B
Borg_Drone
Гостин
Види другар постојат повеќе причини зошто тие не ги малтретирале....Ко прво, си работел значи во стара чаршија, треба да си запознаен со Вера шивачката, Коле кондураџијата, тој стариот казанџија, кој е воедно единствениот казанџија, Дејан со земјоделскиот дуќан на самиот влез на Белградска...
Да продолжам да набројам?
Ако мене се обидеш да ми докажеш како е ситуацијата на стара чаршија, тоБ, бравос шо да ти кажам друго. Иди прашај ти тие што ти ги набројав како преживуваат, и дали некој намерно ги малтретира, или им прават тоа што ти го правеле тебе.
Со оглед на тоа дека на стара чаршија има еден куп македонци, а од сите нив само тебе те реметеле, друже не ќе да било до националност...јеби га, ама вистина.
Нема да напоменам зошто, али јас кажувам само како е и што е ,и верувај дека е така, еве мене не ми верувај за ова ако сакаш, но прашај други македонци што работеле на Чаршија......некои новодојденци на пример???
Инаку тие личности што ги спомна.....
Јас не ги знам али, мајка ми ги знае и ги спомнав овие личности..зошто јас работев таму 3 месеци...јас само го знаев оној што продава крзно на Чаршија и тој е македонец....фин човек е......
А ако сега фатам да ти објаснам зошто мене ме малтретирале а тие не ги малтретираат, ќе треба да откривам податоци лични и.т.н.
И не би сакал некој од форумов да ги прочита моите лични податоци
И тука не разговараме за преживувањето, сите знаеме како се живее денеска во Македонија со македонската плата..
Инаку имам и другари албанци од Бит Пазар....некои што работеа тука во рестораните...
П.С.
Инаку да не било до националноста, тогаш и македончето ќе вееше без проблем македонско знаме во неделата кога беше прославата на плоштадот на Скендербег??
Или???