Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
jas se izvinuvam ako vi go povrediv egoto...ako moze da mi kazete dvajcata sto skolo imate zavrseno i dali rabotite za nekoja PC kompanija ili pak samo cackate po net...???
После твоите смешни искази во првичните постови и сега ова не би сакал да ти одговорам т.е не вреди да се комуницира понатаму со тебе. Очигледно си негативно настроен и уствари твоето его е повредено не моето едноставно пред да трпонеш некоја глупост размисли добро има луѓе кои познаваат хардвер доволно така што твоите приказни што ги користиш у комшии дека си некој опасен хардвераш остави ги за неинформираните луѓе поз!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Moja greska.

Dali mozit perka da se klajt deka sakam da ja kloknam malce grafickata.
Можеш некој таков кулер да прицврстиш со штрафчиња на кулерот од графичката, ама за струја би требало да имаш негде на матичната да го закачиш.

И што мислиш да клокнеш од графичкава? И што ќе постигнеш?

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Можеш некој таков кулер да прицврстиш со штрафчиња на кулерот од графичката, ама за струја би требало да имаш негде на матичната да го закачиш.

И што мислиш да клокнеш од графичкава? И што ќе постигнеш?
НЕмора од матична ... Дирек од напојување можи да се земи ... А пак има и 8 цм вентилатори шо се купват со прикучок за на кабелче за цд ром или Хдд (ИДЕ) Јас имам така ладено Фх 5500 ( пошто тие нели грееа ко луди ) .

А што ке постигни ... Зависи за која графичка станва збор ... 4850 -ка со клоканје можиш да ја крениш скоро до 4870- ка преформанси...
Али има графички кои и не заслужва да ги клокаш .
Оваа колку шо ја гледам е некоја 3650 ка ко да е .. макс да изваиш 3670 преформанси ... али шо знам ... незнам дали вреди

?

..........

Гостин
Зошто на матичната, нека земе струја од надвор од адаптер со регулатор до 12волти .....таман ке си ставе и поголем кулер и нека го тресне адаптерот на најако ...........ке ја замрзне графичката,

но како и да е јас осеќам дека Јовче после тоа клокнување ке купува нова графичка:vozbud:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
E kamo da se rasipit pa da mi kupat pojaka.xD

Imav kloknato gf8500gt*(starata graficka) i ubo si bese se do eden den koga dojde eden drugar(ziv baksusm,so ke vidit ke se rasipit kako na stariot pc go puste toj i pojke ne prorabota,xD) i mi vikat aj da go vidam kompjuterot vnatre kakov e i jas go otvoriv i go pustiv kompjuterot nemat slika,odvaj ja namestiv grafickata za da dojt slika i od togas pocna da zafrkavat mi mesase boi pa mi kupija nova.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
E kamo da se rasipit pa da mi kupat pojaka.xD

Imav kloknato gf8500gt*(starata graficka) i ubo si bese se do eden den koga dojde eden drugar(ziv baksusm,so ke vidit ke se rasipit kako na stariot pc go puste toj i pojke ne prorabota,xD) i mi vikat aj da go vidam kompjuterot vnatre kakov e i jas go otvoriv i go pustiv kompjuterot nemat slika,odvaj ja namestiv grafickata za da dojt slika i od togas pocna da zafrkavat mi mesase boi pa mi kupija nova.
Чим ти мешало бои, не ти бил убаво наместен кабелот од мониторот :):):)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ја пробам и на друг ком,не се ни пушташе таму.И мѕ ја дадов на еден другар,тој имал роднина шо работал во некој си сервис неш и му екол требело нов кулер со перка,ама дина не давам за та графичка.

Сега кажи барем можам малце да ја клокнам ати 3650.И да те прашам со која нвидиа графичка се споредвит мојава.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
file:///C:/Documents and Settings/Ognan/My Documents/My Pictures/Cpu speeed.bmp
имам Intel Core 2 Duo 1.5 Ghz а во my computer кога видам некој пат ми показува дека е 967 mhz некогаш ми показува и 1,5 ?? Зашо така?? помош плс
фала однапред

Intel SpeedStep, го намалува множителот, затоа гледаш помала фреквенција

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
А бе читај еден пост погоре....

Kajgana Shop