Помош, проблеми, прашања, совети...

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Вака јас да прашам нешто, дека немам досега некое големо искуство со LCD екрани...
значи купив нов лцд 17 инчи HANSS-G му е марката, и од кога го наместив некако ми трепери сликата... Проверив напојувањето и приклучокот со компјутерот, во ред се. Anyone ?
јас имам hanns-g монитор али 19 инчен.
Мене лично не ми се свиѓат ногу оти пред неполни 2 години го купив а се расипа еднаш до сега.
За тоа појма неам,мене кога ми се расипа сликата де ја има,де ја нема.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А бе брат пошто мислам дека е заебан кулерот денеска го чистев еден куп прашина испадна за тоа у случај да не ладе кулерот ја проверуам темпереатурата оти може да заебам да ја изгорам графичката
Малку и ме збуни со тоа температура на МАТИЧНАТА :)
Што процесор имаш?

30-40-50 степени си е најнормално а и многу зависи од местоположбата на куќиштето. Најубаво е да ти стои без капаци т.е. без левиот капак од куќиштето, за да има воздух и од кај да зема и кај да го исфрла топлиот, пошто ако е затворено целата топлина си седи внатре. Тоа е ретардиран маркетингшки трик што ги прават куќиштата со 3 дупчиња за провев и те тера да си купиш кулер за на куќиште (ил да го отвориш :) )

Вака јас да прашам нешто, дека немам досега некое големо искуство со LCD екрани...
значи купив нов лцд 17 инчи HANSS-G му е марката, и од кога го наместив некако ми трепери сликата... Проверив напојувањето и приклучокот со компјутерот, во ред се. Anyone ?
Незнам точно за какви треперења станува збор... Ти се бранува сликата? Како бранови да има? Ако е тоа, 1000% е струјата. Пробај стави го во друг штекер, со друг струен кабел. Ако пак е исто, тогаш ќе треба да си купиш поквалитетен кабел што иде од монитор во РС, на кој џековите му се позлатени за подобра изолација. Ќе да ти е нешто чкарт и ти меша струја со сигнал.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Ова ми стигна пред некој ден на е-маил.....како што гледам карактеристики стварно е гром.....и плус за таа цена(леллелелее)....џабе.....само од топ-шоп е и за тоа сум скептик...некој да не ја има купено....и да ја нема нека каже што мисли????

http://www.topshop.com.mk/index.asp?tn=productview&pid=64072&catname=productsontv

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова ми стигна пред некој ден на е-маил.....како што гледам карактеристики стварно е гром.....и плус за таа цена(леллелелее)....џабе.....само од топ-шоп е и за тоа сум скептик...некој да не ја има купено....и да ја нема нека каже што мисли????

http://www.topshop.com.mk/index.asp?tn=productview&pid=64072&catname=productsontv
Too good to be true.
Само ме буни тоа што е на Топ Шоп. Значи не е на некоја pazar3.com страница :)

Камера во продавница со овие перформанси е над 25000 ден.
За ова незнам....... којзнае што ќе испадне. Отиди у топ шоп, нека ја уклучат, провери ја па земи си ја :)

Едит: Единствена мана што ја најдов е дека има САМО дигитален зум, значи нема никаков објектив, оптички зум, таква работа... А се друго е перфектно, скоро не ми се верува :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Too good to be true.
Само ме буни тоа што е на Топ Шоп. Значи не е на некоја pazar3.com страница :)

Камера во продавница со овие перформанси е над 25000 ден.
За ова незнам....... којзнае што ќе испадне. Отиди у топ шоп, нека ја уклучат, провери ја па земи си ја :)

Едит: Единствена мана што ја најдов е дека има САМО дигитален зум, значи нема никаков објектив, оптички зум, таква работа... А се друго е перфектно, скоро не ми се верува :)
Тоа е проблемот што и мене не ми се верува!!!!!:nesum:
Добро рече: Too good to be true.

Уште некое мислење???.......ајде некој што ја има купено да каже што е, како е???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тоа е проблемот што и мене не ми се верува!!!!!:nesum:
Добро рече: Too good to be true.

Уште некое мислење???.......ајде некој што ја има купено да каже што е, како е???
Ретко да знае некој за камрава... Почекај некој ден, сите ќе отидат на линкот од твојот пост, ќе купи некој, па ќе даде импресии. Јас би ја купил :)

Иначе прогуглав, финтата е што ова е кинеско и некоја чкарт (без) марка. И како што разгледав, ги распродаваат од колекцијата 2006 год. Истава камера ја има на повеќе топ шоп сајтови во повеќе земји. Во англија е 44 фунти (4100 ден. од прилика)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Ретко да знае некој за камрава... Почекај некој ден, сите ќе отидат на линкот од твојот пост, ќе купи некој, па ќе даде импресии. Јас би ја купил :)

Иначе прогуглав, финтата е што ова е кинеско и некоја чкарт (без) марка. И како што разгледав, ги распродаваат од колекцијата 2006 год. Истава камера ја има на повеќе топ шоп сајтови во повеќе земји. Во англија е 44 фунти (4100 ден. од прилика)
Твој совет???? Да ја земам или не....ако да во ред, ако не дај ми некој друг предлог(линк) само да не е премногу скапа........

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Твој совет???? Да ја земам или не....ако да во ред, ако не дај ми некој друг предлог(линк) само да не е премногу скапа........
Искрено, за овие пари јас би ја земал.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Незнам точно за какви треперења станува збор... Ти се бранува сликата? Како бранови да има? Ако е тоа, 1000% е струјата. Пробај стави го во друг штекер, со друг струен кабел. Ако пак е исто, тогаш ќе треба да си купиш поквалитетен кабел што иде од монитор во РС, на кој џековите му се позлатени за подобра изолација. Ќе да ти е нешто чкарт и ти меша струја со сигнал.
Ај ќе пробам и така, да го приклучам на друг штекер и со нов vga кабел. А уште нешто, колку максимално fresh rate можам да му наместам ? Дека моментално е на дифолт ( 60 хз ) али кога сетирам на некоја повисока, тогаш сликата е disastar и уште толку се изразени бранувањата....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај ќе пробам и така, да го приклучам на друг штекер и со нов vga кабел. А уште нешто, колку максимално fresh rate можам да му наместам ? Дека моментално е на дифолт ( 60 хз ) али кога сетирам на некоја повисока, тогаш сликата е disastar и уште толку се изразени бранувањата....
LCD не чепкај повеќе од 60 Hz

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Прв пат гледам некој да мери температура на матична плоча. Отвори го куќиштето и толку, ќе иде супер. Нема максимална-минимална, зависи какво ладење имаш на процесорот, на графичката, колку ти греат хард дисковите......

Не ти е битно ова, уживај си.
А што е толку чудно? Во програмите за мерење температури основни се температура на процесорот и температура на матичната (најчесто е напишано System temperature). 35 степени на матичната е некоја нормална температура.

Иако после вториот пост не се знае дали Vodza мислеше на матичната или графичката.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Kај ти е графичката?
Имав проблеми со лаптопов затоа ме немаше 1-2 дена :)
Иначе графичата е EN9800GT HB/HTDI/1G 7?C Cooler with Glaciator fansink,
PCIE/PCIE 2.0, GeForce9800GT , 1GB DDR3 256bit, Engine CLK
(MHz) 600, Memory CLK (MHz) 1.8GHz. По се изгледа после нова година ке го нарачувам пцво. Фала на сите за помошта :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom