А да не ти се кодирани тебе сите телефони да работат само на T-Mobile или One?:smir:Ми дадоа нов неотпакуван POSTPAID број на VIP (значи претходно користев друг), го пробав на 5 мобилни и на сите ми го јавува истото:
SIM VERIFICATION FAILED
Пробав со автоматски/мануелно бирање на мрежа, јок.
Некој да имал ваков сличен проблем и/или решение?
Прочитај ме пак:А да не ти се кодирани тебе сите телефони да работат само на T-Mobile или One?:smir:
Ми дадоа нов неотпакуван POSTPAID број на VIP (значи претходно користев друг), го пробав на 5 мобилни и на сите ми го јавува истото:
SIM VERIFICATION FAILED
Епа тогаш проблемот е со SIM-от. Врати им ја и земи нова.Прочитај ме пак:
До пред 15 мин. користев VIP без проблем, а и тој ми го дадоа нов неотпакуван пред 5 месеци. Сега кај и да ја ставам сим картичкава ми вика (поточно):
SIM CARD REGISTRATION FAILED
СИМ-от е заебан. Оди во салон да ти дадат друг (а претходно нека го тестираат на нивни машини за да се потврди нечинењето)Ми дадоа нов неотпакуван POSTPAID број на VIP (значи претходно користев друг), го пробав на 5 мобилни и на сите ми го јавува истото:
SIM VERIFICATION FAILED
Уште е така?Крадат кога уклучуваш 200 за 1000.Ти бара смс ти зема пари и ти вели :Серверот не е во ред пробајте подоцна повторно.Апашлук!
Сите се исти,арамии,баш како влада)
Епа тогаш проблемот е со SIM-от. Врати им ја и земи нова.![]()
Ја пробав SIM картичката на уште 9 други телефони.... на 9тиот се уклучи како ништо да не билоСИМ-от е заебан. Оди во салон да ти дадат друг (а претходно нека го тестираат на нивни машини за да се потврди нечинењето)![]()
WTF? А провери да не е некоја alien infected SIM картичка што вака ти направи? :pos2::pos2::pos2::pos2:Ја пробав SIM картичката на уште 9 други телефони.... на 9тиот се уклучи како ништо да не било
Сега работи сегде![]()
Е ајде де, ЊТФ!WTF? А провери да не е некоја alien infected SIM картичка што вака ти направи? :pos2::pos2::pos2::pos2:
Ми дадоа 10 денари бонус.
ФАЛА ЕЈ :pos2:
Уште е така?
10 % од кредитот ти даваат од вчераКако бе??? И ја сакам![]()
Значи ставаш 100 добиваш 110, 200 добиваш 220 итн...10 % од кредитот ти даваат од вчера
Надополни и добиј 10% бонус кредит со Vip Припејд
Надополни ја твојата сметка и подготви се за долги разговори! Со користење на е-ваучер имаш можност брзо и едноставно да надополниш кредит во износот што тебе ти одговара, од 100 до 5000 ден. во сите Vip центри, партнерски продавници, банкомати, киосци, како и на нашата веб страна > http://www.vip.mk/cm/prepaid/recharge/index.php
Плус сега со секое електронско надополнување добиваш и 10% бонус на дополнетата сума!
Абе Т Мобајл ти земаат ДДв на кредитот, и на повиците после пак ДДв ти земаат.Значи ставаш 100 добиваш 110, 200 добиваш 220 итн...
Оу јеа закон...
За разлика пак од Т- мобиле кој им зимаат ддв кога надополнуваат сметка и место 100ден да имаат колку што надополниле они имаат 80 ден така нешо лелеле..![]()
не бе, земаат само на кредит. со тоа плаќаш ддв после си е без ддв повикот(веќе ти е платено) така јас знам.Абе Т Мобајл ти земаат ДДв на кредитот, и на повиците после пак ДДв ти земаат.
Али на крај месец ми даваа негде 100 денари бонус. Овде помалце.