Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Видов од после кога пастирав.
Него уште поубаво, не личи да се караш со некој кој може деца да ти бидат!
Али металец не е металец, посебно од твои годишта ако не се спречка со деца за музиката.
Шефе без замерка, али како стареете така, мозокот ентропира во линија со децкиот? Така викаат...
Не бе лажат за мозоко тие писателите Фром, Фројд, нема врска, плус ќе ти разоткријам уште еден мит, вагината нема заби така да не се плашиш.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Прекрасна дискусија на постари металчишта, штета што Lou-Weed не е тука да ви се придужи.
Ќе имавте за што да разговарате!

Ја спомнавте Битола, пред некој 3-4 месеца професорката ми рече(затоа што сум единствен рокер на предавање) дека рокерите ги вика Битолчани затоа што на времето во Битола само рок имало:)
Каде се сега тие времиња? :nesum: Но сега Тетово е најрокерскиот град во Македонија!

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Па може и вистина е за Битола. Како град многу го сакам. Живеев таму две години и многу убаво беше. Има понизок степен на ентропија од другите градови. Стереотипијата ја има. Ама научени се некој од тие клише-битолчани, што е рок, што е метал и за тоа се осека подруго влијание на разбирање и еманципација на андерграундот. Многу луге од завист зборуваат за Битола, бидејки никогаш не биле таму, и не ја сетиле.

Али слаба ганџа имаат, ин дид!
Хехеххее....

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Али слаба ганџа имаат, ин дид!
Хехеххее....
Што збораш бе !
А бе доста таму милицијата во БТ не знаеше што е тоа додека на сцена не настапивме ние, растеше покрај пругата диво и во цели шуми али не беше добра, најубата си ја знаевме каде е и имааа кодирани имиња локациите “Јогурт еден“, “Јогурт два“, ... “Чепорешка“.....

Кога пукна глас низ битолските маала дека расти наоколу конопката и милицијата стана поагилна, и така еден ден еден пензионер кај карпош позади зградите си бери боливач (со едни како лимени чешли - сандачиња) а џандаро го гледа и му вика “ОСТАЈ ЈА ДРОГАТА МОРЕ“, ова велат било вистина, али јас само пренесвам пошто не бев сведок на тој настан.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Дигресија: во контекст на моето градење т.е. рушење на стереотипите за металците, Мортишан, те молам да ми го објасниш поимот ентропија. Ако не можеш во долги, нека е во кратки црти друже.

Фала :smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Понизок степен на неуредност и хаотичност во металските кругови, ваљда... Сепак нека си се изјаснит и тој.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Кај металчиштава изгледа е модерно да користиш несекојдневни зборови за да звучат паметно.
Ко Тесаурус се упм.:icon_bigg

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Понизок степен на неуредност и хаотичност во металските кругови, ваљда... Сепак нека си се изјаснит и тој.
Нешо ко демек несечени нокти и коси немиени?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Тој нек ти кажит шо сакаше да изнесит со мислата, јас кажав шо мислам дека сакаше да кажит со „ентропија“.

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Абе се изнасмеав додека гледав што може индиректно да значи ентропија! :pos2:
Во некој контекст, ако правиме муабет за
Понизок степен на неуредност и хаотичност во металските кругови
па можам да кажам дека металците се нај-ниско ентропирани во однос на другите. Најчесто си ги чешлаат косите и си ги сечат ноктите!
Тоест, сакам да кажам дека под поимот ентропија се под разбира хомогеност, нешто исто, неразличитост. Без пронаогање на некоја разлика!
Има понизок степен на ентропија од другите градови.
Сакав да кажам дека во Битола има различност, тоест има што да се види од секој аспект...

Најпросто објаснето и малку ентропија, хехеххехе!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Абе се изнасмеав додека гледав што може индиректно да значи ентропија! :pos2:
Во некој контекст, ако правиме муабет за
па можам да кажам дека металците се нај-ниско ентропирани во однос на другите. Најчесто си ги чешлаат косите и си ги сечат ноктите!
Тоест, сакам да кажам дека под поимот ентропија се под разбира хомогеност, нешто исто, неразличитост. Без пронаогање на некоја разлика!

Сакав да кажам дека во Битола има различност, тоест има што да се види од секој аспект...

Најпросто објаснето и малку ентропија, хехеххехе!
Постои позитивна и негативна ентропија. Ред и неред. Еден систем тежнее кон постигнување на ниво на максимална ентропија - или максимален неред, која како поим физички речено е енергијата која му е потребна на системот за да постигне стабилност (закони на термодинамика).

Човековиот живот е подложен на еден процес на ентропија - тело и негово стареење, распаѓање - максимална ентропија.

Значи, за да неам стереотип дека металците зборуваат нешо шо не знаат, динформирај се пред да употребуваш термин кој е специфичен за разбирање (токму затоа изреагирав; да речеше "конституционализација" во контекст на "барање паркинг простор" немаше да мрднам со прст :) )

:smir:

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Јас си стојам под мојот концепт, и не го менувам тврдењето, а ентропија употребив како нешто исто неразлично! Еднообразно!
А тоа кој како ке свати или ке применува закони на физиката, е многу дискутабилно!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Јас си стојам под мојот концепт, и не го менувам тврдењето, а ентропија употребив како нешто исто неразлично! Еднообразно!
А тоа кој како ке свати или ке применува закони на физиката, е многу дискутабилно!
Kaко ти е ќеиф бе, *дисперзиран примату со еректилни ставови во дисфункционален дискурс*

*според мојот концепт, ова означува тврдоглав но цврст карактер кој не ја чита добрата намера на појаснување на еден специфичен поим, него го држи својот концепт. :smir:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Kaко ти е ќеиф бе, *дисперзиран примату со еректилни ставови во дисфункционален дискурс*
Дал да плачам ил се смеам,
твојот текст не ми кажува...

Член од
17 август 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2

*според мојот концепт, ова означува тврдоглав но цврст карактер кој не ја чита добрата намера на појаснување на еден специфичен поим, него го држи својот концепт. :smir:
Благодарам на комплиментот, ти дисмантлментско торсо, што сака да благо садистички руинира туги кранијали!

Поздрав !

Kajgana Shop

На врв Bottom