Помош, проблеми, прашања, совети...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не, ќе мораш да земеш DVI-to-VGA кабел, и уште еден кабел за аудио, оној што е со две џекчиња (3.5), тие ги ставаш у ТВ-то, а другиот крај во куќиштето(кај што се ставаат звучниците). Еве како кабелот за аудио изгледа:
Прегледај го приврзокот 13814
за од звучна знам тоа не е проблем, мислев за од графичка дали може.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
51
Поени од реакции
1
ја футнав темава знам али нз кај да прашам неможев соодветна тема да најдам. се ми беше во ред тастатурава али сеа нешто почна место 1 по 2 букви да си се пишат. пр: axcwe 12323 пишува вака а јас пишав : ace 123 значи си додава + некои букви, таа што е до неа..е ако може млце помош :kesa: иначе со on screen keyboard пиишувам моментално...
фала :helou:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
ја футнав темава знам али нз кај да прашам неможев соодветна тема да најдам. се ми беше во ред тастатурава али сеа нешто почна место 1 по 2 букви да си се пишат. пр: axcwe 12323 пишува вака а јас пишав : ace 123 значи си додава + некои букви, таа што е до неа..е ако може млце помош :kesa: иначе со on screen keyboard пиишувам моментално...
фала :helou:
Заебана ти е тастатурата нешто, да не имаш сок истурено ?

Единствено решение ти е нова тастатура :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Незнам дали е за во софтвер или за тука проблемов ама ај тука ќе прашам. Пробувам да го форматирам компјутерот, прво пробав со Windows 7, а после и со XP. ГО подигнувам компјутерот преку ЦД и си иде се нормално и кога треба да се одбере на кој диск да се инсталира, не го покажува хард дискот а иначе се најнормално си работи. Само при инсталација не го наоѓа. Да не знае некој што е проблемот и како може да се реши? Инаку компјутерот има многу вируси (ако помага)
Фала однапред:smir::smir::smir:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Незнам дали е за во софтвер или за тука проблемов ама ај тука ќе прашам. Пробувам да го форматирам компјутерот, прво пробав со Windows 7, а после и со XP. ГО подигнувам компјутерот преку ЦД и си иде се нормално и кога треба да се одбере на кој диск да се инсталира, не го покажува хард дискот а иначе се најнормално си работи. Само при инсталација не го наоѓа. Да не знае некој што е проблемот и како може да се реши? Инаку компјутерот има многу вируси (ако помага)
За почеток, избриши ги сите вируси. Доколку сакаш да го форматираш компјутерот заради вирусите, најверојатно нема да има потреба. Ке ти дадам програмче кое брише вируси, али ќе мораш да инсталираш и добар антивирус, кој претпоставувам го немаш, бидејќи имаш толку вируси. Без антивирус - нишо не праиш. За антивирус ке мораме преку мсн или слично да ти ја пратам пошо инсталацијата е малку голема, а за програмче за бришење на вирусите, спушти го следново:

Spybot Search & Destroy

Ај ќе ти најдам и линк, да не се замараш :)

> Овде

Поздрав :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Ми прегоре напојувањето пред некој ден сега го сменав и ме интересира дали е ради тоа што имаше прекин со струјата неколку мин пред да прегори,или штековите не ми се во ред или нешто друго.Компјутерот беше вклучен 50 сати го исклучив па по 3 сати кога го уклучив прегоре... ?

?

..........

Гостин
Ми прегоре напојувањето пред некој ден сега го сменав и ме интересира дали е ради тоа што имаше прекин со струјата неколку мин пред да прегори,или штековите не ми се во ред или нешто друго.Компјутерот беше вклучен 50 сати го исклучив па по 3 сати кога го уклучив прегоре... ?
Штековите неможе да не се во ред или пренесуват или не пренесуват струја.......проблемот сигурно е во прекинот на струја како што викаш , особено ако имаш од постарите компјутери кој се без заштитни стабилизатори и осигорувачи, кој треба да го прекинат колото при доагање на повисок или пагање на понизок напон .....за да се спречи штета.....
сигурно тука е проблемот...
од таков прекин на струја ми прегоре нов телевизр, односно му рикна напојувањето...

.....ЕВН секогаш тука за вас:tapp:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Најверојатно во БИОС ти е подесен AHCI контролер, треба да го ставиш на IDE.

Е сега јас да прашам, дали кај нас може да се најде кулер за i5, значи за 1156 Socket.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Најверојатно во БИОС ти е подесен AHCI контролер, треба да го ставиш на IDE.

Е сега јас да прашам, дали кај нас може да се најде кулер за i5, значи за 1156 Socket.
Имаш во SET, за другиве не сум приметил.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Штековите неможе да не се во ред или пренесуват или не пренесуват струја.......проблемот сигурно е во прекинот на струја како што викаш , особено ако имаш од постарите компјутери кој се без заштитни стабилизатори и осигорувачи, кој треба да го прекинат колото при доагање на повисок или пагање на понизок напон .....за да се спречи штета.....
сигурно тука е проблемот...
од таков прекин на струја ми прегоре нов телевизр, односно му рикна напојувањето...

.....ЕВН секогаш тука за вас:tapp:
Новово напојување е со осигорувач...Ваљда ке издржи :salut:

Член од
4 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
0
mi treba pomos

koritstam windows 7 ultimate edition 64-bit i ja instalirav NFS Most Wanted i so nea i pacot v 1.3 no ne saka da ja pusti igrata i mi veli insert cd-rom...
dali nekoj znae vo sto e problemot...

p.s ja imam potrebnata konfiguracija za igrate

blagodaram odnapred:wink:

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
koritstam windows 7 ultimate edition 64-bit i ja instalirav NFS Most Wanted i so nea i pacot v 1.3 no ne saka da ja pusti igrata i mi veli insert cd-rom...
dali nekoj znae vo sto e problemot...

p.s ja imam potrebnata konfiguracija za igrate

blagodaram odnapred:wink:
Или кракот не си го ставил кај шо треба, или треба да активираш нешо у стил на Antiblax или sd4hide... Поедноставно е со sd4hide....

Член од
23 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Smenigo MSN-to nekoe podobro stavisi MSN Lile 8.5 ili 9 ama da bide Full.
A za kamerata mora da ima nekoj softver. Ako imas CD od kamerata mora da ima neso natre, ako ne odi na web vo firmata na kamerata i bi trebalo tamu da ima.
Не е до софтверот од камерчето ниту до MSN и јас го имам истиот проблем кај мене некогаш дава слика се како што треба а некогаш ми вади на почеток кога ке ја повикам од My Computer "used by another user or aplication..." а во skype и msn вади црна слика затоа ако може некој да помогне нека помага оти тоа е крај на нервите..

ПОЗДРАВ

Kajgana Shop

На врв Bottom