А1 Македонија (VIP)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
точно така

5-6000 ден???????

во постпејд? уаааааааааау

п.с а тоа кон цела вип 1000 минути е една од најголемите (ако не и најголема) причина зошто го стигаат УАН според бројот на корисници и уште да имаат добар избор на телефони ќе го стигнат и Т Мобиле за брзо време
Да да разликата е 6000 денари, а остај тоа неможе да најдеш телефон во ВИП. А тоа со 1000 мин. може да му користат на оној кој има пријатели на ВИП, и многу брзо се трошат тие 1000 минути секој ден да зборуваш по 33 минути (сепак не се малку, солидно).

зборувам поединечно пример се земам самиот немам никој на кој би можел да ги трошам тие 1000 минути во ВИП, е сега не ми се исплаќаше да земам телефон од ВИП да платам 20000 денари, кој истиот телефон во Т-мобиле е 14000 денари. ( не викам дека Т-мобиле се цвеќе за мирисање, ама сепак имаат пософтицирана технологија на предаватели и поквалитетен разговор).

--- надополнето ---

Aбе со тие телефони, еднаш се купува телефон на неколку години, поважна е услугата во текот на тие години.
Што ако на некој не му е важна услугата во текот на тие години, и од другите оператори иста е минутата за разговор, пример јас немам каде да ги трошам тие 1000 минути, па не се малку 6000 денари да ги лупнам во ВИП. Со тие 6000 денари ќе си зборам од Т-Мобиле ќе си плаќам претплата. (кога би зборувале за купување телефон), повеќето склучуваат договор на 24 месеци за поефтин телефон.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Eпа некој го носи телефонот за да збори, некој за да глеа сат.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Неделна опција – 500 бесплатни минути за цена од 79 денари, валидни 7 дена
Ццц а на Т-мобиле за 200 денари имаш 400 минути цел месец и тоа само еднаш. Колку само се заштедува на Вип.

V

Viktor g

Гостин
Што мислите да се префрлам во вип со истиот број многу ми е скапо на т - мобиле

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Префрлајсе доколку имаш пријатели на ВИП. Се исплаќа.

V

Viktor g

Гостин
Префрлајсе доколку имаш пријатели на ВИП. Се исплаќа.
Абе повеќето се т-мобиле ама и во нивна мрежа најефтина тарифа е 8,5 ден/мин односно 11ден кон други мрежи , а колку што знам на вип е околу 6 денари со сите

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Абе повеќето се т-мобиле ама и во нивна мрежа најефтина тарифа е 8,5 ден/мин односно 11ден кон други мрежи , а колку што знам на вип е околу 6 денари со сите
Ти си значи Relax, Префрли се на Flex нема воспоставување повик и претплата од 300 ден минута е 6,9 денари кон сите оператори или од 600 ден претплата 6,1 денар минута кон сите оператори.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ама во Вип ти е 5,9ден првата минута, а следните минути ти се по 2,5 кон сите оператори и фиксни и мобилни и дење и ноќе

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Ама во Вип ти е 5,9ден првата минута, а следните минути ти се по 2,5 кон сите оператори и фиксни и мобилни и дење и ноќе
И во тмобиле е 6,1 ден дење и ноќе кон сите мобилни и фиксни оператори, а од кај ти е измислено ова 2,5ден после првата минута кон сите оператори и фиксни кога нигде не е наведено во ВИП.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И во тмобиле е 6,1 ден дење и ноќе кон сите мобилни и фиксни оператори, а од кај ти е измислено ова 2,5ден после првата минута кон сите оператори и фиксни кога нигде не е наведено во ВИП.
Јас ја користам таа тарифа, ама припејд.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Јас ја користам таа тарифа, ама припејд.
Добро, мислев зборуваш за пост пејд, и во тмобиле имаат таква опција со дополнување од 150 ден може да зборуваш за 1 ден минута и 4 денари воспоставување повик.

Гледано горе долу за нијанса ВИП се поефтини, а тмобиле користат пософтицирана опрема затоа и се поскапи. Ко ќе видиш на ВИП за да напрајш салам муабет наместо една треба да потрошиш 7 минути, со прекини.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
шефе... се дискутира цело време за пост пејд а не припејд... и првата минута не ти е толку туку си имаш ти 2,5 денари минута а имаш екстра цена за поврзување, нешто што не се наплаќа во постпејд... а во суштина ретко кој разговор ми тера подолго од 1-2 минути, така да тоа е тоа..

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Добро, мислев зборуваш за пост пејд, и во тмобиле имаат таква опција со дополнување од 150 ден може да зборуваш за 1 ден минута и 4 денари воспоставување повик.

Гледано горе долу за нијанса ВИП се поефтини, а тмобиле користат пософтицирана опрема затоа и се поскапи. Ко ќе видиш на ВИП на за да напрајш салам муабет наместо една треба да потрошиш 7 минути, со прекини.
Kaква нијанса човече да дополниш олку толку, нормална тарифа си е во Вип таа, немој да кажуваш глупости, си зборел некогаш со вип? Ако не ти се нудам да ти даам телефонов да позбориш да видиш дали има прекини.
Безсмислено е да се трудиш да докажеш дека ТШит е подобар од вип во моментов. Вип е во подем и се дефинитвно најефтин оператор моментално.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Ти си значи Relax, Префрли се на Flex нема воспоставување повик и претплата од 300 ден минута е 6,9 денари кон сите оператори или од 600 ден претплата 6,1 денар минута кон сите оператори.
Е тоа ме нервира кај Т-Mobile, земи онаква тарифа,стави онолку пари и збори за XXX денари во првата минута само за викенд по 23H на третата недела од полната месечина...
Мене ми треба една цена за се...

Kajgana Shop

На врв Bottom