Он.нет со нови Solo (adsl) пакети!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
Абе мал милион пати е кажано имате 10 продажни салони во Скопје
Појдете и ќе ви кажат таму ако мене ме лажат ја ве лажам вас

што ако ти кажам дека скенирав со Kaspersky најнова дефиниција и

XOFT SPY SE најнова дефиниција го исчитив компјутерот скрос го исклучив анти вирусот и сите програми чшто црпат од интернет и почнав да мерам и брзина 368 кб/с од серверите на он.Нет а од странски сервери 296 кб/с што ќе кажеш на ова

Катастофа интернет

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
nikola_sk1987 напиша:
Абе мал милион пати е кажано имате 10 продажни салони во Скопје
Појдете и ќе ви кажат таму ако мене ме лажат ја ве лажам вас
(17:53) On.net:SOLO uslugata e bazirana na ADSL tehnologija taka da ke mora da odi preku tel kabel

Мислам дека тука убаво е кажано дека SOLO пакетите користат ADSL технологија која оди преку телефон, додека WADSL нема никаква врска со телефони и е сосема друга технологија

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Деновиве се префрлам на Solo3. Никогаш не сум имала проблеми со нетот (користев wadsl) и не можам да се пожалам. Очекувам ист задоволителен резултат и од овој пакет (ем поефтино ми се фаќа).

Едвај чекам!:vozbud:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А Solо-во со фиксна IP или динамична ќе е?

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Фиксна IP ? Неверувам,најверојатно динамична ... Кој ке ти каже .. ке видиме кога некој ке се пофали дека го има :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Јас сакам да ги имам овие пакети на WADSL ов, генерално сум задоволен, имам пробано и оди 2мбпс на WADSL, и неќам да земам АДСЛ од Онет.

Причина?

- Неќам да плаќам за фиксна линија, а веќе ако морам тогаш ќе земам од МТнет (Онет зема интернет од МТнет)

- брзината се намалува (побезбедно, затоа што кога ќе почнат да се делат пассови на форумов, тешко дека ACID ќе ме заштити со закани кон хакерчињата)

- Онет пакетот 101 со цена и едногодишен договор е скоро колку МТнет 100гб без договор

- WADSL ов ми е супер, задоволен сум и има супер брзина

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
И јас не го мењам вадсл-ов, ќе се растерети кај и да е, и гарант ќе ги зголемат брзините :wink:

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
SOLO 101 е интересна понуда, инаку ADSL е многу постабилен од WADSL , иако јас до сега немам никаков проблем со WADSL и причина повеке да останете на OnNet е да не плаќате пеналичиња

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
SOLO 101 е интересна понуда, инаку ADSL е многу постабилен од WADSL , иако јас до сега немам никаков проблем со WADSL и причина повеке да останете на OnNet е да не плаќате пеналичиња
Нема да биде така, ако така ме зафркнат, тогаш ќе го чекам месецот кога нема да има 98% интернет, а ќе се случи, и ќе раскинам договор.

Нема смисла да ме уценуваат со пенали!

P

Princ

Гостин
Овој месец веќе за 4 дена им отиде 98% за цел месец. Утре комотно можам да раскинам договор. И пенали да ми платат они мене.

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Princ јас не знам какви проблеми имаш ти, Јас имав проблеми при конектирањето но тоа беше пред 3 месци, инаку немам никакви проблеми , имам кваллитетен и стабилен интернет

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.546
Поени од реакции
2.736
bev preska vo prodazniot salon na on net i ja prasuvam vikam da se prefrlam na solo paket mi vika od ponedelnik ke pocnat so toa a losoto e sto imam uste godina i pol od ovoj dogovor so wadl i mi vika plus uste edna godina za solo paketot toa se 2 i pol godini sakam da se znae tie sto se na wadsl da se prefrlat se prefrla i dogovorot sto go imate plus nov drug pozdrav do site

Член од
5 септември 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
bev preska vo prodazniot salon na on net i ja prasuvam vikam da se prefrlam na solo paket mi vika od ponedelnik ke pocnat so toa a losoto e sto imam uste godina i pol od ovoj dogovor so wadl i mi vika plus uste edna godina za solo paketot toa se 2 i pol godini sakam da se znae tie sto se na wadsl da se prefrlat se prefrla i dogovorot sto go imate plus nov drug pozdrav do site
Грешка си 100% затоа што мене ми кажаа дека само се мења договорот со помош на анекс. и толку значи ако склучиш договор за соло пак ќе ти остане уште година ипол

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.204
Поени од реакции
8.297
Princ јас не знам какви проблеми имаш ти, Јас имав проблеми при конектирањето но тоа беше пред 3 месци, инаку немам никакви проблеми , имам кваллитетен и стабилен интернет

:pos2:Морав да се регистрирам толку си ме насмеал што почнав да плачам од смеење....WDSL ти е најтапа интернет што можеле да го измислиле.Ти сигурно си бил од можни 24 часа ..15 минути на интернет штом си имал стабилен и квалитетен како што го кажуваш.После 6 месеци користење и главата што ми пукна од тоа мелодијата што ја пуштаат и коа нема интермец не се јавуваат се кријат ко пички ....
Ти само така си можел да си имал ефикасен wdsl никако другчије 15минути дневно на интермец...

Член од
5 септември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
:pos2:Морав да се регистрирам толку си ме насмеал што почнав да плачам од смеење....WDSL ти е најтапа интернет што можеле да го измислиле.Ти сигурно си бил од можни 24 часа ..15 минути на интернет штом си имал стабилен и квалитетен како што го кажуваш.После 6 месеци користење и главата што ми пукна од тоа мелодијата што ја пуштаат и коа нема интермец не се јавуваат се кријат ко пички ....
Ти само така си можел да си имал ефикасен wdsl никако другчије 15минути дневно на интермец...
ти реков дека последните 3 месеци немам никаков проблем со интернетот а инаку PC-to стои уклучен веќе два месеци само со неколку рестарти така да не знам каде ги најде толку големи падови. Точно дека има падови кога има невреме и сл. но досега немам сретнато некој како тебе што нон стоп плаче колку е незадоволен, па дечко би ти препорачал да си ставиш ADSL од MtNet и скрати си ги твоите а и нашите маки....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom