Со просек над 7.5 можиш да земаш кредит, околу 2600-2800 мислам дека беше, не сум сигурна, а стипендијата со просек над 8.5 е 3630 ден.Е луге да ве прашам нешо ... имало два вида на стипендија некоја со 7,5 просек а друга со 8.5 просек е која колку пари е
ФалаСо просек над 7.5 можиш да земаш кредит, околу 2600-2800 мислам дека беше, не сум сигурна, а стипендијата со просек над 8.5 е 3630 ден.
Да, ако не го задржиш просекот и другата година треба да го враќаш, ваљда откако ќе се вработиш, месечно ти земале толку колку шо бил кредитот, макар шо колку шо имам слушнато ретко кој го вратил. Колку е сигурно ова не знам, поубо прашај си некој шо земал кредит.Фала
А овај кредит некои викаат дека ако не си задржел просек за следната година дека си требало да го враќаш, колку има во тоа вистина?
Абе оти ми крадиш аватар? :baeh:Од една другарка дечкои зел кредит додека бил на факултет и сега му стигнало писмо дека треба да враќа зато прачував
Ама ваљда ке имаме и вгодина исти просек т.е над 7.5 :pos2:
Би требало при крај на октомври да излезе конкурсот.Jas zavrsuvam prva. Moze li nekoj da mi kaze od prilika koga treba da se podnesat dokumentite za stipendija t.e koga izlaga konkursot?