Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Ama ova e drugo so grafickata ne ja prepoznavat sistemov windows 7 i mi pisit deka e 256.Toa ne se preku Google Talk,barat nesto dr ama ne znam.:toe:
Пробај стај му Убунту, заедно со 7цата, и напрај уше еден јузер, и еден нека работи на 7ца а друг на Убунту, и коа ке ти се игра, за да ја искористиш графичката префрли се на Убунту...

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ama ova e drugo so grafickata ne ja prepoznavat sistemov windows 7 i mi pisit deka e 256.Toa ne se preku Google Talk,barat nesto dr ama ne znam.:toe:
Епа кога купуваш оригинал Windows така е.

/sarcasm

Земи доунлоадири си некоја официјална MSDN или Technet верзија, ќе ти биде океј и графичката и се друго. Си земал некоја кракнета од not-even-god-knows-who верзија, најнормално дека ќе имаш проблеми.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ne e original kolku so znam jas mi go kopia na cd ama aku klam ubuntu vo d a vo c da imam win 7 to lesna rabota e ama kaj mozit na ubuntu gt a ne go znam jas mn nego ednas za proba go kladov samo ama tezok e.Koga bev kaj eden drugar jas mu ggo preinstalirav vista i kaj nego se namale 256 ka ,setne go odnese vo mmsoft i mu ja napre grafickata 512 ama imase edna programa nekako sif se vikase i ikona imase kako lo of na xp.Koga ke ojs vo nejze pisese sve za kompjuterot kolku ti e jak svem,ako mozit nekoj da mi kazit kaj da ja najdam ta programa mozit e ta so trebit za da go napram 512 mb
:nesvest:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
дали од некаде може да се набави Asus Maximus II GENE?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Рикна компјутерот.
Кога го уклучуваш, кулерот од напојувањето, процесорот и графичката работи...
ама го нема она почетно тиииит
и понатака нема ништо.
Екранот си е постојано црн...
мртва тишина :)
чаре ?

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Рикна компјутерот.
Кога го уклучуваш, кулерот од напојувањето, процесорот и графичката работи...
ама го нема она почетно тиииит
и понатака нема ништо.
Екранот си е постојано црн...
мртва тишина :)
чаре ?
отвори и намести рам,графичка или некој кабел може да се мрднал, напојувањето штом работи,сигурно не е изгорено

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Го извадив рамот и го вратив, графичката не знам што да и напраам ?
Кулерот од процесорот го извадив го исчистив и го вратив, премногу прашина имаше...ама пак не работи ништо

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Го извадив рамот и го вратив, графичката не знам што да и напраам ?
Кулерот од процесорот го извадив го исчистив и го вратив, премногу прашина имаше...ама пак не работи ништо
Izvadija baterijata od plocata na edno 10sec. i posle pak stavija i ke proraboti bi trebalo :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Го направив и тоа :) :) :)
Него успеав да го уклучам на следниов начин... го уклучив го држев копчето за уклучување стиснато, го изгасив директ од струја ама уште го држев копчето и го вратив во струја после 30 секунди и се уклучи. Ама сега сам си прави рестарт после некои 10 минути

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Него успеав да го уклучам на следниов начин... го уклучив го држев копчето за уклучување стиснато, го изгасив директ од струја ама уште го држев копчето и го вратив во струја после 30 секунди и се уклучи. Ама сега сам си прави рестарт после некои 10 минути
Прегрева. Ти велиш си го исчистил кулерот. Ама дали стави нова термичка паста.

Да ти кажам постапка за чистење, што си направил си направил, што не, направи го.

Го исклучуваш од струја, ги вадиш сите кабли, го отвораш од двете страни.
Вадиш кулер од процесор, рам и графичка. Настрана ја чистиш цела прашина од графичката ,од ладилникот од процесорот и од рамот.
Користи меко четче, дувај, или пробај дури и со фен.
Ако е потребно, извади ја и напојната и исчисти ја прашината со дување.
Нормално кога дуваш со уста мижи и затни го носот.
Внатре во куќиштето прво издувај, после со правосмукалка помини.
Откако мислиш дека прашината е доволно зачистена (цела прачина неможе да се исчисти, нормално) земи салфета/мармче/туалетна и добро избриши ја старата термичка паста од процесорот и ладилникот. По можност користи изопропил алкохол кога јачистиш пастата. Стави нова. Стави минимална количина (колку една помала капка вода), пастата треба да ги покрија микроскопските празнини а не да се направи цел слој меѓу ладилникот и процесорот.
Склопи се назад.
пуштај

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Го имав и јас итстиот проблем и ставив нов биос и сега све е ок .

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Проблем со големината на апликациите!

Имам проблем со големината на апликациите: од десктопот, иконите на него. контрол панел, мај компјутер, ама се’ е зголемено. Незнам нешто инсталирав па деинсталирав и се’ зафркна. Може ли некако да ми помогне некој како да се среди оваа работа. Пробав преку контрол панел-дисплеј но таму не реагира. :toe: И на мозила кога идам се енормно зголемено

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ова е софтверски, не хардверски. Што си го ставил овде.

Прво води да не ја имаш намалено резолуцијата на 800x600. Врати ја на таа што одговара на монитрот.
После види DPI да не е зголемено.
Kaj XP оди таму кај што се менува резолуција>Advanced горе избери јазиче (таб) General и ако е 120 избери 96. еве со слики
На виста оди Personalize и лево има за менување на ДПИ. со слики

Член од
27 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Погрешив во врска со местото за темава, имаш право, Еве баш сега видов во displej-setings-scren resolution (640 bu 480)-не ми дозволува да поместам никако-pa advanced-monitor-пишува дека е по дифолт и пропертис ми се исклучени, едноставно не ги дава (посивено). незнам како да го решам проблемот. Windows XP home. pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom