- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 3.157
- Поени од реакции
- 129
Celava diskusija e bezpredmetna zatoa shto za Gruevski nema nitu edna krivichna prijava! Koga ke ima togash mozheme da ja prodolzhime diskusijava.Ете тоа ми е целта! Конечно!!! Треба да се сфати дека е многу нормално оваа работа да се остави на судот и тој да даде одговор на прашањето. Арно ама, за таа опција во гласањето освен мене само уште тројца гласаа (од 36). Ниту СДСМ смее да го прогласува Груевски за криминалец, ниту ДПМНЕ смее да го амнестира од евентуална одговорност.
Целта ми е таа, а не тоа што ти од прв момент го помисли (дека Грујо е криминалец, не го бива, да се уапси, да се смени власта и сл. глупости)!
Inaku mozheme i za tebe da otvorime anketa dali e Strelec kriminalec i istiot odgovor ke go dobiesh. Koga ke ima prijava i sudot taka ke odluchi taka ke bide. Zashto Gruevski da bide neshto razlichno?
Ako imash konkretni informacii i dokazi za krivichno delo diskutiraj gi ama samo da se shpekulira e neozbilno.
Edinstvenata BITNA razlika megju mene (i ushte 30 od gorumov) i tebe e shto jas smetam deka Makedonija posle 15 godini edvaj uspea da dobie kolku-tolku pristojna vlada i treba taa vlada da si ja zavrshi rabotata zoshto koga bi ja nemalo (ako Gruevski na bilo koj nachin se povleche) posledicite za Makedonija bi bile katastrofalni zatoa shto nema podobra alternativa. Kolku pati da ti povtoram deka toa beshe i tvoe tvrdenje.
Politichar ima zadacha da ja vodi dobro drzhavata i da se grizhi na narodot da mu stanuva podobar zhivotot.
Jas i ti imame konflikt vo odnos na sproveduvnje na zakonite! Jas smetam deka vo sproveduvanje na zakonot treba da ima i iskluchoci (zboram opshto a na za Gruevski) zatoa shto ima situacii koga takvata postapka bi dovela do ushte poloshi posledici a ti smetash (ako dobro te razbrav) deka zakonot (pravam ekstrapolacija od tvoite postovi) treba da se spovede nasekade i za sekogo isto!
Jas general pred bitka nema da go sudam za krazba (duri i da imam dokazi) ako dobro ja vrshel rabotata, vojskata go saka i ima dobri shansi da ja dobie bitkata.
(pak ke povtoram ne pravam aluzija za Gruevski tuku zboram opshto.)
Ti bi go stavil na sud bez razlika na posledicite, ako dobro sum te razbral.
Tvojot stav e dobar vo edno idealno opshtestvo koe vo praksa NIKADE ne postoi i ne funkcionira!
Koga tvojot postulat bi se primenil univerzalno pola evropski drzhavi bi se raspadnale zatoa shto najgolemite nacionalni vodachi bi chmaele vo zatvor za pronevera, ubistvo, genocid itn, itn...
Ubavo e da se idealizira ama idealisti ne ti ja pravat drzhavata tuku lugje koi bez obziri kje gi sproveduvaat nacionalnite interesi.
Makedonija imala eden kup idealisti koi se zalagale za Balkanska federacija i ravnopravnost megju narodite pa site znaeme kade zavrshile i kakvi posledici trgame nie denes.
Tolku od mene po temava...