Big L

И јас знам да ископирам од вики...си можел на Македонски да напишеш нешто...вака сите можеме и испаѓаме фанови на Big L, така? :) [no offense]

Набрзинка беше :))

морав да ја постирам песнава ... :D
инаку мн мн не сум запознаен со делото на Big L, али знам основни работи пошто е легенда....

Песната е гром, следни нешто многу појако :)

Big L eden od legendite,mozebi ne najdobar vo NY( jebiga biggi si e biggi ) no sepak liricki dobro potkovan bez vlakno na jazikot! eve nesto jako od BIg Lhttp://www.youtube.com/watch?v=iBrzEVJwYFg
Big L R.I.Phttp://www.youtube.com/watch?v=U76Nde6rMTw&feature=related

Се поштува чоеков ама некако како да го заборавија овие што прават трибјут за мртвите на концерти не го спомнуваат (поточно од вест коуст само некој од ист го спомнуваат)Или од вест не ми се верува толку да не го знаат(попознативе) колку што разбрав во америка многу малце слушаат ист коуст тие што се од вест само вест си слушаат.На пример на вест коуст не го знаат Џеру д демаџа :nesvest:

Најдобро издание негово според мене е фристајлот заедно со Jay-Z, која вожња е, Шумахер ова не го прави :icon_lol:

Најдобро издание негово според мене е фристајлот заедно со Jay-Z, која вожња е, Шумахер ова не го прави :icon_lol:

Да да во право си прво нешто што го слушнав од Биг-Л беше ова ненормално добро ми остави голем впечаток

ова му е до бандаж!!!

o you're broke BUM BUM now you're dead broke е моментот :)

Се поштува чоеков ама некако како да го заборавија овие што прават трибјут за мртвите на концерти не го спомнуваат (поточно од вест коуст само некој од ист го спомнуваат)Или од вест не ми се верува толку да не го знаат(попознативе) колку што разбрав во америка многу малце слушаат ист коуст тие што се од вест само вест си слушаат.На пример на вест коуст не го знаат Џеру д демаџа :nesvest:

Еве го трибјутот за Big L.

Истоко не ја признаваше работата на Западо, па ти како очекуваш некој од западнио берг да слуша некој од источен. Али то било некош. Сега сите си се знаат... верувај

ова беше на албумот The Big Picture... добар фристајл

Легенда над легендите! Таков талент нема да се роди долг период! Респект! Big L rest in peace!

слушнете го текстов и после одморете 1мин. пошо јако ќе ви дое :vozbud:

L's a rebel, on a higher level, go get a shovel
Cause I'm the only son of the motherfucking devil...

I'm a devil from Hell without the tail or the red horns
Killing is fun, I'm #1 with a gun
Front and get done, cause you can't run from the Devil's Son...

Ај ај ај... ма каква 1 минута пауза бре.. без здив остава текстов. Не ми текана порано да го ставам..

рефренот му е КРВ!

"When I was 12, I went to hell for snuffing Jesus" (Repeat 3x)
"I'm waving automatic guns at nuns"...не бе цел текст е избеган...:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom