Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Има стварно мн стереотипи и предрасуди за металците, ја се облекувам во црно , носам маици/блузони од бендови како слеер , играм вов , носам мартинки, слушам брутал деат метал, излегувам во парк, и пак у школо малце ми фали одличен да поминам .. -_-

Г

Господ

Гостин
Има стварно мн стереотипи и предрасуди за металците, ја се облекувам во црно , носам маици/блузони од бендови како слеер , играм вов , носам мартинки, слушам брутал деат метал, излегувам во парк, и пак у школо малце ми фали одличен да поминам .. -_-
Играш WoW и уште малце ти фали за одличен?
Или си noob или си гениј.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Имам предрасуди за сите шо се носат у црно со гитари на маиците, имаат долга коса, имаат војнички ранец од времето на Тито, носат чизми на +40 и не се бричат никад.

Г

Господ

Гостин
Ај да се само-цитирам:
Нешто нејасно?
Не...туку ги избегаваат твоите приоритети.Бидејќи за нив твоите приоритети се пранги за нивната слобода.
Како тоа да се облакаш у црно значи дека си мазохист?
Јас носам црно,ми стои,ме праи 6-7 кила послаб и шо сеа?
Деца не јадам,крв не пијам,хорор филмови не гледам.
Тоа внатрешна убајна остави го под јастук,пошо нема да ти треба во следниве 20 години.
Женско прво што гледа во машко е дали е измиен и убаво облечен а не му дава да решава график на сложена функција.
Машко прво нешто на памет кога ќе види женско му е "брат мора да ја опнам онаа".
Ако сакаш да успееш во светов ти треба убаво кошулче,тесна бела пантола и шпиц кондура.
Металците и општо сите кои мразат да се "уште еден од стадото" прават се да се диференцираат од рајата,и не ги обвинувам.
Крај краева,која е потребата од мене ако има уште 10000 како мене.

T

theTinule

Гостин
Не...туку ги избегаваат твоите приоритети.Бидејќи за нив твоите приоритети се пранги за нивната слобода.
Како тоа да се облакаш у црно значи дека си мазохист?
Јас носам црно,ми стои,ме праи 6-7 кила послаб и шо сеа?
Деца не јадам,крв не пијам,хорор филмови не гледам.
Тоа внатрешна убајна остави го под јастук,пошо нема да ти треба во следниве 20 години.
Женско прво што гледа во машко е дали е измиен и убаво облечен а не му дава да решава график на сложена функција.
Машко прво нешто на памет кога ќе види женско му е "брат мора да ја опнам онаа".
Ако сакаш да успееш во светов ти треба убаво кошулче,тесна бела пантола и шпиц кондура.
Металците и општо сите кои мразат да се "уште еден од стадото" прават се да се диференцираат од рајата,и не ги обвинувам.
Крај краева,која е потребата од мене ако има уште 10000 како мене.
Iam eden izraz u postot: "...metalcite sho furaat stilovi..."
t.e. toa ti se lugje koi dodeka bile tinejdzheri se oblakale u crno i slushale Sepultura ili Slipknot, a vrska si nemale deka ustvari toa ti e cela filozofija i cel nachin na zhivot.
Istite tie posle nekolku godini kje gji vidish na Leninova so ubao koshulche, tesna pantalona, shpitz kondura itn.
Nikade ne rekov deka oblakanjeto u crno te prai mazohist -.- (kje se ubijam, kaj ti ide pametov)
Zborev za pirsanje. Obichno "metalcite" imaat pirsoi po celo telo, nali, ubao e toa i taka si ushte po-underground.
Pirsoi na vegji, usni, nos, jazik (znam eden tip so isechen jazik do pola), bradavici i kaj ushte ne. Toa, sakale ili ne, e mazohizam.
Mene onie koi so sila sakaat da se diferenciraat od rajata, pa Pogotovu, diferenciranje so gorenavedenive karakteristiki, ne mi se bash simpatichni. T.e. voopshto ne mi se spimpatichni.
Zashto mora da POKAZHE deka e razlichen od site drugi? Toa e neshto ko u stil: "Ej glej me, ja sum razlichen od tebe, nosam crno i iam dolga kosa" WTF? ^.-
Na kraj kraeva, site sme razlichni, nikoj nema ist otisok, od 6 i pol milijardi lugje na planetava zemja !
Razlichnen si, ok, I got it. Ne treba da se oblakash u crno i da imash mrsna kosa za da mi dokazhesh.
Epa, samo za tie t.z. metalci go mislam gorenavedenoto i iam predrasudi za niv.
Ustvari, sho vi se zamaram pa ja? Ako sakate i u rozevo oblakajte se i takvi frlajte se od 7mi. I don't really care.

Svaka im chast na tipcite sho si slushaat metal, a sepak si furaat svoj film i im e gajle za moeto ili pak nechie drugo mislenje <3
Pozdrav <3

p.s. Zhimi se, sega vidov deka temava e vo Check this out ! -.-

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Тинуле има израз за „металците“ кои си ги гледала на сепариња на Фонтана, па после некое време у кафичите на Ленинова, изразот е фејкери.
Има од време на време металци на кои после некое време работата им налага поинаков дрес-код, ама тоа е сосема трета работа.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Јас се категоризирам како металец. Не носам црна облека, всушност јакната ми е бела како снег :) Не носам синџири. Не се дрогирам. Не пијам алкохол. Најдобар во клас сум (така ми рекоа де). Тоа се само ебани стереотипи. И зашто металците да бидат опасни? Тоа се позери, тие што викаат „ЕЈ ВИДИ МЕ МЕНЕ, ЈА СУМ МЕТАЛЕЦ, ЌЕ ТЕ ТЕПАМ ПИЧКО ЗАШТО СЛУШАШ РАП :mad:

Како и да е, \m/

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Јас се категоризирам како металец. Не носам црна облека, всушност јакната ми е бела како снег :) Не носам синџири. Не се дрогирам. Не пијам алкохол. Најдобар во клас сум (така ми рекоа де). Тоа се само ебани стереотипи. И зашто металците да бидат опасни? Тоа се позери, тие што викаат „ЕЈ ВИДИ МЕ МЕНЕ, ЈА СУМ МЕТАЛЕЦ, ЌЕ ТЕ ТЕПАМ ПИЧКО ЗАШТО СЛУШАШ РАП :mad:

Како и да е, \m/
Зашто се опасни? Оти последно ко пушев трева со нив ми пуштија некаков брутал како што го нарекуваат а јас пребледнав и ко си појдов дома поврајчав...:)

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Играш WoW и уште малце ти фали за одличен?
Или си noob или си гениј.

Второто ќе да е :P

--- надополнето ---

tone напиша:
Не би требало да сум noob со 150 дена /played изиграно на оригиналот во рок од година ипол.

Г

Господ

Гостин

--- надополнето ---

Не би требало да сум noob со 150 дена /played изиграно на оригиналот во рок од година ипол.
Respect
Дај линк од main од armory,да те inspect :)
Иначе пензиониран сум ја :pos:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Металкете попрви ја губат невиноста од останатите. ФАКТ! : )

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Зашто се опасни? Оти последно ко пушев трева со нив ми пуштија некаков брутал како што го нарекуваат а јас пребледнав и ко си појдов дома поврајчав...:)
Епа не пуши трева со металци, ахахаха! Иначе тоа брутал музиката е за внатрешната душа, надворешно се искажуваме преку шутки на свирки и слично :) Не се плаши ;) Хах...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Епа не пуши трева со металци, ахахаха! Иначе тоа брутал музиката е за внатрешната душа, надворешно се искажуваме преку шутки на свирки и слично :) Не се плаши ;) Хах...
Понекогаш знам да пуштам нешто по брутално ама кога пијам жестоко :) Арни лујџе се металците...турбофолкеривр не се намалуваат некеко, се тапша во место. Мора да се превземи нешто :)

Иначе јас најмногу поштовам rock`n`rolla звуци :)

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2

Kajgana Shop

На врв Bottom