Металци и стереотипи и предрасуди за металците

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
NA NERVI MI SE EPTEN KO KE GI VIDAM U PARK SI VIKAM LELE KOGA KE SE TRGNAT OVIE OD TUKA I KE ZEMAT NESO POPAMETNO DA PRAAT SITE TIE METALCI,ROKERI SVE TOA NE MOZAM DA PODNESAM EDNOSTAVNO NA NISTO NE MI LICAT KO KE GI VIDAM CELI U CRNO OBLECENI SO NESREDENI KOSI AUUUUUUUUU KATASTROFA

ццц иди лечи се бе, вие шо слушате срања као турбо фолк и некој си Тиесто кој го сметате за музичар!! нејќам сеа да се фалам, пошо и ја сум металец,али металците ти се најкул луѓе. ова ми го имаат кажано и другари кои не сакаат метал!! така да ние бар личиме на нешо пошо си слушаме супер музика, сите тие срања шо ги кажувате дерења ова она да си ги сочувате за себе оти не е така. металците пејат од душа, не за пари

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Еве нешто интересно за стереотипите за металци. :pos:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Лудо е ова од Пабло :)

U

UnholY

Гостин
И после Јоки ќе си зима за право да коментира дека стереотипите произлегуваат од металците.
Стереотипи за металците имаш колку сакаш. А, стереотипи шо произлегуваат од металците се оние шо се јавуваат кога веќе ќе бидат нападнати, од мејнстримот. Металците не сакаат да бидат негативно критикувани, ни па сакаат да упатуваат критики. Тука сега е во прашање и индивидуалноста, нормално дека и помеѓу металците има такви со стереотипи кон останатите, ама поголемиот дел се онакви какви шо ги преставувам.
Веќе од навредите од типот на секти, сатанисти и не знам ти уште какви стварно ми е преку глава. Наречени се секти поради тоа шо ги поврзуваат со сатанизмот поради имиџот и поради тематиката на оние сатанистичките метал бендови. Само доказ за тоа колку се прости и неписмени, и не за џабе ги нареков проста маса, а Јоки реагираше на тоа.
Како прво немаат основно познавање. Со самото тоа шо сатанизмот го нарекуваат секта само ни покажуваат нам колку се нискобуџетни со мозокот. Сатанизмот нема никаква врска со секта. Сатанизмот е култ.
Нека прочитаат по некоја книга, нека се запознаат со некои основни работи, и најглавно нека се запознаат малку повеќе со она шо го критикуваат за критиките да можат да бидат валидни.
Како може да критикуваш нешто шо не го познаваш.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Si go poshtuem pablo francisko XD dzver tipce :) naj merak mi prai koa jade g... za arnold shvarceNIGER...a bogami zakon e i ova za death metal muzicevo :) ne e tacno ali ..ubava zamisla :)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Абе незнам што да кажам после све овија глупости што ги изначитав!!!
Јас су мсеталец, а немам таков стил, затоа што изгледот не те прави металец, и не ми треба никој да ме знае дека сум металец, јас сум тоа само за себе, ЈАС СУМ МЕТАЛЕЦ ВО ДУША И ТОА МИ Е НАЈВАЖНО!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Абе незнам што да кажам после све овија глупости што ги изначитав!!!
Јас су мсеталец, а немам таков стил, затоа што изгледот не те прави металец, и не ми треба никој да ме знае дека сум металец, јас сум тоа само за себе, ЈАС СУМ МЕТАЛЕЦ ВО ДУША И ТОА МИ Е НАЈВАЖНО!
Sho e so avatarot?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Па како што гледаш бубњар е можеби и свири во некој бенд. И доста со офтопици на темава те молам.
Gleam..ama mislev bubnjar e sam za sebe..nemora nikoj da znae..metalec u dusha taka?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Gleam..ama mislev bubnjar e sam za sebe..nemora nikoj da znae..metalec u dusha taka?
Воопшто не си сфатил. Еве ќе то покажам... Дет метал бенд настапуваат на стадион така, искачаат еден по еден, пеачот ХЦ фаца со долга коса, гитаристот со шилци целиот и килерки, басистот испирсан и истетовиран со 666 на грбот, и следен бубњарот-чоовече со geek-ска фаца и наочари диоптер 8ца, ама најважното са ова човече е дека сака метал, се чуствува како металец ама не го покажува тоа визуелно за сите да знаат или воопшто не се облака така дека изгледа не му се допаѓа тој стил на облекување.
Значи стилот на музиката и стилот на облекување не ги чувствува како едно.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
ццц иди лечи се бе, вие шо слушате срања као турбо фолк и некој си Тиесто кој го сметате за музичар!! нејќам сеа да се фалам, пошо и ја сум металец,али металците ти се најкул луѓе. ова ми го имаат кажано и другари кои не сакаат метал!! така да ние бар личиме на нешо пошо си слушаме супер музика, сите тие срања шо ги кажувате дерења ова она да си ги сочувате за себе оти не е така. металците пејат од душа, не за пари
Музичарите пеат од душа, не за пари.

Тие што се форсираат како металци, пеат за пари или за слава, не од душа.

И сите тие типови на музика и луѓе се измислени од некои луѓе кои им е досадно.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Воопшто не си сфатил. Еве ќе то покажам... Дет метал бенд настапуваат на стадион така, искачаат еден по еден, пеачот ХЦ фаца со долга коса, гитаристот со шилци целиот и килерки, басистот испирсан и истетовиран со 666 на грбот, и следен бубњарот-чоовече со geek-ска фаца и наочари диоптер 8ца, ама најважното са ова човече е дека сака метал, се чуствува како металец ама не го покажува тоа визуелно за сите да знаат или воопшто не се облака така дека изгледа не му се допаѓа тој стил на облекување.
Значи стилот на музиката и стилот на облекување не ги чувствува како едно.
Neznam zaso mi go objasnuvash sevo ova..Deteto rece ubavo deka nesakal nikoj da znae deka e metalec,on si e metalec za nego,metalec u dusha,a od druga strana stava avatar so slika od nego i bubnjevi...Khm..
A nema vrska stilot na muziata i stilot na oblekuvanje :) Slusam metal od 6 godinki i nikad se neam oblakano so martinki se neam nikad shminkano,pirsano,farbano kosa bla bla..
Imav dolga kosa..si se nosev u crno..ali normalno crno be brat..ne so mantili kurci palci..

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Кој има бре мене да ми забрани јас да носам долга коса, црни маици ? Ако му пречи на некому нека иде да се лечи а не да кења :uvo:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
NA NERVI MI SE EPTEN KO KE GI VIDAM U PARK SI VIKAM LELE KOGA KE SE TRGNAT OVIE OD TUKA I KE ZEMAT NESO POPAMETNO DA PRAAT SITE TIE METALCI,ROKERI SVE TOA NE MOZAM DA PODNESAM EDNOSTAVNO NA NISTO NE MI LICAT KO KE GI VIDAM CELI U CRNO OBLECENI SO NESREDENI KOSI AUUUUUUUUU KATASTROFA
Еј, јас баш сакав да правам нешто попаметно, ама не знам што. Можеш да ми препорачаш нешто?

Можеби треба да земеме да играме CS или да се палиме на коли и мобилни...

А ако металците и рокерите не ти личат на ништо, дај твоја слика да видиме на што личиш ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom