Што за Албанците значи соживот?

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
od moeto dosegasno iskustvo ZA ZAL sfativ deka za sozivot so Albancite edinstveno resenie e ova: (iako sakam da e poinaku )

[media]http://www.rcnv.org/rcnv/archives/2004/anti-wall/wall%20at%20qalqilya%20(PENGON--%20Anti-Apartheid%20Wall%20Campaign).jpeg[/media]
кај е ова жити се/? богами лудо ама реалано вистинито.:toe:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
паметни паметни евреи.:pos2: Нема друго чаре.За мене најубав варијанта е да населат некое место во америка, итака толку се сакат па нека им дадат некој дел во мохаве:smir: итака ненаселено .Ем волкот сит ем овците на број:smir: год блас америка:pos2:

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Ja mislam da im ja dademe mesecinata. I taka im e simbol na verata, a bashka ima mesto za milijarda golemi albanii.

B

Borg_Drone

Гостин

Јас сум млада девојчица и живеам у Чаир. Мислиш дека нешто ми фали?

Абе тебе не ти фали ништо, ама сака да ти каже дека тие региони таму опасно е да се живее..и дека животот ти е ставен на ризик...
Еве мајка ми работеше на Бит Пазар во едно ресторанче во Чаршија.И така на сред бел ден додека она си работеше, дојдоа мафијашишта со БМВ-ња и со мерцедеси, и фатија да се пукаат со едни други што седеа во соседниот ресторан...
Мајка ми можеше да загине таму, тоа место е Див Запад..

Друга случка после неколку месеци, мајка ми чека автобус на автобуската станица, кај МНТ, и кога го фати автобусот , кога стигна дома даваа одма на вести како рокнала бомба во контењерот што бил на таа автобуска.....
Баш на истото место каде што чекала мајка ми автобус...
Да не кажам, какви дивтари има по таа населба........
Има уште случки за кажување, ама ова е само пример....

И Рајмз..

Еве и јас ќе ти кажам нешто..
И јас сум работел на Бит Пазар во едно дуќанче, и знаеш ли ти на мене што ми правеа албанците....???
Ме провоцираа, а не смеев да им писнам, не оти што се плашев туку знам дека тоа го правеа НАМЕРНО за да се зарчкам со нив...и да ме фатат да ме претепаат(а јас бев единствениот македонец во околината, и знам дека ништо не смеам да направам, морам да ќутам и да голтам...)....
А ако се жалам на полицијата, полицаецот албанец што мислиш што ќе направи????
Ништо бе бате, ама баш ништо нема да направи....
Еден другар исто така отишол на тоа местото каде што се продаваат стари книги..
И носел со себе 1000 денари за да купи книги што му требале за во школо, и му дошол еден албанец, му удрил бокс, и му извадил НОЖ.....
И му рекол, ако не ми ги дадеш парите, има да те заколам.....и овој уплашен, му ги дал парите.....а и подобро да му ги дал, од кај знае каква будала е тој, зошто па да ризикува за 1000 денари, да го загуби животот.
Значи соживот помеѓу албанецот и македонецот никогаш нема да има......
Има исклучоци не викам не, ама и тие ќе си го покажат лицето порано или подоцна..
Значи сите сте исти....не викам дека нешто македонците се подобри од вас, ама за разлика од вас....ние сме каде каде подобри за некои работи....

Па човеку види на телевизија што даваат на вести..
П.Р.

Албанец убил друг албанец зошто овој убиениот му должел пари..
Роднинска пресметка во албанска фамилија..
Секоја вест на телевизија за некое убиство , мора да е поврзана со албанец...

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Ja mislam da im ja dademe mesecinata. I taka im e simbol na verata, a bashka ima mesto za milijarda golemi albanii.
Тоа не може...
Преблиску е..
Поарно негде на некои од сателитите на Сатурн..
Таму има место за 2000 шќипитуарии маље!
:pos2:

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Koj vika deka nema sozivot so Albancte????
VIdete kolku se humani na Kosovo i na sreknive lugje im poklonuvaat traktor. Vakva sreka ke imaat i nasite vo Struga, Debar, Kicevo, Tetovo, Gostivar eden den ako prodolzi razvojot na rabotite kako sega. Blagodet e so niv sozivotot.

"Prime minister of Kosovo" , Hashim Thaci today was again the guest of the family of Slavisha Sllavkoviq, in Rubovc of Lipjan, where he donated a tractor that he promised a week ago.

"Prime minister" declared that is in the honored family who has sent a clear message foe all citizens of Kosovo. “Kosovo will be country of equal opportunities with affirmative rights for Serbian community. These are days of hope and optimist and not of the panic or fear, said he.

"it is in my responsibility as prime minister of Kosovo and government, to keep the promises ", said the chief executive before he donated the keys of the new tractor to Sllavisha Slavkoviq. He, on this occasion, emphasized that the executive of the country will work for all citizens of the country, not taking into account the ethnic belongings.

Further, prime minister confirmed that we are in the final moments for the destiny of Kosovo and we should pass them together with inter responsibility -because the perspective will be common.

meanwhile, Sllavisha Sllavkoviq thanked the prime minister Hashim Thaзi for his word and he expressed his belief in the prime minister and government of Kosovo.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Pa neli gledas kolku e sreken Srbinot na traktorot,
a gledas li Hashim Taci kako go miluval negovoto dete po glava. Posleden pat miluvase taka edna srpska glava bez telo. Humanost bate, humanost, toa e, nie sme mnogu sreken narod sto gi imame i sto od den na den, Kosovo 2 stanuvame.

Член од
17 февруари 2008
Мислења
195
Поени од реакции
6
Глупости на квадрат!
Egipetski Bog od čisto
Makedonsko Poteklo

Ti navistina si lud...Za luge kako tebe samo vo najbliskata zvezda, Sonceto, i taka umiras za sonceto, a bogami i za tvojot bog, AMON RA...Leleeeeeeeee, mrdnat, pazi utre da ne ispadne deka i HINDUIZAMOT e makedonska vera...A vamu ti se braka Rusite...Ne mozam da gi povrzam ovie raboti? Ne znam, ili ti si u pravo ili cel svet gresi...Daj be, 21 vek uste so vakvi gluposti

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
И Рајмз..

Еве и јас ќе ти кажам нешто..
И јас сум работел на Бит Пазар во едно дуќанче, и знаеш ли ти на мене што ми правеа албанците....???
Ме провоцираа, а не смеев да им писнам, не оти што се плашев туку знам дека тоа го правеа НАМЕРНО за да се зарчкам со нив...и да ме фатат да ме претепаат(а јас бев единствениот македонец во околината, и знам дека ништо не смеам да направам, морам да ќутам и да голтам...)....
А ако се жалам на полицијата, полицаецот албанец што мислиш што ќе направи????
Ништо бе бате, ама баш ништо нема да направи....
Еден другар исто така отишол на тоа местото каде што се продаваат стари книги..
И носел со себе 1000 денари за да купи книги што му требале за во школо, и му дошол еден албанец, му удрил бокс, и му извадил НОЖ.....
И му рекол, ако не ми ги дадеш парите, има да те заколам.....и овој уплашен, му ги дал парите.....а и подобро да му ги дал, од кај знае каква будала е тој, зошто па да ризикува за 1000 денари, да го загуби животот.
Значи соживот помеѓу албанецот и македонецот никогаш нема да има......
Има исклучоци не викам не, ама и тие ќе си го покажат лицето порано или подоцна..
Значи сите сте исти....не викам дека нешто македонците се подобри од вас, ама за разлика од вас....ние сме каде каде подобри за некои работи....

Ко прво, си работел значи во стара чаршија, треба да си запознаен со Вера шивачката, Коле кондураџијата, тој стариот казанџија, кој е воедно единствениот казанџија, Дејан со земјоделскиот дуќан на самиот влез на Белградска...

Да продолжам да набројам? :)
Ако мене се обидеш да ми докажеш како е ситуацијата на стара чаршија, тоБ, бравос шо да ти кажам друго. Иди прашај ти тие што ти ги набројав како преживуваат, и дали некој намерно ги малтретира, или им прават тоа што ти го правеле тебе.

Со оглед на тоа дека на стара чаршија има еден куп македонци, а од сите нив само тебе те реметеле, друже не ќе да било до националност...јеби га, ама вистина.

Kajgana Shop

На врв Bottom