Владата на РМ ќе купува амбасади

T

The Blob

Гостин
Истите приказни на истите сератори. „Господинот“ со бугарски пасош и продадена душа (сега демек фалц пасош), и некојси noob, пари клавам дека е партиско војниче на Рада. Не се мачам повеќе ни да полемизирам, отсега само сеир терам со нив, бидејќи од минати искуства знам што карактер се.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A toa znaci li deka celiot svet politicari koi imaat isto ambasadi, se moronski nastroeni?:tapp:
Ajde ovie gresnici, spored tebe!
A prethodnicite koi dodeluvaa otkazni resenija na visokokvalifikuvani kadri, vednas po nivnoto deluvanje na vlast, isprakajki gi so beden cinizam od mestata koi gi zasluzile, a na nivni pak mesta dojdoa kolegite od ramkovniot dogovor totalno nepismeni! Si go osetil li toa na svoja koza, kako jas na mojata? I da mora da kutis pred covekojadec koj se guska so Siptarot do nego i ti se smee vo lice?
A, ima li pogolem grev na nekoj da mu go odzemes lebot za na tvoe mesto da dojde terorist?
Ima li pogolem grev da gi pomiluvas teroristite od UCK i da go ispratis najgolemiot Makedonec pred sudot na "pravdata" da mu gnijaat koskite za smetka na ovdesnive bezdusnici, koi koga bese vojnata se kapea vo Bg?
Не сите кој имаат сопствени амбасади се морони,туку само оние кој немаат потреба од тоа а ги купуваат во период кога парите се далеку поефективни доколку се вложат во сопствената земја.
Терористите ги помилува оној кој ветуваше и се колнеше дека коалиција со терористи нема,а веќе сега ни е председател.Инаку немој да мислиш дека јас ги подржувам оние кој ги испратија Македонците во Хаг иако за таму беа многу повеќе некои кој пишуваа букви по телата на Македонците и кој киднапираа луѓе а сега седат рамо до рамо во власта.
Мене ми е сеедно кој ќе краде од оваа држава,битно е да биде спречен и да одговара за своите злосторства.Ова што владата го прави вака провидно со купување амбасади не е ништо друго туку само маска како да се легализираат барем 20тина милиони евра кој ќе бидат украдени од девизните резерви.Зошто Македонија не е којзнае колкава држава па да купи објекти во странство од по 3 милиони евра.Тоа можат на друг да му го објаснуваат како неопходна потреба ама никако на некој кој барем малку се разбира од цени на недвижнини по светските метрополи.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Не сите кој имаат сопствени амбасади се морони,туку само оние кој немаат потреба од тоа а ги купуваат во период кога парите се далеку поефективни доколку се вложат во сопствената земја.
Терористите ги помилува оној кој ветуваше и се колнеше дека коалиција со терористи нема,а веќе сега ни е председател.Инаку немој да мислиш дека јас ги подржувам оние кој ги испратија Македонците во Хаг иако за таму беа многу повеќе некои кој пишуваа букви по телата на Македонците и кој киднапираа луѓе а сега седат рамо до рамо во власта.
Мене ми е сеедно кој ќе краде од оваа држава,битно е да биде спречен и да одговара за своите злосторства.Ова што владата го прави вака провидно со купување амбасади не е ништо друго туку само маска како да се легализираат барем 20тина милиони евра кој ќе бидат украдени од девизните резерви.Зошто Македонија не е којзнае колкава држава па да купи објекти во странство од по 3 милиони евра.Тоа можат на друг да му го објаснуваат како неопходна потреба ама никако на некој кој барем малку се разбира од цени на недвижнини по светските метрополи.
Исто и Груевски, демек не сакаше да се ракува со Ахмети, а сеа го склучил Мајскиот договор. :pos2: Лицемерие.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Истите приказни на истите сератори. „Господинот“ со бугарски пасош и продадена душа (сега демек фалц пасош), и некојси noob, пари клавам дека е партиско војниче на Рада. Не се мачам повеќе ни да полемизирам, отсега само сеир терам со нив, бидејќи од минати искуства знам што карактер се.

Еве една изјава на Клусев во кој ќе прочиташ кој бил партиско војниче на Рада и кој го пуштил дедоти Киро да ја лансира Рада на политичката сцена:

-Се собравме во вилата на Михајло Апостолски, кој беше оженет за сестрата на Киро Глигоров, Цвета. Таму бевме јас, Ѓорѓи Наумов, Јордан Мијалков и Борис Змејковски. Ние одлучивме дека, преку Пане Велев, треба да го вратиме Киро во Македонија, зашто тој има доволно искуство да ја води државата”.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
I ova e glupost na vladata,ama ne e teska,oti i komunjarite isto bi napravile.To se vika MK fab.greska.

Inaku parite se od rezervi,sto e von PCA i mozat da se iskor. samo za nekoi vakvi nesta ionaka.No sepak,otrakana vlada ce gi zalozese tie rezervi vo banka i so kreditot ce storese nekakov invest.Ubeden sum OHB ce dadese.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Koja e taa Rada be ?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
-Се собравме во вилата на Михајло Апостолски, кој беше оженет за сестрата на Киро Глигоров, Цвета. Таму бевме јас, Ѓорѓи Наумов, Јордан Мијалков и Борис Змејковски. Ние одлучивме дека, преку Пане Велев, треба да го вратиме Киро во Македонија, зашто тој има доволно искуство да ја води државата”.
Abe zemjak,Kiro bese nas,ama ko dojde Gosev mu go svrti umot,so Kljusev nesto se cepnaa,a Bogoevski pak si pravese mreza kaj nas kako da ne go prifatime...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A "чичковците" на Гвујо,Наумов и Кљусев ги забораваш покрај вујкото Мијалков или и тие беа "наши"?Па токму тие помогнаа да се донесе Киро кој ја лансира Рада што божем случајно е Шеќеринска.:)

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
глупост се тоа Амбасадите.

незнам дали некој планира да подлапни некој дел од толкава торта (40 милиони не се малку пари...) , ама е глупост во секој случај.

40 милиони на пример вложени во енерго системот или во земјоделието, било како премии , било како оштета за претрпени штети (кои земјоделците прилично ги имаа годинава), се многу поефективна опција.

Ме изненадува начинот на кој шо Трн пишува...

би можел да ти реплицирам на тоа „влада влада влада„ со тоа што вели Народот... Не ми се чини дека на Народот му дошло до амбасади...

Не е АБЦ анти-вемеровски

тој е едноставно АБЦ, и во случајов во голем дел е во право.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе при степен на сиромаштија поголема од 30% на населението,да дадеш 40 милиони евра за амбасади,60 милиони евра за ОКТА,да вратиш 300 милиони евра кредит што не си морал баш да го вратиш оти веќе другиот ден пак го земаш само што провизијата оди во друг џеб,и не е некоја економска програма.Со толку пари се отвораат окулу 500 фирми со по 100 вработени,кој би биле барем профитабилни ако не и исклучиво рентабилни и би ги вратиле парите за многу краток период од година-две само што не би можеле овие од власта да пикнат толку многу проценти од провизијата во џеб.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не бе батко Сердаре...реплицирај ми.

АБЦ, трескаш глупости од неинформираност бе дечко...„Од тие 40 милиони, од камата ќе сме ги одржавале амбасадите“... :pos: :ples: Има една кратенка за ова....се вика ММФ...(ако ме разбра кој момент ти го доловувам со кратенката...)

Спомна земјоделие Сердар...Па знаеш ли дека годинава досега се има донесено инвестици токму во земјоделството преку 600 милиони евра? Епа незнаеш, затоа што не го направила тоа владата....Приватниците го направија...За разлика од некое друго време, запали колата, тркни до Струмичко...или тркни до Овче поле, види на лице место што се прави, што се гради и со каква машинерија се разполага, па после седнете на компјутер и имајте лице да напишете „земјоделието ни е тапа“...Не е земјоделието тапа...неинформираноста е тапа...Него доста за земјоделие...

Врз кој основ тоа тврдите дека владата ги краде овие 40 милиони?!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Aбе при степен на сиромаштија поголема од 30% на населението,да дадеш 40 милиони евра за амбасади,60 милиони евра за ОКТА,да вратиш 300 милиони евра кредит што не си морал баш да го вратиш оти веќе другиот ден пак го земаш само што провизијата оди во друг џеб,и не е некоја економска програма.Со толку пари се отвораат окулу 500 фирми со по 100 вработени,кој би биле барем профитабилни ако не и исклучиво рентабилни и би ги вратиле парите за многу краток период од година-две само што не би можеле овие од власта да пикнат толку многу проценти од провизијата во џеб.
Vo epten kusi crti i epten ednostavno kazano toa e toa: ...LOKOMOTORNATA SILA KOJA JA "TRKALA" MKD poslednava sestina vek....:):)!!!
Dal napred , dal nazad sekoj si ceni kako saka :)

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Znaci ABC e one and only definitivno! Daleku e on od glup za da ne gi razbira rabotite :). Makedonija ostvaruva ogromni uspesi na poleto na megjunarodnata razmena, za zal seuste imame dogovor so MMF kade mmf ja ima i uzdada i kamsikot. Rezultat se vekje "ogromni" devizni rezervi koi vo momentov ni pretstavuvaat "visok" vrzani pari.
E sega nekoj ska ednostavno da bide kontras, se pojavuva interesna suma na pari i pod defout uste ne iskoceni od banka velime gi izedoja.. i sekogas ke ima nekoj sto ke nasedne.. 40 milioni ubavo zvucat nema sto :)
Sostojbata so ambasadite na RM bese alarmantna od poodamna duri i lugjeto sto sega mozebi go napagjaat potegot jas veruvam da proburickame po postovite ke vidime deka istite pisuvale deka treba nesto najitno da se napravi na ova pole. Esega ABC dokolku bese fokusiran IRL vo diplomatijata ke znaese da napravi osnovna razlika pomegju diplomat sto doagja od svoeto diplomatsko pretstavnistvo i diplomat sto doagja od nekoj iznajmen stan :) i diplomatite si imaat svojsarkazm neli? :) nemozat da obezbedat 100 kvadrata za preststavnistvo a dosol ovde da mi prodava vizii :).
Koga vekje diskutirame , da bideme realni diplomatskoto pretstavnistvo na edna zemja e definitiven prozorec kon svetot na istata.. nit edna zemja ne pravi abasada vo periferija na metropola ! Dokolku bideme i nie samite iskreni ABC ke znaeme deka kukjarka vo centarot na skopje (dobro vo prilep mozebi nesto poevtino ke pomineme) i ke ne kosta poveke nego sto e sega planirano za diplomatsko prestavnistvo na RM vo Berlin na primer, za 30 pretstavnistva 40 milioni i ne se mnogu! Lokacija+gradba+ inventar i opreama ako sme iskreni i ako imame poznavanje kako se dvizat cenite vo Evropsite i svetskite metropoli se navistina realni duri i skromni, mi teknuva deka rebrendiranjeto na mobimak vo t-mobile gi cinese okolu 2 miliona evra ako me drzi dobro memorijata, samo kolku za komparacija :)

Nie morame da gi napravime nasite diplomatski pozicii postabilni i poseriozni ovoj cekor definitivno ke pomogne okolu toa !

P.S ABC ako ne se lazam bese eden od onie sto ja okrivuvaat vladata za strogo isplanirana marketing strategija, dali rabota sto i neekonomist kako sto velis moze od avion da ja vidi ke zasluzi taa ista vlada na press javno da se fali???? :smir

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
По логиката на авторов на темава испаѓа дека Владите во РМ сите пари кои ги имаат треба да ги држат во банка. Па така на 200 милиони евра за Клинички би заработиле 10-15 милиони со кој пеживеаните болни би ги пратиле на елитни клиники во Швајцарија.
На парите предвидени за МВР би заработиле и од камата би платиле луѓе од странство да не чуваат оние кои би преживеале додека немаме наша полиција. Со парите предвидени за образование би заработиле толкава камата да сите самоуки после ги пратиме да се дообразуваат на Јеил итн итн.
Среќа што авторот е надалеку познат по своите небулози и бладања па неверувам дека некој ќе го земе за озбилно. Сепак мислам дека ова е еден од Топ 3 во неговата колекција на “зелени“....бисери де.

Kajgana Shop

На врв Bottom