Znaci ABC e one and only definitivno! Daleku e on od glup za da ne gi razbira rabotite

. Makedonija ostvaruva ogromni uspesi na poleto na megjunarodnata razmena, za zal seuste imame dogovor so MMF kade mmf ja ima i uzdada i kamsikot. Rezultat se vekje "ogromni" devizni rezervi koi vo momentov ni pretstavuvaat "visok" vrzani pari.
E sega nekoj ska ednostavno da bide kontras, se pojavuva interesna suma na pari i pod defout uste ne iskoceni od banka velime gi izedoja.. i sekogas ke ima nekoj sto ke nasedne.. 40 milioni ubavo zvucat nema sto

Sostojbata so ambasadite na RM bese alarmantna od poodamna duri i lugjeto sto sega mozebi go napagjaat potegot jas veruvam da proburickame po postovite ke vidime deka istite pisuvale deka treba nesto najitno da se napravi na ova pole. Esega ABC dokolku bese fokusiran IRL vo diplomatijata ke znaese da napravi osnovna razlika pomegju diplomat sto doagja od svoeto diplomatsko pretstavnistvo i diplomat sto doagja od nekoj iznajmen stan

i diplomatite si imaat svojsarkazm neli?

nemozat da obezbedat 100 kvadrata za preststavnistvo a dosol ovde da mi prodava vizii

.
Koga vekje diskutirame , da bideme realni diplomatskoto pretstavnistvo na edna zemja e definitiven prozorec kon svetot na istata.. nit edna zemja ne pravi abasada vo periferija na metropola ! Dokolku bideme i nie samite iskreni ABC ke znaeme deka kukjarka vo centarot na skopje (dobro vo prilep mozebi nesto poevtino ke pomineme) i ke ne kosta poveke nego sto e sega planirano za diplomatsko prestavnistvo na RM vo Berlin na primer, za 30 pretstavnistva 40 milioni
i ne se mnogu! Lokacija+gradba+ inventar i opreama ako sme iskreni i ako imame poznavanje kako se dvizat cenite vo Evropsite i svetskite metropoli se navistina realni duri i skromni, mi teknuva deka rebrendiranjeto na mobimak vo t-mobile gi cinese okolu 2 miliona evra ako me drzi dobro memorijata, samo kolku za komparacija
Nie morame da gi napravime nasite diplomatski pozicii postabilni i poseriozni ovoj cekor definitivno ke pomogne okolu toa !
P.S ABC ako ne se lazam bese eden od onie sto ja okrivuvaat vladata za strogo isplanirana marketing strategija, dali rabota sto i neekonomist kako sto velis moze od avion da ja vidi ke zasluzi taa ista vlada na press javno da se fali???? :smir