Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
CPU usage 90 посто од времето ми е на 99% и кочи ептен...
чаре некое ?
во таск менагер System Idle Process го покажува дека користи 99%
Вирус некој.Шо антивирус користиш.Земи AVG и исчисти го компјутерот.

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Ги земав денеска рам мемориите што ги вратив во сет(ми дадоа нови) и сега сакам да ги ставам. Али зошто компјутеров ми го склопуваше вујко ми. Ме интересира дали ќе можам да ги ставам сам меморииве без да треба да подесувам нешто. Ако знае некој нека пише како да ги ставам.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Не треба нишо да подесуваш....
Угаси PC, стави ги плочите....
Упали PC.....
Толку....
Кажи фала...:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имаш две копчиња од страна на лежиштето тргни ги и стави ја меморијата. Кога ќе влезе во лежиштето стикот ќе осетиш и ги враќаш назад копчињата од страна.
btw на матична се наоѓаат лежиштата :)

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Готово ги ставив плочките стартуваше сега супер е. И уште едно прашање имам. На 3D Mark кога имав 1 гига рам, кога доаѓаше тестот за процесорот многу сецкаше и имаше само 1 до 2 fps и мислев дека е заради тоа што е со 1 гига рам. И сега кога ставив 4гига рам пак пуштив 3D Маrk али пак сецка на делто за процесорот и вади исто така 1 до 2 фрејма во секунда. Процесорот е Q6600 не е оверклокуван ништо. Инаку на 3D mark извадив вкупно 11888p.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Готово ги ставив плочките стартуваше сега супер е. И уште едно прашање имам. На 3D Mark кога имав 1 гига рам, кога доаѓаше тестот за процесорот многу сецкаше и имаше само 1 до 2 fps и мислев дека е заради тоа што е со 1 гига рам. И сега кога ставив 4гига рам пак пуштив 3D Маrk али пак сецка на делто за процесорот и вади исто така 1 до 2 фрејма во секунда. Процесорот е Q6600 не е оверклокуван ништо. Инаку на 3D mark извадив вкупно 11888p.

Нормално е да сецка на делот за процесор.И на core i7 сецка, затоа што никој процесор не е наменет стриктно за графика.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Samo da prasam neshto.
Do pred nekoe vreme so tonot na mojot kompjuter bese se vo red, no mi preinstaliraa windows i od togas nema ton na nego, ja nema ni "trubickata" sto stoese sekogas vo dolniot agol, i sega koga ke gi priklucam zvucnicite nisto ne se slusa.
Molam, pomosh

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Samo da prasam neshto.
Do pred nekoe vreme so tonot na mojot kompjuter bese se vo red, no mi preinstaliraa windows i od togas nema ton na nego, ja nema ni "trubickata" sto stoese sekogas vo dolniot agol, i sega koga ke gi priklucam zvucnicite nisto ne se slusa.
Molam, pomosh
Инсталирај си драјвери за звучната. Најди го цедето што ти го дале кога си го купила компјутерот, на него се драјверите.

Kajgana Shop

На врв Bottom