Чедоморство - Македонец убил три свои деца

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во земја каде се зголемува платата на администрацијата и пензијата на пензионерите,во земја каде социјалната помош може да биде и 150 денари од човек месечно,се разбира дека се можни и вакви грозоморни чинови:

-Со јаже веднаш по породувањето на неговата сопруга Весна, Слаѓан минатата година задавил уште едно негово чедо. Двете бебиња прво ги закопувал во дворот, потоа ги преместувал 300 метри подалеку, во близина на бавча.
Чедоморството се случувало со знаење на потесното семејство.
„Што ме прашуваш мене, што да кажам?“, рече дедото на убиените деца.
40-годишната Весна, мајка на десет деца, против која полицијата покрена кривична пријава, а судот поради недостиг на докази за соучество привремено ја ослободи од притвор, според соседите, ретко излегувала од домот на 12-членото семејство.
Весна се породила во куќата, од каде соседите слушале бебешки плач. Знаеле оти има новороденче на кое потоа му се губи трагата. Ова го пријавиле во полиција. Првично се сомневале дека децата се посинуваат нелегално.
По распитот во светиниколската полиција, таткото убиец го посочил местото каде го погребал последното дете. Ископувајќи го распаднатото тело, полицијата случајно го открила и другиот скелет на новороденче погребано минатата година.
Кај истражните органи денес се постави и дилемата дали расветлувањето на случајот побројно чедоморство кај семејството Петковски ќе значи расветлување на други застарени случаи на убиство на сопствената рожба во Светиниколско.
Не се работи за две, туку за три убиени бебиња во семејството Петковски, велат жителите на Пеширово. Некои од нив сведочат и за други случаи на чедоморство во овој крај.
„Од старо време, ама тоа е друг случај. Одела со некој, останала бремена, го породила, го удавила и го однесла на турските гробишта, го закопала“, изјави жител на с.Пеширово.
Јавна осуда и сожалување предизвика овој случај кај соседите во Пеширово. Велат дека со 1.900 денари преживувало 12-члено семејство.
„Мирни се. Не сме имале лошо ни од децата, ни од постарите“, вели жителка на с.Пеширово.
Светиниколскиот Центар за социјални работи и во овој случај постапувал според законски одредената парична помош. Ретките посети на теренот не можеле да утврдат дали и кога треба да се делува превентивно и како треба да се влијае на планирањето на семејството.

Член од
20 февруари 2007
Мислења
267
Поени од реакции
0
A be ludi ima navsjakade.Skoro v Germanija imashe slichen sluchaj (mislja sega vrvi deloto) i majkata ne beshe bedna.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе има луди ама овој има и 10 деца кој ги прехранува со по 2-3 евра месечно.Инаку сигурно не би ги убил.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кондомите се поевтини...
Никој не го терал бе да го ебам 10 деца да нареди. После државата му била крива, дај бе немој така трагично да ги поставуваш темите, стварно не е коректно. Претеруваш во многу наврати. Од глушец правиш стаорец

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кондомите се поевтини...
Никој не го терал бе да го ебам 10 деца да нареди. После државата му била крива, дај бе немој така трагично да ги поставуваш темите, стварно не е коректно. Претеруваш во многу наврати. Од глушец правиш стаорец

Е арно бе,да беа Албанци ќе креневте востание.!

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Gluposti naslovot e ziva glupost ako ima eden slucaj ne znaci deka e golem problem ili deka sekoj 2covek toa go pravi..

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се зборува дека примерите зачестиле особено во последниот период низ тој регион.:(

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не е проблемот во кондомите проблемот е во немањето совест, прават по 10 деца па ги праќаат по сефаморите да просат.
За да се реши обој проблемот најпрвин треба да се подобри стандардот , а после треба да се работи на менување на свеста.

N

n/a

Гостин
ABC e Gebels za takvi raboti...
Rekov jas...bi go vrabotil u firma kaj mene da im vrti i da im dosagja na dolznici...
od muva slon pravi....
site do eden so blutkav izraz na lice ke platat samo i samo ovoj da ne gi maltretira vise.:pos2: :pos2: :pos2:
Samo neznam dali ke imam dovolno da go platam...i ne sum siguren deka po navika nema da saka i mene da mi go zagorcuva zivotot!
On ti e na princip...edno edno...ama vredno!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мислиш до семафорите е проблемот?Па таму каде што живеат нема семафори.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Тоа се поединечни случаи, кои никако неможе да се подведат како под насловот.
А самиот чин е грозен... Ми се гади од такви сторители на кривични дела.
Па ако немаш пари толкаво семејство да гледаш, истечи го надвор, мамата!!! На идиотов секој секс му бил рамен на дете...
И таа невеста му, глупача!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC e Gebels za takvi raboti...
Rekov jas...bi go vrabotil u firma kaj mene da im vrti i da im dosagja na dolznici...
od muva slon pravi....
site do eden so blutkava faca ke platat samo i samo ovoj da ne gi maltretira vise.:pos2: :pos2: :pos2:
Samo neznam dali ke imam dovolno da go platam...i ne sum siguren deka po navika nema da saka i mene da mi go zagorcuva zivotot!
On ti e na princip...edno edno...ama vredno!
Па како бе ќе го рушиме с-рамковниот договор,со кондоми?

П.С.: Ова важи и за Струмикс

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кој ти курац рамковен договор, со случајов?

П.С , албанците друже и по 13 деца праеле, ниедно не убивале, сите до последно у туѓина ги праќале. Како што даде предлог и Струмикс. Не мешај баби и жаби. Дискутирај за случајов, не за рамковен.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па како бе ќе го рушиме с-рамковниот договор,со кондоми?

П.С.: Ова важи и за Струмикс
Ти дечко озбилен си? Или ова е шега сепак?
Да немам на пр. леб да јадам а да направам еден фудбалски тим?
Поарно ќе имам едно дете, ама ќе живее среќен живот.
Инаку, немојте да мислите дека човекот од арно си убивал децата. Дури и ми се чини дека е и малку повеќе психички пореметен!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кој ти курац рамковен договор, со случајов?

П.С , албанците друже и по 13 деца праеле, ниедно не убивале, сите до последно у туѓина ги праќале. Како што даде предлог и Струмикс. Не мешај баби и жаби. Дискутирај за случајов, не за рамковен.
Или барале поголема социјална помош од државата,а во никој случај струја и други давачки никако не плаќале па токму затоа и по 13 ги правеле.

А с-рамковниот ќе го срушиме само со наталитет,ама можеби тогаш ќе го ревидираат и за 1% од другите.

Kajgana Shop

На врв Bottom