Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
staven e krakot...i programata sd4hide ja simnav i ja probav i pak ne saka...ako moze podetalno da mi objasnis sto potocno treba da napravam so programata zatoa sto prv pat se sretnuvam so nea...no ne ja isklucuvas li moznosta da e problemot vo OS???

Искрено не сум упатен до толку во тој поглед, но според спецификациите повторно би ти препорачал АМД 64.
Ќе го чекаме Хуманоид да постира, пошто он кажуваше дека интелот биле боље во мултитаскинг и работа со поголеми програми, а воедно и он со тоа се бави (графика) ... може да ти помогне
procesor so spored mene najdobar za graficki dizajn,video editing i takvi sranja ti e intel xeon...bilo koj model da go zemes nema da pogresis...graficka karticka se sto e bolje od nvidia 9600gtx i najbitnoto od se za rabota so graficki dizajn ramot...za kompletno uzivanje pri rabota bi bilo pozelno nad 4gb ddr2 ili ddr3 ram za da mozes da startuvas ogin programi vo isto vreme...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
procesor so spored mene najdobar za graficki dizajn,video editing i takvi sranja ti e intel xeon...bilo koj model da go zemes nema da pogresis...graficka karticka se sto e bolje od nvidia 9600gtx.
Леле...... Xeon е серверски процесор, си нема врска со специјализација за графички дизајн. Сите Xeon-и си имаат свој еквивалент на пазарот на "нормални" процесори. Nvidia 9600GTX не постои.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Прво : Оса19 ... одговараш на пост од 2005 -та ... :pos2::pos2::pos2:

Второ ... Хеон е Серверска и WorkStation линиа на интел . Значи се користи и на дво процесорски машини кои се користат за работење на графика . Линк
Обично тоа се пониските линии на Хеонот имено w3500 i w5500 . Али за таа функциа се користат и И 7 екстрим процесорите понекогаш .

Трето Непостои 9600гтх ... Чудно значи овај линк е некој мајтап а јас му имам не некои мои клиенти продаено воздух ???
Али ок е ... нвидиа ги менват наименувањата доста често така да можи и да се деси да се пропушти сериа која кај нас не стигнала во доволен број .

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Трето Непостои 9600гтх ... Чудно значи овај линк е некој мајтап а јас му имам не некои мои клиенти продаено воздух ???
Али ок е ... нвидиа ги менват наименувањата доста често така да можи и да се деси да се пропушти сериа која кај нас не стигнала во доволен број .
Не постои NVIDIA 9600 GTX.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Кликни на линкот кој е ставен во постот ...

http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/9series/9600GTX.aspx#2

МИслам ја гледаш пред тебе ХФХ нвидиа 9600гтх ??
и ХфХ изгледа си вади од памет чипој на нвидиа ???
Можно е да е сега ребрендиран ... ама Чипот го има во продажба .
П.С.
Дап ... Ребрендиран чип е ... Оригинално беше гтх сега е Гсо само што ХфХ го имат и клокнато малце ( типично за нив )

Член од
4 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
prvo imav 9600gtx...vtoro nema vrska sto xeon e serverski procesor...mn e poevtin od core i7 koj e do 10 pati poskap...jas mu kazav prilicno dobra konfiguracija so ne znaci deka e najdobra!!!mozev da mu kazam da zeme core i7,295 gtx i da go kosta poveje nego on sto vredi!!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
prvo imav 9600gtx...vtoro nema vrska sto xeon e serverski procesor...mn e poevtin od core i7 koj e do 10 pati poskap...jas mu kazav prilicno dobra konfiguracija so ne znaci deka e najdobra!!!mozev da mu kazam da zeme core i7,295 gtx i da go kosta poveje nego on sto vredi!!!

ЛОЛОЛ дај линк каде што ксеон е поефтин од и7??? или пак и7 е 10 пати поскап од Ксеон?

Друго се гледа колку знаеш за хардвер чим му препорачуваш да земе
Ксеон, дали знаеш колку програми (секондјевни апликации) се оптимизирани за работа на повеќе од 2/4 јадра?? :helou:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
И јас како Psyside сакма да видам каде тоа Хеон е поевтин од И 7 10 пати . Да знам да си зеам залиха од таму :pos2::pos2::pos2:
А пак и кох Хеон е прашање .. Ако еднојадрен некој од старите можда :vozbud::vozbud:
Освен тоа пак ке ти повторам ... Одговараш на пост од 2005 година ...

А кога сме веке кај Графички работни станици ... Има едни други графички за нив овие кои ги препорачуваш не вршат работа баш .

Член од
4 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
И јас како Psyside сакма да видам каде тоа Хеон е поевтин од И 7 10 пати . Да знам да си зеам залиха од таму :pos2::pos2::pos2:
А пак и кох Хеон е прашање .. Ако еднојадрен некој од старите можда :vozbud::vozbud:
Освен тоа пак ке ти повторам ... Одговараш на пост од 2005 година ...

А кога сме веке кај Графички работни станици ... Има едни други графички за нив овие кои ги препорачуваш не вршат работа баш .
jas se izvinuvam ako vi go povrediv egoto...ako moze da mi kazete dvajcata sto skolo imate zavrseno i dali rabotite za nekoja PC kompanija ili pak samo cackate po net...???

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.036
Колку кеш иде да шитнам УСБ 12 во 1 card reader ? ..имам едно 10 комада ..колку иде парче???? хитно е !

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Со кој програм може да ја зголемам брзината на кулерот на процесорот?
Имам е7300 2.66Гхз со сток кулер ама температурата ву мирување е 45 степени, а со пуштена игра иде до 65.Фала:wink:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Со кој програм може да ја зголемам брзината на кулерот на процесорот?
Имам е7300 2.66Гхз со сток кулер ама температурата ву мирување е 45 степени, а со пуштена игра иде до 65.Фала:wink:
Па така и треба да се температурите, што сакаш повеќе?

Купи си КУЛЕР.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Dali se klavat kuler na ovaa graficka,bidejki nikade nemozam da vidam kade sto e kladen kuler.

Kajgana Shop

На врв Bottom