А1 Македонија (VIP)

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.754
Поени од реакции
1.023
Одлично е шо влезе и трет мобилен оператор и според ова шо го нудат се поефтини од веќе постоечките 2 оператори...едино не им чини шо се тарифира на минута...јас сум на Космофон и засега не мислам да се префрлам на VIP бидејќи сигурен сум дека и Космофон и Т-Мобиле ќе ги намалат цените на импулсите после ова ( ако не друго барем почетниот интервал е 20 сек. и потоа се тарифира на секунда )...се надевам дека поефтинувањето на импулсите кај Космофон и Т-Мобиле ќе се случи многу брзо ( сакале неќеле ќе мораат да ги намалат )

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
ne, stvarno ne mi e jasno,zosto u srbija e 3,6 denari minuta so 1,9 denari sms,a kaj nas duplo???
sto,nie imame duplo bolji standard od niv ili sme duplo poise mutavi??!
A plus ova im bile kao promotivni, a posle poskapi ke bile.
ja kao korisnik na cosmofon pripeid ne gleam nesto tolku spektakularno da otidam u VIP.
Plus cekajte da vidime koj ke bidat tarifite na t-mobile i cosmofon kon VIP.
Ako bidat skupi,covece nikoj nema da vrti kon vip,sve titki ke pustaat.A fakt e deka sea so ova biznis tarifite,na mvr,arm,carina,pozarna..milion luge zemaa postpeidi od tmobile i cosmofon biznis.
neli nekoj spomna odzemanje licenca...ili samo si digase cena
Кој да им земе лиценца бе оноа министерче селанче? :pos2: Си го купиле со едно телефонче, нема зимање на лиценца и НЕМА ПОЕВТИНИ МУАБЕТИ. Во Македонија само арамии доаѓаат нешто да дрпнат, не да сторат добро за нас.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Eve kakvi kje bidat cenite po "promotivniot period" kaj novite lopuzhi (ovojpat avstriski)
Povici od 08:00 do 20:00 kje chinat 13 denari / minuta, a od 20:00 do 08:00 kje chinat 3.66 denari / minuta. Vnimavajte!!! Tarifiranjeto e na 60 sekindi! SMS kje ve chini 5.78 denari / poraka!
Nekoj ushte misli deka vovedoa konkurencija vo mobilnata telefonija i deka kje ima smaluvanja na cenite kaj cosmofon i T-mobile? :nenene: Nema od prosta prichina shto so vakvi ceni prvite 30 sekundi razgovor vi se seushte poevtini kaj Cosmofon (12.74 denari). Nekoj e seushte zainteresiran za promena na opratorot? Me interesira dali onoa selanche / ministerche kje im ja zeme licencata na avstrijanskive banditi kako sho se kurcheshe? :vozbud: :pos2:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Ако споредиме сличен пакет од Т-мобиле кој тарифира после првата минута, тоа е пр. Моби Хит

Тој е 14 денари (ако титнеш и те фатат, отидоа 14 денари).
Во евтина тарифа е 6, ноќна 3.

Во споредба со него, овај е 9 стално.

Ако сакаш да го користиш во работно време телефонот и правиш повеќе од минута разговор, поисплатлив ти е ВИП.

Ако спиеш до 14:00, се будиш до 20:00 и правиш муабети после 22:00 поисплатлив ти е Т-мобиле.
:smir:

ЕДИТ: Ако правиш муабет до 20 секунди („Ж`т д`г в`к...“ <= 20 сек), поисплатлив ти е било кој друг пакет што тарифира на секунда од 0.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Ништо и од овој третиот оператор.
Како прво, ме иритира зашто кај Србите е поевтино отколку кај нас.
Како второ, ме иритира зашто викаат дека е 7,7 денари кога е 9,09.
Како трето, земав број од кај нив, ама ако не ги пуштат цените после промотивниот период (а не верувам дека ќе ги пуштат - напротив, мислам дека ќе ги зголемат) ваучер од кај нив не зимам се додека не престанат да не прават будали.
Четврто, ако се земат повеќе аспекти у обзир (тарифирање, цена на телефони, понуда, времетраење на ваучери... да не набројувам понатака) Т-Мобиле останува најдобар - плус како што најавија две нови уште поповолни припејд тарифи, ја останувам на Т-Мобиле

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ништо и од овој третиот оператор.
Како прво, ме иритира зашто кај Србите е поевтино отколку кај нас.
Како трето, земав број од кај нив, ама ако не ги пуштат цените после промотивниот период (а не верувам дека ќе ги пуштат - напротив, мислам дека ќе ги зголемат) ваучер од кај нив не зимам се додека не престанат да не прават будали.
Четврто, ако се земат повеќе аспекти у обзир (тарифирање, цена на телефони, понуда, времетраење на ваучери... да не набројувам понатака) Т-Мобиле останува најдобар - плус како што најавија две нови уште поповолни припејд тарифи, ја останувам на Т-Мобиле
и јас останувам на т-мобиле бидејќи не понудија којзнае што овие,најмногу ме разочара гпрс 60ден/мб???????????????:nenene::nenene::nenene:
а инаку промотивнава понуда им трае до 21 10 2007 а после тоа...

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
ако не ги пуштат цените после промотивниот период (а не верувам дека ќе ги пуштат - напротив, мислам дека ќе ги зголемат) ваучер од кај нив не зимам се додека не престанат да не прават будали.
Дете не само шо нема да ги намалат туку и ќе ги зголемат цените. По “Промотивниот“ до 21,10,2007 следува т.н “Основен кориснички пакет“ во кој цените ќе бидат оние кои ги наведов претходно. 13 денари / минута и 5,8 денари / СМС. Тарифирањето ќе биде на 60 секунди. Повеќе за цените на овој линк:
http://www.vipoperator.com.mk/cm/offer/prepaid/pptariffs/speacial/prices/index.php

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
„Направете го Вашиот прв повик најдоцна до 21.10.2007 и активирајте ја Промотивната Припејд тарифа која ќе можете да ја користите неограничен период. Доколку не ја активирате Вашата SIM каритчка до 21.10.2007 Vip ќе ви распредели друг тарифен план на Вашата SIM картичка кој во моментот е активен.“

Овде

Јас веќе ја активирав (направив повик), така да според ова, јас ќе си ја имам оваа тарифа за стално.

И на мобимак е пример 14 денари па ти плаќаш ДДВ на тоа, а цената не е таа што секаде ја рекламираат.
И АДСЛ рекламираат на таа финта.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
а, колку се цените на мобилните телефони ? :)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Абе да им се плукнам у педерите......па како може бе......:nerv:

Мора да се упати апел до највисоките инситуции,кој што ќе треба да изгласаат закон за санкции против злоупотребувачки и нерално прикажување на цени од кој понатаму нормално ќе страдаат корисниците.

Значи секаде каде што ќе видите цена а до неа *(ѕвездичка) баталете оти тоа значи дека пак со ддв ќе дојде до истата цена од која сте сакале да избегате....

Со овие ѕвездички и цени без внесен ддв ми створија аверзија спрема секаков маркетиншки и пропаганден материјал...:violent1:

па вие мислете сега дали и кога ќе биде поволното да менувате оператор....
:tapp:

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
И на мобимак е пример 14 денари па ти плаќаш ДДВ на тоа, а цената не е таа што секаде ја рекламираат.
И АДСЛ рекламираат на таа финта.
Друже, 14 денари е, ама со платен ДДВ. Го плаќаш ДДВ при купувањето на картичката или пак, ако надополнуваш со еВаучери одма ти го зема ДДВ (пр. ставаш ваучер од 100 - добиваш 87 или така нешто) - и си завршил со ДДВ. Знаеш дека ако пишува дека е 14, после минута разговор ти остануваат 14 денари помалку, така?

п.с. на која реклама од ВИП си видел дека цената од 7,7 е без ДДВ?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Друже, 14 денари е, ама со платен ДДВ. Го плаќаш ДДВ при купувањето на картичката или пак
Не е со платен ДДВ.

ДДВ-то го плаќаш башка, купуваш пример ваучер од 500 и доплаќаш и плус ДДВ. Тоа што тие на ваучерот ти е без ДДВ. Значи, тарифа по минута разговор не е со платен ДДВ. 14 +ДДВ.

Ти одзема 14 од ваучерот пошто ДДВ-то си го платил башка.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Друже, 14 денари е, ама со платен ДДВ. Го плаќаш ДДВ при купувањето на картичката или пак, ако надополнуваш со еВаучери одма ти го зема ДДВ (пр. ставаш ваучер од 100 - добиваш 87 или така нешто) - и си завршил со ДДВ. Знаеш дека ако пишува дека е 14, после минута разговор ти остануваат 14 денари помалку, така?

п.с. на која реклама од ВИП си видел дека цената од 7,7 е без ДДВ?
го пишува најдолу со ептен ситни букви поситни и од овие:Р
и плус стои цела секунда:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom