Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
хммм... пак ист проблем со графичката... имам 7300гт (од најновите де... уствари овие беа од праисторија)... и на тркачики игри ми вади БСОД... (мото гп,бмв м3,ф1) драјвери мењав,директ Х реинсталирав... шо може да е?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
хммм... пак ист проблем со графичката... имам 7300гт (од најновите де... уствари овие беа од праисторија)... и на тркачики игри ми вади БСОД... (мото гп,бмв м3,ф1) драјвери мењав,директ Х реинсталирав... шо може да е?
Има доста причини за ова...Прво, провери дали имаш вируси во компјутерот, ако имаш исчисти ги, ако не, ок ондак.
Второ, ако уште се дешава ова, иди бекап на све што имаш у компјутерот, и реинсталирај го виндоусот. Ако пак продолжува да се појавува БСОД, тогаш стварно нешто ти е расипано. Може да е хард дискот, или матичната, можеби и графичката. Однеси го на сервис.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Драги форумџии, имам мака голема. Утрово, додека бевме на факултет со цимерите, пукнало парното (радијаторот) до масата на кое беше мојот лаптот (исклучен и со поклопен монитор) и можеби околу 2 часа топлата вода течела врз него. Кога се вратив дома што да видам, цела куќа поплавена, а лаптопот беше добро утопен. Сега го сушам со фен и не знам што да правам, не сум го вклучил се уште. Помагајтееее!! Нов ми е (Acer), го купив минатата година, 405 евра... Дали има шанси да проработи???????? Има ли надеееж?????:pop::pop::pop:
Може ќе ти звучи смешно (а смешно е :) ) ама сепак пробај:

Отвори го лаптопот и стави го ВО ОРИЗ. Цел нека биде во ориз.

Оризот бара многу вода/влажност а и ја одзима влагата (конкретно сега од лаптопот)

Јас вака имам опоравено мобилен, откако се избањав со него во езеро :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Се си работи, само стрелката не мрда.
Пробај извади го и стави го од поново. Стави го во друг слот. После пробај маус со USB, или на крај краева пробај друг маус. А, да, и инсталирај ги сите драјвери за матичната, се наоѓаат на цедето од матичната.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ај ќе пробам со ова, па ќе видам.

Едит: Инсталирав понови драјвери, ама пак исто. Утре ќе пробам со маус на УСБ, па ако е поарно, да купвам таков :)

пробај вака:

Start->Control->Settings->System->Device Manager
провери да не има конфликт меѓу device уредите...

Уште нешто: пробај со друга резолуција.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.671
Поени од реакции
790
Ај и јас да си ја кажам маката :)

Значи, усб-то кога го приклучувам одма бара да биде форматирано т.е. не можам да пристапам до податоците никако, а формат ако направам... кхм кхм...

Е сега, секогаш останува варијанта да го форматирам, па да враќам податоци со некоја Recovery програма, ама прво сакав да видам дали некој имал слична мака ко мојава и дали успеал да се снајде.

Тенк ЈУ

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ај и јас да си ја кажам маката :)

Значи, усб-то кога го приклучувам одма бара да биде форматирано т.е. не можам да пристапам до податоците никако, а формат ако направам... кхм кхм...

Е сега, секогаш останува варијанта да го форматирам, па да враќам податоци со некоја Recovery програма, ама прво сакав да видам дали некој имал слична мака ко мојава и дали успеал да се снајде.

Тенк ЈУ
Можда проблемот е до УСБ-то? Си пробал ли со друго усб? Прави ли вака?

С

Спенсер

Гостин
Има доста причини за ова...Прво, провери дали имаш вируси во компјутерот, ако имаш исчисти ги, ако не, ок ондак.
Второ, ако уште се дешава ова, иди бекап на све што имаш у компјутерот, и реинсталирај го виндоусот. Ако пак продолжува да се појавува БСОД, тогаш стварно нешто ти е расипано. Може да е хард дискот, или матичната, можеби и графичката. Однеси го на сервис.
вируси нема гарант,проверено е и на свежо инсталиран виндоус... така прај година дена,само на тркачкиве игри...

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
вируси нема гарант,проверено е и на свежо инсталиран виндоус... така прај година дена,само на тркачкиве игри...
Нешто не е во ред со некоја компонента од компјутерот. Тоа ти неможеш да го одредиш, така да ти препорачувам да го однесеш на сервис, сепак тие знаат подобро од нас.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Поверојатно е дека му прегрева графичката (ако е пасивно ладена) или може рамот да е во прашање.
memtest, за да види дали е во ред рамот.
Може и да е до напојувањето, старо, не испорачува доволно струја при оптеретување.

С

Спенсер

Гостин
Поверојатно е дека му прегрева графичката (ако е пасивно ладена) или може рамот да е во прашање.
memtest, за да види дали е во ред рамот.
Може и да е до напојувањето, старо, не испорачува доволно струја при оптеретување.
не не,какво прегревање... не прегрева на појаките игри,на цод 4 не прегрева... нема шанси да е тоа... само на тркачкиве игри прај така,и тоа за брзо време,значи нема ни шанси за да загрее... сепак ок,ке видам... старо е пц-во, не ми се исплати да го правам,ако нешто не е во ред..

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.671
Поени од реакции
790
Можда проблемот е до УСБ-то? Си пробал ли со друго усб? Прави ли вака?

Епа проблемот е со УСБ-то, да. Најверојатно пробале да снимат повеќе податоци отколку што му е капацитетот и се има пореметено.
Сега кога пробувам да го отворам ми кажува дека мора да биде форматирано, а при формат знаеме што се дешава...

Муабетот ми беше дали има некој идеја како да го оправам...

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
не не,какво прегревање... не прегрева на појаките игри,на цод 4 не прегрева... нема шанси да е тоа... само на тркачкиве игри прај така,и тоа за брзо време,значи нема ни шанси за да загрее... сепак ок,ке видам... старо е пц-во, не ми се исплати да го правам,ако нешто не е во ред..
Па може да е и графичката, незнам дали оваа графичка има сензор за температура (најверојатно да), пробај прво со тоа, ако најлесно.
riva tuner, симни, отвори monitoring, пушти cod, и види како иде со температурите.
После идеш даље....:icon_lol:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Епа проблемот е со УСБ-то, да. Најверојатно пробале да снимат повеќе податоци отколку што му е капацитетот и се има пореметено.
Сега кога пробувам да го отворам ми кажува дека мора да биде форматирано, а при формат знаеме што се дешава...

Муабетот ми беше дали има некој идеја како да го оправам...
Јас го имам истиов "проблем" веќе година дена со моето старо USB (512 MB).

Кога и да го ставам во било кој компјутер, ми дава одма да го форматирам. Го вадиш од слотот и ОДМА го ставаш пак во истиот, би требало да го отвори како што треба. Ако пак не сака, пак пробај. Ако и сеа не сака, пробувај на други слотови.

Јас вака од втора-трета скоро секогаш ми го чита како што треба. Само малку си играм извади-стави, ама си работи :)

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
пробај вака:

Start->Control->Settings->System->Device Manager
провери да не има конфликт меѓу device уредите...

Уште нешто: пробај со друга резолуција.
Сеа имав отворено во Дивајс Менаџер, не го ни има маусот таму :Ѕ

Kajgana Shop

На врв Bottom