Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Член од
1 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
2
Како јас ја сфаќам метал културата

Металот за разлика од позерите еден металец знае точно што значи и што тоа со себе води. Вистинскиот металхед има посебен став за животот, размислува слободно и отворено. постојат МНОГУ... потенцирам МНОГУ стеротипи кои постојат за металхедсите скоро ниеден не е точен. Како прво: металците по душа се атеисти. Иако веќе може да се каже дека христијаните веќе не веруваат и не се придржуваат до библијата, по мое мислење, голем број од металците го почитуваат она што се вика вистинска морална вредност можеби и повеќе од "верниците". Метал музиката како основа за оваа култура во себе содржи длабоки филозофски ставови кои воедно се отсликуваат и на оваа култура. Металот најчесто обработува теми за: Војна, општество, морални ставови, односи меѓу луѓето, многу често религиозни содржини со кои се отфрла библијата која ја сметаат за начин на манипулација (блек метал FTW). Вистинските металци го користат металот да се ослободат од стрес и да пребродат голем број на проблеми. Оние кои навистина го ценат металот често имаат надпросечна интелигенција. За вистински металец не може да се смета оној кој само ја следи модата. металот е и начин на живот и гледање на работите од сосема друга перспектива. стереотипите (повторно по мое мислење) се врзани за позерите кои само се "фураат" дека слушаат хардкор музика што воопшто не е поентата. Јас слушам метал веќе неколку години и нит сум пипнал цигара а не дај боже дрога од било каков тип.

J

JOEY JORDISON

Гостин
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:

за корчагин МНОГУ ГРЕШИШ :vozbud::vozbud:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Металот за разлика од позерите еден металец знае точно што значи и што тоа со себе води. Вистинскиот металхед има посебен став за животот, размислува слободно и отворено. постојат МНОГУ... потенцирам МНОГУ стеротипи кои постојат за металхедсите скоро ниеден не е точен. Како прво: металците по душа се атеисти. Иако веќе може да се каже дека христијаните веќе не веруваат и не се придржуваат до библијата, по мое мислење, голем број од металците го почитуваат она што се вика вистинска морална вредност можеби и повеќе од "верниците". Метал музиката како основа за оваа култура во себе содржи длабоки филозофски ставови кои воедно се отсликуваат и на оваа култура. Металот најчесто обработува теми за: Војна, општество, морални ставови, односи меѓу луѓето, многу често религиозни содржини со кои се отфрла библијата која ја сметаат за начин на манипулација (блек метал FTW). Вистинските металци го користат металот да се ослободат од стрес и да пребродат голем број на проблеми. Оние кои навистина го ценат металот често имаат надпросечна интелигенција. За вистински металец не може да се смета оној кој само ја следи модата. металот е и начин на живот и гледање на работите од сосема друга перспектива. стереотипите (повторно по мое мислење) се врзани за позерите кои само се "фураат" дека слушаат хардкор музика што воопшто не е поентата. Јас слушам метал веќе неколку години и нит сум пипнал цигара а не дај боже дрога од било каков тип.
Хехе истово ова го иам ја у текст на кратко опишано :) За монопол текст :)

Член од
21 јули 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
баш сакам да видам, дали ќе слушам уште метал за едно 4 -5 год...и ќе ви кажам ако ми текне. :pos2::pos2::pos2: Иначе знам мн мои врсници, кои што се облекуваат као да кажам металски. а оопште не слушаат таква музика, во моб, неколку песни, и тоа од linkin park, и metallica - Nothing else matters а др, рап,поп, и сл..... Порано никогаш и немав давано толку големо значење на музиката, никогаш не сум била толку поврзана со музика за разлика од сега, коа поголемиот дел од денот слушам музика, глеам концерти и сл.....................
Не се замарам дали некој мисли дека сум позер или не, али како и да е, ќе се дознае кои денес се навистина металци за неколку год. а може и месеци... Зошто не може да слушаш метал со сила...кога тогаш ќе се вратиш на старо.. (ко една моја др.. сеа по неколку месеци метал, почна да слуша пак поп,хип хоп) епа то е то...:pijan::pijan:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
е ова примериве ме потсетија на стара другарка од основно. Тежок кремец беше и опа преку ноќ почна да се облекува во црно, да носи некој прстени, килерки, да се шминка, во телефонот некој песни од мејден и металика. Тоа за мене многу чудно пошо многу нежно девојчето и наеднаш демек груба, кога од друга другарка слушам братучедот нејзин металец (позер) и рекол дека металците се многу интелегентни а сите други се глупави и ете ја неа паметната металка стана :pos::pos::pos:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
hehehhe taka eden moj drugar si pominuval neso i znaes oble4en u crno metalac...i so drugaer mu muabet au i neso pominalo nekoa po malo dete i gi videlo i otislo kaj majka mu i reklo mamo mamo vidov 2 metaliki u crno celite:pos2::pos2: ....i majka mu ko demek neso au zagrizena .....mn loso mislenja stavaat roditelite na decata za metalcite ....primer sum i ja so majka mi najvise mrzi toa i od sekad mi 4atela vakvi onakvi poso iam tetka metalka ...ali ete dojodv 6 odd pa do sega i ja sum istata sve i se vraka na mama:pos2::pos2::pos2:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
а зошто темава стигна во ЧДА?

Fackasta

Ама друже .. ЗАШТО ?!
Член од
2 мај 2009
Мислења
120
Поени од реакции
13
Ме нервираат такви луѓе.. МНОГУ ! Преку ноќ сите металци и рокери станаа.. уууф

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ме нервираат такви луѓе.. МНОГУ ! Преку ноќ сите металци и рокери станаа.. уууф
Па друже и да станале. Што те боли за нив, што се замараш. И мене вака ме курчеа кога видов дека ништо не добивам од тоа па на крај им турив пепел.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Познавам металци кои си останаа металци цел живот. Вработени, фамилија и истата љубов кон кулутрата.

Познавам металци кои се во скинхедски филм или антихристи и се многу ограничени луѓе во секој поглед.

Познавам металци како мене кои се дел и од друга култура но подеднакво припаѓаат на двете, и се скоро исти како што се опишани од страна на FREEZX.
Познавам и такви кои си мислеа дека да се металец е кул но после некое време исчезнаа засекогаш од тоа опкружување.

Fackasta

Ама друже .. ЗАШТО ?!
Член од
2 мај 2009
Мислења
120
Поени од реакции
13
Па друже и да станале. Што те боли за нив, што се замараш. И мене вака ме курчеа кога видов дека ништо не добивам од тоа па на крај им турив пепел.

Како бе што ме боли ?! Ја што слушам рок цел живот уште ме прашуваат шо музика слушам, а тие одеднаш РОКЕРИ, немаат Р од РОКЕРИ.. има многу такви. Гледам прво ставале видео на фејсшит од Слаткар, Рнс, а потоа масовно од АC DC, Whitesnake, Guns n Roses, уште напишале на топик Axl My Looove, а можам да се кладам и дека правилното име не му го знае ! Уфф !

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас сум металка имам 1 металска блуза почесто ја облечувам сеа ке си купам уште од ск....i ne sum pozer

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
:cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom