Стипендии

Член од
22 август 2009
Мислења
61
Поени од реакции
1
Sto se sluci so studentskite stipendii???????koga ke dobieme barem denar od niv????????

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Февруари или март . . . како и секоја година !

Член од
26 јануари 2009
Мислења
37
Поени од реакции
2
Луѓе, а дали ви стигна едниот примерок од договорите што ги праќавме. Нели еден беше за нас. Пишете

Член од
11 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
кај мене уште нема примерок стигнато...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ме интересира како се пресметуваат поените за стипендија...
По некоја моја претпоставка би требало да биде вака
просекот*7.5+7.5 за општествени/10 за техничките факултети+(просечна плата во однос со примањата на родителите)*10... Нека ме исправи некој ако грешам...

И уште едно не ми е јасно... за оние кои земаат стипендија од приватните универзитети... како е можно во првите 100 стипендисти од приватните универзитети 99 да имаат максимум поени по основ на материјална состојба. Според моите претпоставки, за некој да има максимум поени по основ на материјалната состојба на родителите, треба двајцата родители заедно да имаат помали месечни примања од 20.000 денари. Со оглед на тоа што на приватните факултети се плаќа 2.000 евра партиципација, родителите од тие 99 стипендисти шест месеци работат само за школарината на своите деца... :nesvest::kesa: Мислам дека треба малце подобро да се проверуваат документите кои ги приложуваат студентите, зашто ова е смешно :toe:
Јавна тајна е дека документоти за примањата на родителите најчесто се неточни. И тоа го прават сите. Само не треба да бидат помали од придонесите што ги плаќа фирмата за секој случај, мада и може да стават помала сума на ризик. Така да која огромна процедура е да проверат за секој родител колку плата зима, а вака се договараат родителите со работодавачите и нив не им е тешко еден потпис да стават и средена работа.
Баш во неколку поста на темава јас пишав да го направите тоа и да ги напишете што е можно помала сума.
Јас сум на приватен факултет и на документите за придонеси на моите родители беа прилично ниски. На неколку колешки родителите не го направија ова и сите тие кои пријавија високи примања на родителите беа одбиени.
Така да кога може нешто да направиш за твое добро и кога е јавна тајна, ќе го направам.

Иначе ако некој види да излезе конкурсот за постдипломци, кој треба да излезе фебруар-март, нека го приложи тука :)

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
So bidna so srednoskolskive stipendii. Jbg istorija napravija so ovie...

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Прво дали е некој информиран што направија со студентските кредити, а второ дали некој има добиено повратен документ за стипендиите благодарам однапред :smir:

Член од
11 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
кај се резултатите од студентските кредити

знае ли некој зошто до сега нема објавено резултати од кредитите, се шпекулира ли зошто ја развлекоа работата до сега :vozbud:
слушам дека се формирала нова комисија која повторно ги обработува апликациите, наводно имало големи местенки од страна на првата комисија, тоа значи резултати ќе има на свети никад

Член од
11 декември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
дефинитивно ќе има нова комисија која ќе одлучува, наводно таа брзо ќе си ја завршела својата работа. :baeh:

Член од
26 јуни 2009
Мислења
79
Поени од реакции
0
мене вчера конечно ми стигна договорот за стипендијата по пошта..па да се надеваме да ги пуштат парите што е можно побрзо :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Парите ќе ги пуштеле од 10 март натаму таква информација добив од еден од вработените во Министерството.

Член од
4 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
2
Slucajno da ne e razbral nekoj koga ke ni pustat parite od studenskite krediti,mislam na studentite koj go imaat prodolzeno dogovorot za studenski kredit? Mislam redno e veke

Член од
11 декември 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
мене вчера конечно ми стигна договорот за стипендијата по пошта..па да се надеваме да ги пуштат парите што е можно побрзо :)
За студентските стипендии или средношколските ?? :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom