi na tvojot tas sto prevagnuva ?

Ok rece mislenje Bugarite se poprijateli od Srbite ok postuem ideme dalje

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
значи ја сум необјективен
незнам кој е необјективен некако ми го браниш б.ц. а го напаѓаш грујо
официјално грците не не нарекуват никако па на никој гајле не му е
а за тебе бугарите се проблем?
а викаш се е поради грчката православна црква
епа како да сметаш за пријател некој што се сојузе со твојот најголем непријател?
Колку пати да ти кажам дека реков никој не ни е пријател од соседите? Btw, не го нападнав Груевски или одбранив Бранко - те исправив тебе - ти кажа нешто што не е точно (за кој што рекол за Косово).

И да, за мене (и) Бугарите се проблем, што ние сами го усложнуваме, со земање нивни пасоши. :lut:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
а кој рекол дека бугарите са ни пријатели
темата е кој најмалку ни е непријател и ја викам дека НАЈМАЛКУ НЕПРИЈАТЕЛ ни е бугарија
а сексуален манијаку од шведска мислам дека пише и за АКТУЕЛНАТА ПОЛИТИКА у мојто мислење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom