Помош, проблеми, прашања, совети...

P

Princ

Гостин
6 канална звучна картичка (колку да има звук) кошта 700 денари. Значи проблемов не е некој за замарање ептен :)

Штом си преинсталирал драјвери, ти препорачувам да и видиш реакција после чисто форматирање и преинсталирање на ОС-от. Можеби е софтверска грешка. Ако не е, погледни го линков.

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
дечки...фала на сите...избришав старите драјвери, ставив нови...пробав одма со FlatOut 2, играта почна да работи...ама се појавуваат некои линии, коцки и слични ствари што нон стоп трепкаат...пример...колава си е се супер...дрвата и околината трепка и такви појави... од шо може па тоа да биде?
Го имав јас истио проблем, и тоа сигурно не ти се појавува само во игрите. На пример ако сакаша да му правиш Move на Winamp-от или на што било друго, остануват "траги" од него. Проблемот можеш да го решиш со реинсталирање на драјверите или пробај да ги update-уваш. Јас така си го решив проблемчето :helou:

Z

ZeroStyle

Гостин
6 канална звучна картичка (колку да има звук) кошта 700 денари. Значи проблемов не е некој за замарање ептен :)

Штом си преинсталирал драјвери, ти препорачувам да и видиш реакција после чисто форматирање и преинсталирање на ОС-от. Можеби е софтверска грешка. Ако не е, погледни го линков.
Јебига формат праев сега брзо не планирам скоро да форматирам. Иначе ќе видам ако прави уште така ќе зеам нова што викаш 700 денари јас ќе му се замарам толку. Фала.

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Земи Aquamark тестот,заборавив целосниот назив како беше само,нека пишат другиве форумџии :)

Ако го пројде,значи е во ред графичката,а ако падне на сред тест,и низ целиот тест почнат да се појавуваат зелени линии,или е :

1.Конфликт на матичната со графичката (мене ми се случи ова со HD3850 на ASRock матична)
2.Или е графичката неисправна.
Симнав Aquamark, стартувам...не сака ни да чуе...нема слика...тон слушам, или па се појавуе оној плав екран и се рестартира машината...

Ќе да е графичката неисправна... Ќе зеам нова деновиве... Здравје... Фала За помош на сите...

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Башка читам на многу места, и на форуми и на сајтови...Очигледно не сум ни прв ни единствен со проблеми со оваа графичка... така да нишо чудно и да не е компатибилна со матичнава...

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Понекогаш кога ќе го уклучам компјутерот, во делот каде што се читаат драјверите и хард-дискот ми пишува следната порака CMOS Checksum error.
Стискам Ф1 да продолжи, но притоа ми се рестартирува.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Башка читам на многу места, и на форуми и на сајтови...Очигледно не сум ни прв ни единствен со проблеми со оваа графичка... така да нишо чудно и да не е компатибилна со матичнава...
Пробај ја пак кај другарот,или некој со поквалитетна матична (Gigabyte,Intel итн...).
Ако и таму прави исто,тогаш и нема спас...

KaZaN89

шуруп мајстор
Член од
2 јуни 2006
Мислења
193
Поени од реакции
25
Пробај ја пак кај другарот,или некој со поквалитетна матична (Gigabyte,Intel итн...).
Ако и таму прави исто,тогаш и нема спас...

И да знаеш дека ќе пробам...коа ќе видиш...уште тоа ми останува...па ќе видиме шо ќе биде...фала у секој случај....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ај помош за мене
имам D-Link 360R модем и многу брзо загрева и морам постојано да го ладам под клима. Откако ке прегрее, интернетот паѓа и морам да чекам по 15ина минути додека повторно да дојде сигналот...
решение :toe: ??

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
ај помош за мене
имам D-Link 360R модем и многу брзо загрева и морам постојано да го ладам под клима. Откако ке прегрее, интернетот паѓа и морам да чекам по 15ина минути додека повторно да дојде сигналот...
решение :toe: ??
Чудно, и јас го имам истиот модем, ми грее ептен не се пипа после 20-тина минути, ама си тера нетот без проблем. Терам цело време и торенти и web и нема гајле :toe:

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Понекогаш кога ќе го уклучам компјутерот, во делот каде што се читаат драјверите и хард-дискот ми пишува следната порака CMOS Checksum error.
Стискам Ф1 да продолжи, но притоа ми се рестартирува.
Да си ја смениш батеријата на плочата. Може да е до неа.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Да си ја смениш батеријата на плочата. Може да е до неа.
Зар од батеријата? Плочата ми е стара околу 4 години, имам друг компјутер чија плоча е постара од оваа и не ми правела никакви проблеми со батеријата. Има ли некоја друга причина за ова?:toe:

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Зар од батеријата? Плочата ми е стара околу 4 години, имам друг компјутер чија плоча е постара од оваа и не ми правела никакви проблеми со батеријата. Има ли некоја друга причина за ова?:toe:
нема везе староста на плочата. Од лично искуство ти кажувам за батеријата, сум го сретнал тој error на повеќе компјтери и по промена на батеријата не се повторувал повеќе. Ако е до самиот CMOS, тогаш би ти се јавувала грешктата постојано, или воопшто не би се подигнал компјутерот т.е оперативниот систем.
Купи си батерија, евтини се :wink: , пробај можеби ќе ти се реши проблемот да не се нервираш повеќе.

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Aj некој нека помогне!!!Имам проблем со IPODTOUCH!!кога и да го оклучам си стои знакчето APPLE и не се иклучува....ај некој нека каже чаре!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom