Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе, со тоа вчера шо напраив заебав нешо изглеа, 5 мин пред постов ми се рестартираше ПЦ и почна да свири аларм. Се нервирам, као да go фикснам, ајде помош.

Се појави Плава слика со текст на ена некој, мислам декаа знаете дел од вас каков за каква плава слика се појавува. Што може да биде.

Блу скрин оф дет

Плави екран смрти :tv:

Луѓе, со тоа вчера шо напраив заебав нешо изглеа, 5 мин пред постов ми се рестартираше ПЦ и почна да свири аларм. Се нервирам, као да go фикснам, ајде помош.

Се појави Плава слика со текст на ена некој, мислам декаа знаете дел од вас каков за каква плава слика се појавува. Што може да биде.

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

Kaков аларм да свири? За будење за у школо? :)

Ако ти титкал компјутерот на уклучување, или си ја рокнал графичката или рамот.

Алармот Свири кога е уклучен ПЦ алерт, поради бројките со црвена боја доле.
Ако сум Рокнал Рам или Вга, како да видам?
Може ќе испаднам глуп со следно напишаново ама ајде.
Имав 3гб рам, толку ги пишуе на Мy PC, а за Вга пуштив игра и ОК си е.

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    55,9 KB · Прегледи: 8
Помош некој, тастатурата не ми работи.вчера го истргав комп од бирото и нешто тастатурата ми се сјеба. ништо не работи само диоди трепкаат.

Алармот Свири кога е уклучен ПЦ алерт, поради бројките со црвена боја доле.
Ако сум Рокнал Рам или Вга, како да видам?
Може ќе испаднам глуп со следно напишаново ама ајде.
Имав 3гб рам, толку ги пишуе на Мy PC, а за Вга пуштив игра и ОК си е.
Imame ekspert za MSI na forumov toj ke ti obrazlozi povekei podobro.
A po moe vaka na nevideno probaj smeni ja baterijata na plocata i ne e loso da probas i so drugo napajanje ova ti go ostavam kako rezerva.

Иам планови да мењам и Кулер и Напојување, ама се уште се мислам,
МСИ експертот уште го нема

Како се конфигурира ASUS RX3041 Итно!

имам ASUS RX3041 и не знам како да го конфигурирам барав од интернет ама не најдов ништо ако знае некој ве молам нека ми објасни или прек мсн чеко по чекор фала однапред

А притоа да не нанесе штета на системот

Да тоа е најважниот дел кој заборавив да го спомнам. Си имам многу играно со тоа софтверче :D .

Еј па нели немаше да нанесе штета бе?:pos2:

Си го снимив тоа Дуал Кор Центар од МСИ, и онака си стиснав на ДОТ, и поцна да врти тоа едно као вентилаторче. и се деси незнам што, се рестартираше. тоа беше завчера. Вчера на сред ДотА БСоД ми се појави и рестарт. и онака сеа си крева 38* на празно, а иначе пред тоа креваше 31* преку сила (до пред 2 дена).

Иам планови да мењам и Кулер и Напојување, ама се уште се мислам,
МСИ експертот уште го нема

Што графичка имаш ?

И на крај крајева што рчкате кога не се разбирате.

PoW GeForce 9400gt-1gb

Ама сакам нова да зеам, поради нова ВГА треба и појако напојување, а сакам и некој болје Кулер за ЦПУ да си зеам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom