Точкест
I'm Awesome
Од првиот ден кога пуштија соло3 сум корисник....па ај пресметајИзгледа не си доволно корисник на Он.нет да видиш какви заебанции ни приредуваат :nenene:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од првиот ден кога пуштија соло3 сум корисник....па ај пресметајИзгледа не си доволно корисник на Он.нет да видиш какви заебанции ни приредуваат :nenene:
Според моменталните понуди на услуги, можам да замислам како ќе биде ADSL 2 на Он Нет... Ако ADSL-от нивни има цена од 1500 денари со 4 MBit брзина, ќе има 2000-3000+ за ADSL2-ка, што е многу прикладна цена за македонските граѓани и нивниот стандард.
ADSL 2+ - е понуда што ќе биде НЕЗАВИСНА ОД ТЕЛЕКОМ
Сум бил и на Он Нет, и на Мт Нет, и тоа од кога излезе ADSL во Македонија го имам. Така да ги имам видено двата провајдери што се и како се, можам да ти кажам дека се менав на WDSL-от од Он Нет, кој не зависеше од инфраструктурата на Мт Нет за пренос на интернет, цените беа идентични како на тие на Мт Нет. WDSL-от работеше добро првите 2 месеци, но потоа беше тотална катастрофа па се менав пак на Мт Нет.значи пред да почнете со заклучоци да ги разграниите малце работите:
ADSL што го нуди оннет е телекомски , што значи они само го препродаваат,така да некој друг ја диктира цената,
ADSL 2+ - е понуда што ќе биде НЕЗАВИСНА ОД ТЕЛЕКОМ, бидејќи за да добиеш мора да се разврзеш од телеком, значи не зависиш од нив.Така да оннет ќе може да си стави своја цена( не навлегувам која ќе биде таа).
На форумов има многу душебрижници кој што се секогаш незадоволни, кој без разлика дали се на оннет, телеком, кабелски..плачат нон стоп.заклучокот е дека изгледа не е проблемот до провајдерите него до корисниците.
Добро е што сите провајдери во држава не седат и веќе работат на нови технологии,така да очекувам во скоро време да има доста промени на тој план
А сега моментално на кој згодиток сум? На странски можеби? Сум ги пробал и Мт Нет и Он Нет, така да знам што се и двата. А баш ме интересира каква поволна ќе биде таа понуда... Ај да почекаме па ќе видиме, ќе збориме кога ќе излезе.Ама YuZe е изгледа запознаен со сите интернет „згодитоци“ низ светот, само не во Македонија.
Па тоа е поентата. Да почекаме и да збориме кога ќе излезе. А не да се правиме стручњаци пред да излезе. Или светски интернет аналитичар кој тврди дека ова е „научна фантастика“ за Македонија.А сега моментално на кој згодиток сум? На странски можеби? Сум ги пробал и Мт Нет и Он Нет, така да знам што се и двата. А баш ме интересира каква поволна ќе биде таа понуда... Ај да почекаме па ќе видиме, ќе збориме кога ќе излезе.
Од првиот ден кога пуштија соло3 сум корисник....па ај пресметај
Ако не ги напаѓам (како тебе), не значи дека ги бранам. : )Него,не ми е јасно Acid зашто ги браниш (знам зашто,но ипак off the record зашто).
Не ми се дискутира за пакетите, кои сеуште не ги видов никаде официјално наведени. Кога ќе бидат - ќе збориме.блаблаба, блабла бла блабла...
Ваљда зошто колку што разбрав ќе имаш и Онтел број, со неограничени разговори во Онтел мрежата, и со 300 бесплатни минути во T-Home мрежата. Не гледаш причина, или не сакаш да видиш причина?И ќе беше се у ред да не беа тука Кејблтел.
Навистина,имаат декларирано дека после 100 гига се намалува нетот на 512 kpb/s,но кај мене констатно тера со 2 mbp/s,и симињам месечно над 170 гига.
И сето тоа за 1450 ден.
Не глеам причина зашто понудата на он.нет е во било која смисла подобра.
Не лажи!
Како ќе биде независна оваа понуда од телеком кога бакарните жици се на ТЕЛЕКОМ?
Не ги имам видено да се пентраат по бандери, да пуштаат нови жици, да градат централи... Значи пак он.нет ЌЕ ЗАВИСИ ОД ТЕЛЕКОМ. Ќе зависи со бакарот, со централите...
.